Opis produktu
WIŚNIA SUSZONA EKOLOGICZNA 40G – PUFFINS
19,00 zł
SKŁADNIKI
suszone kawałki wiśni* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Puffins to chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego Puffing zachowaliśmy naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak w magazynie
WIŚNIA SUSZONA EKOLOGICZNA 40G – PUFFINS
SKŁADNIKI
jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne jagody goji są jednym z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mogą być spożywane zarówno na surowo, jak również stanowić dodatek do porannej owsianki, kompotu, ciast, deserów oraz z gorącą wodą (jako herbata ziołowa).
UWAGA
Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz – 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 17 g
Białko – 12 g
Sól – 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
len brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!
Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2569 kJ / 620 kcal
Tłuszcz – 42 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,7 g
Węglowodany – 1,6 g,
w tym cukry – 1,6 g
Białko – 18 g
Sól – 0,08 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
mak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna – 2133 kJ / 517 kcal
Tłuszcz – 42 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,9 g
Węglowodany – 4,2 g,
w tym cukry – 2,3 g
Białko – 20 g
Sól – 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczne MIGDAŁY 100 %.
OPIS
Ekologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych
UWAGA
w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2508 kJ/607 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g
Węglowodany 3,9 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 13 g
Białko 22 g
Sól 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
figi suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Świetnie nadają się do dosładzania dżemów owocowych. Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. Na suszonych figach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1086 kJ / 257 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 54 g
w tym cukry – 48 g
Białko – 3,3 g
Sól – 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
owoce aceroli sproszkowane, liofilizowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna acerola dostępna w formie sproszkowanej stanowi cenne uzupełnienie diety. Poddana procesowi liofilizacji zachowuje pełnię składników odżywczych.
Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C – 18400 mg w 100 g produktu (23000% dziennej referencyjnej wartości spożycia).
ZALECANE SPOŻYCIE
wymieszać 1 łyżeczkę (około 2 g) z ulubionym mlekiem, jogurtem, sokiem lub dodać do płatków, deserów lub sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1661 kJ / 392 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 84 g
w tym cukry – 17 g
Błonnik – 9 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,1 g
Witamina C – 18400 mg (23000% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak produktów w koszyku.