Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • ZAKWASKA DO ROBIENIA JOGURTU PROBIO – ŻYWE KULTURY BAKTERII (1 FIOLKA) 1G – VIVO

    SKŁADNIKI
    Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

    OPIS
    Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
    Fiolki ok 1,0 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin – JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
    Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
    Tłuszcz – 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 5,9 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Białko – 4,0 g
    Sól – 0,13 g

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    18,00