Opis produktu
PROSZEK GRZYBOWY EKOLOGICZNY 50G – DARY NATURY
18,40 zł
SKŁADNIKI
Borowik* (40%), koźlak* (30%), podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Na stanie
PROSZEK GRZYBOWY EKOLOGICZNY 50G – DARY NATURY
SKŁADNIKI
Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
cynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI
czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
cząber* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu.
Nadaje im pięknej, słonecznej barwy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI
imbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.
Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Brak produktów w koszyku.