Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
-
13,90 złSOS CHILI SAMBAL MANIS BIO 200 g – YAKSO
SKŁADNIKI
Sambal oelek* (papryka cayenne*, sól, ocet*, skrobia kukurydziana*), cebula*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, słodki sos SOJOWY* (woda, napój SOJOWY*, cukier*, melasa*, sól morska, przyprawy*), skrobia kukurydziana*, sól morska*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Sambal Manis to gęsty, ostry sos z chili i soją, z nutką słodkiego posmaku.
Doskonały dodatek do dań kuchni indonezyjskiej oraz chińskiej. Niezastąpiony w daniach typu stir-fry. Wystarczy dodać go do przesmażanych na woku warzyw i mięsa. Nadaje potrawom orientalny, słodko-pikantny smak.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 885 kJ/214 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 22,5 g
w tym cukry: 16,6 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 1,3 g
Sól: 7,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,00 złZAMIENNIK MIĘSA Z BIAŁKA GROCHU I BOBU BEZGLUTENOWY BIO 100 g – YAKSO
SKŁADNIKI
Koncentrat białka grochu* 80 %, koncentrat białka bobu* 19 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt ekstrudowany. Ten wszechstronny zamiennik mięsa doskonale sprawdzi się w różnorodnych przepisach. Niezależnie od tego, czy planujesz zastąpić wołowinę, kurczaka, mielone mięso czy rybę, możliwości są niemal nieograniczone. Produkt składa się jedynie z trzech składników, a jednocześnie cechuje się wysoką zawartością białka i błonnika.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Umieść kawałki białka w misce (25 g na osobę).
2. Zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut, aby namiękły.
3. Odcedź nadmiar wody za pomocą sita.
4. Użyj kawałków białka w swoim przepisie.
WSKAZÓWKA: Jeśli Twój przepis zawiera bulion, możesz użyć kawałków białka bez uprzedniego namaczania – wchłoną dodatkowy smak, wzbogacając danie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1428 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 15 g
Białko: 53 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
