Opis produktu
MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 NADBUŻAŃSKAEKOLOGICZNA 1KG – MŁYNY WODNE
10,40 zł
SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren ŻYTA dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.
Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1370 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy nasycone: 0,23 g
Węglowodany: 77,4 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na stanie
MĄKA ŻYTNIA CHLEBOWA TYP 720 NADBUŻAŃSKAEKOLOGICZNA 1KG – MŁYNY WODNE
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1365 kJ / 321 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,02 g
Węglowodany – 80,0 g
w tym cukry – 0,0 g
skrobia – 80,0 g
Białko – 0,1 g
Sól – 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
mąka teff* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1355 kJ / 320 kcal
Tłuszcz – 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 64 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 11 g
Sól – 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 71 g
w tym cukry – 29,5 g
Białko – 6,4 g
Sól – 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka PSZENNA tortowa typ 480
OPIS
Ekologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka PSZENNA typ 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1419 kJ / 334 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 1,4 g
Błonnik – 3,2 g
Białko – 12 g
Sól – 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1518 kJ / 361 kcal
Tłuszcz – 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 48 g
w tym cukry – 2,7 g
Błonnik – 13 g
Białko – 22 g
Sól – 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków – chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz – 2,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 74 g,
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak produktów w koszyku.