Opis produktu
MĄKA ORKISZOWA TYP 2000 EKOLOGICZNA 1.5KG – NIRO
25,00 zł
SKŁADNIKI
świeżo zmielona mąka z PSZENICY ORKISZ* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1457 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 60,3 g
w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 10 g
Białko: 17 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na stanie
MĄKA ORKISZOWA TYP 2000 EKOLOGICZNA 1.5KG – NIRO
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN oraz SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 6,3 g
Białko 10 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 84 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI
mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz – 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 71 g
w tym cukry – 29,5 g
Białko – 6,4 g
Sól – 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z lnu odtłuszczonego 100 %.
OPIS
Ekologiczną mąkę lnianą uzyskuje się przez zmielenie i odtłuszczenie nasion lnu brązowego. Mąka może być stosowana samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, wyrobów cukierniczych oraz przyrządzania deserów. Może służyć również jako posypka lub panierka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1258 kJ/302 kcal
Tłuszcz – 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 3,7 g
w tym cukry – 3,7 g
Błonnik – 34 g
Białko – 37 g
Sól – 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak produktów w koszyku.