Opis produktu
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA EKO 50g – Dary Natury
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Skład: papryka 100%
15,40 zł
SKŁADNIKI
papryka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się ją w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs RYB, zup, potraw jarzynowych i sosów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Na stanie
PAPRYKA CZERWONA SŁODKA EKO 50g – Dary Natury
Papryka bogata jest w witaminę C. Używa się jej do sałatek i surówek oraz przyrządzania wielu potraw np. gulaszu i sosów.
Skład: papryka 100%
SKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
Nadaje im pięknej, słonecznej barwy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)
OPIS
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 3,9 g
Sól – 53 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary.
SKŁADNIKI
100% czosnek* mielony, suszony. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym – reakcjom Maillarda.
Do marynowania mięsa, sosów, zup oraz dań wegetariańskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1405 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 39 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 22 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
SKŁADNIKI
Kmin rzymski* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.