Opis produktu
ŚLEDŹ PO STAROPOLSKU 300G – EXTRA RYBA
16,99 zł
EXTRA RYBA
ŚLEDŹ PO STAROPOLSKU 300G – EXTRA RYBA
5903728819082
Brak w magazynie
ŚLEDŹ PO STAROPOLSKU 300G – EXTRA RYBA
SKŁADNIKI
100 % amorficznej ziemi okrzemkowej (dwutlenek krzemu 92 %).
OPIS
Suplement diety. Produkt pochodzenia naturalnego.
Diatomit, to ciesząca się ogromną popularnością naturalna amorficzna ziemia okrzemkowa najwyższej jakości. Oferowana przez nas ziemia okrzemkowa pochodzi ze złóż skamieniałych pancerzyków okrzemek Melosira Preicelanica. Są to okrzemki żyjące w środowisku bardzo czystej słodkiej wody.
Jest to najlepiej przyswajalna forma krzemu organicznego wyróżniająca się bardzo wysoką zawartością krzemionki (92% SiO2).
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
– Dorośli: 1 miarka dziennie rozpuszczona w szklance wody lub innego napoju. Obserwuj reakcję swojego organizmu.
Jeśli czujesz, że porcja jest zbyt duża zmniejsz porcję do 0,5 miarki (1,5 g) i stopniowo zwiększaj dzienną porcję do 1 miarki (3 g).
Stosuj produkt do 6 miesięcy. Pij 2 litry wody dziennie. Miarka dołączona do opakowania.
Maksymalna dzienna porcja do spożycia 3 g.
– Dzieci (od 12 roku życia): Dzienna porcja dla dzieci jest mniejsza o połowę, tj. 0,5 miarki (1,5 g) – jeżeli obawiasz się, że porcja jest zbyt duża możesz zacząć stosowanie od 1/4 miarki.
Można stosować produkt do 6 miesięcy. Należy pić 2 litry wody dziennie. Miarka dołączona do opakowania.
Maksymalna dzienna porcja do spożycia 1,5 g.
Ziemia okrzemkowa, jest minerałem pylnym, z uwagi na właściwości wysuszające, może powodować suchość. Unikaj długotrwałego wdychania dużych stężeń rozpylonego produktu, gdyż może doprowadzić do podrażnień układu oddechowego.
Nie dopuszczaj do przedostania się produktu do oczu. W razie zaprószenia oczu należy płukać oczy dużą ilością letniej wody.
Nie należy przekraczać zaleconej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie zaleca się stosowania produktu przez matki karmiące i kobiety w ciąży.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
SKŁADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 26 g
Białko: 29 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)
OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.
UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
SKŁADNIK
prażone algi morskie Porphyra yezoensis.
OPIS
Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa).
3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,9 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 43 g
Sól: 2,1 g
Jod: 4980 µg (3320 %)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.