Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • ANANAS SUSZONY BIO 15 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    100 % suszone kawałki ananasa ekologicznego.

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
    Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1612 kJ/380 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 87 g
    w tym cukry: 85 g
    Błonnik: 7,9 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    6,10 
  • ANANAS W CZEKOLADZIE GORZKIEJ BIO 50 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    czekolada gorzka* 59 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], suszone kawałki ananasa* 40 %, substancja glazurująca*: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Czekolada: masa kakaowa minimum 60 %.

    OPIS
    Suszone chrupiące kawałki ananasa obtoczone gorzką czekoladą, doskonała przekąska w ciągu dnia.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2018 kJ/483 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 56 g
    Błonnik: 8,6 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY NERKOWCA lub migdały.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    24,50 
  • BANAN SUSZONY BIO 15 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    100 % suszone kawałki banana ekologicznego.

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
    Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1521 kJ/358 kcal
    Tłuszcz: <0,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 81 g
    w tym cukry: 70 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    6,10 
  • CZARNA PORZECZKA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE 50 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    biała czekolada 59 % [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator: lecytyny (z SOI), naturalny aromat waniliowy], suszona czarna porzeczka 40 %, substancja glazurująca: guma arabska.

    OPIS
    Suszone czarna porzeczka obtoczona białą czekoladą, dokonała przekąska w ciągu dnia.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1874 kJ/449 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 48 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 5,4 g
    Sól: 0,11 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne orzechy

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    22,20 
  • JABŁKO SUSZONE BIO 15 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    100 % suszone jabłko ekologiczne.

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
    Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1413 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 74 g
    w tym cukry: 70 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 2,4 g
    Sól: 0,07 g

    UWAGA
    Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    6,10 
  • MANGO SUSZONE BIO 15 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    100 % suszone kawałki mango ekologicznego.

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
    Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcal
    Tłuszcz: <0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,3 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 72 g
    Białko: 3,0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    6,10 
  • MIECHUNKA PUFFINGOWANA BIO 15 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    100 % suszona miechunka ekologiczna.

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
    Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal
    Tłuszcz: 6,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 52 g
    w tym cukry: 37 g
    Błonnik: 24 g
    Białko: 7,1 g
    Sól: <0,01 g

    UWAGA
    Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    6,10 
  • MIECHUNKA W CZEKOLADZIE GORZKIEJ BIO 50 g – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    czekolada gorzka* 59 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], suszone kawałki miechunki* 40 %, substancja glazurująca*: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Czekolada: masa kakaowa minimum 60 %.

    OPIS
    Suszona miechunka bio obtoczone gorzką czekoladą, doskonała przekąska w ciągu dnia.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1966 kJ/ 472 kcal
    Tłuszcz: 26 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 45 g
    w tym cukry: 37 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY NERKOWCA lub migdały

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    24,50 
  • WIŚNIA SUSZONA EKOLOGICZNA 40G – PUFFINS

    SKŁADNIKI
    suszone kawałki wiśni* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
    Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

    Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
    zachowane są składniki aktywne biologicznie
    suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
    To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 75 g
    w tym cukry: 41 g
    Błonnik: 9,5 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,00