Opis produktu
KURKUMA EKO 50g – Dary Natury
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Skład: kurkuma 100%
9,20 zł
SKŁADNIKI
kurkuma* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.
Można dodawać ją do musztardy i sosów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Na stanie
KURKUMA EKO 50g – Dary Natury
Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu.Można dodawać ją do musztardy i sosów.
Skład: kurkuma 100%
SKŁADNIKI
czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
goździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)
OPIS
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 3,9 g
Sól – 53 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary.
SKŁADNIKI
imbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.
Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
Nadaje im pięknej, słonecznej barwy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.