PESTO VERDE BIO 130 g – LA SELVA
16,40 zł
SKŁADNIKI
bazylia* 55 %, olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, sól morska, sok z cytryny*. (*składniki z rolnictwa ekologicznego)
OPIS
Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 5,2 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,9 g
Sól: 2,2 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na ciepło z makaronem, na zimno jako dodatek do pieczywa lub składnik dressingu
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.
Na stanie
Powiązane produkty
PASTA Z BATATÓW Z ROZMARYNEM EKOLOGICZNA 190G – VEGA UP
SKŁADNIKI
pieczone bataty* (29 %), gotowana ciecierzyca*, woda, olej słonecznikowy*, cebula*, sok z cytryny*, sól morska, czosnek*, suszony rozmaryn* (0,1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 582 kJ/ 139 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 2,1 g
Białko: 3 g
Sól: 0,91 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
PASTA KREMOWA Z MANGO I CURRY EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 140G – ALLOS
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, puree z mango* (25 %), sok pomarańczowy z koncentratu*, nasiona słonecznika*, woda, sok cytrynowy z koncentratu*, syrop z agawy*, napój kokosowy* (miąższ z kokosa, woda), curry* (1 %)(kolendra*, kurkuma*, koper włoski*, kozieradka*, kminek*, imbir*, cebula*, papryka*, czosnek*, cynamon*, chili*), sól morska, ocet owocowy*, białko roślinne* (z nasion słonecznika*), skrobia z tapioki*, biały pieprz*, chili w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gęsta pasta z mango i curry. Idealna do pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1330 kJ/321 kcal
Tłuszcz – 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,6 g
Węglowodany – 13 g
w tym cukry – 9,3 g
Błonnik – 1,9 g
Białko – 3,4 g
Sól – 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.