Opis produktu
SÓL CZARNA KALA NAMAK DROBNO MIELONA 600G – CRYSTALLINE
7,70 zł
SKŁADNIKI
sól czarna Kala Namak drobno mielona 100 %.
OPIS
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na stanie
SÓL CZARNA KALA NAMAK DROBNO MIELONA 600G – CRYSTALLINE
SKŁADNIKI
kmin rzymski 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
Kmin rzymski* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
kardamon mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
Nadaje im pięknej, słonecznej barwy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.