Wyświetlanie 1–20 z 27 wyników

  • CEBULKA PRAŻONA BEZGLUTENOWA BIO 75 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    85 % cebula* , olej słonecznikowy*. (*certyfikowane składniki ekologiczne)

    OPIS
    Produkt bezglutenowy. Bez dodatku soli.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1669 kJ / 399 kcal
    Tłuszcz – 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
    Węglowodany – 45 g
    w tym cukry – 34 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    17,40 
  • CHLEB OMEGA-3 KROJONY BIO 300 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES* 29 %, nasiona słonecznika* 13 %, ocet jabłkowy*, siemię lniane* 9 %, pestki dyni* 7 %, nasiona babki płesznik*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jeśli jesteś miłośnikiem chleba i unikasz PSZENICY, wybierz tę doskonałą alternatywę. Ten specjalny chleb omega-3 zawiera więcej składników odżywczych niż chleb PSZENNY lub orkiszowy.
    Jest starannie zbilansowany, aby zapewnić 70 % zalecanego dziennego spożycia ALA, jeśli spożywasz około 2000 kcal dziennie. Ten chleb bogaty w kwasy Omega spełnia wszystkie wymagania.
    Jest odżywczy, wygląda i smakuje zdrowo, ma wysoką zawartość błonnika, zawiera 11 g białka i niezbędne tłuszcze omega-3. Tłuszcze, których często brakuje w typowej diecie.
    Zastanawiasz się, z czego składa się ten chleb omega-3? Przede wszystkim OWIES i nasiona, a nasiona lnu dostarczają najwięcej dobroci omega-3.
    Opakowanie zawiera 5 kromek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1231 kJ/296 kcal
    Tłuszcz: 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 0,7 g
    Błonnik: 8,1 g
    Białko: 11 g
    Sól: 1,0 g
    kwas alfa-linolenowy: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,50 
  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ekstrakt z miąższu kokosa* (91 %), woda, skrobia z tapioki*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealnie sprawdzi się jako polewa do ciast, naleśników lub deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wstaw puszkę do lodówki na co najmniej 8 godzin, przelej do miski i ubij.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1249 kJ/303 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 2,7 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    16,50 
  • KREM ORZECHOWY 4-MIX EKOLOGICZNY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    prażone ORZESZKI ZIEMNE* (55 %), prażone ORZECHY* (45 %) (laskowe*, NERKOWCA*, MIGDAŁY*) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2562 kJ / 612 kcal
    Tłuszcz – 51 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 8,5 g
    Węglowodany – 11 g
    w tym cukry – 1,8 g
    Błonnik – 6,7 g
    Białko – 26 g
    Sól – 0g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SEZAM

    UWAGA
    Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    25,60 
  • KREM Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW CRUNCHY BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne prażone MIGDAŁY 100 %

    OPIS
    Odpowiedni dla wegan. Źródło białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2622 kJ / 634 kcal
    Tłuszcz – 53 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,5 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 3,5 g
    Błonnik – 8,5 g
    Białko – 23 g
    Sól – 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY LASKOWE i nerkowca.

    UWAGA
    Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    32,10 
  • KREM Z PRAŻONYCH ORZECHÓW NERKOWCA SOLONY BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne prażone ORZECHY NERKOWCA, sól himalajska.

    OPIS
    Odpowiedni dla wegan. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
    Pyszne na pieczywie lub krakersach, ale również doskonale nadaje się do wypieków.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2595 kJ/627 kcal
    Tłuszcz – 51,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 8,3 g
    Białko – 21,5 g
    Sól – 0,18 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY, NASIONA SEZAMU.

    UWAGA
    Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    29,50 
  • KREM Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ZIEMNYCH CRUNCHY BIO 500 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    prażone ORZESZKI ZIEMNE* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2627 kJ/634 kcal
    Tłuszcz – 52 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9,2 g
    Węglowodany – 9,1 g
    w tym cukry – 3,8 g
    Błonnik – 6,9 g
    Białko – 29 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY laskowe, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY, nasiona sezamu.

    UWAGA
    Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać.
    Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    31,80 
  • KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) EKOLOGICZNA 125G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    Opis:
    Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu.
    Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka.
    W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody.
    Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli użyjesz białego kuzu, będziesz potrzebować 20% mniej kuzu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1428 kJ / 336 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 84 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    32,40 
  • MAKARON (PSZENNO – GRYCZANY) SOBA BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA*, prażona mąka gryczana* (5 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Czas gotowania : 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
    Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1403 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 1,2 g
    Błonnik: 4,5 g
    Białko: 10 g
    Sól: 1,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) NOODLE INSTANT PAD THAI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Nie gotować. Makaron włożyć do miski, zalać wrzątkiem i pozostawić do namoczenia na 8-10 minut. Odcedzić makaron.
    Pyszny z orientalnymi warzywami i przyprawą japońską.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2485 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,40 
  • MAKARON (RYŻOWY RAZOWY) VERMICELLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
    Czas gotowania: 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
    Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2485 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 4,6 g
    Białko: 7,2 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    18,40 
  • MAKARON GRYCZANY Z BATATAMI EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO 100% EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1298 kJ / 309 kcal
    Tłuszcz – 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 63,6 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 5,5 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO Z DYNIĄ I IMBIREM EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU BRĄZOWEGO Z WAKAME EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 65,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 5,5 g
    Białko – 10,9 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • MAKARON Z RYŻU CZARNEGO EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G -TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu czarnego* (60 %), mąka z ryżu brązowego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1529 kJ / 364 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 76,4 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 7,3 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    20,90 
  • MAKARON Z RYŻU TAJSKIEGO EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 250G – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    mąka z ryżu białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3 minuty, odcedź makaron na sitku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1449 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz – 3,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
    Węglowodany – 72,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 7,3 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • OCET RYŻOWY DO SUSHI NIESŁODZONY, EKOLOGICZNY 250ML – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    woda, ryż brązowy*, sól morska, fermentowane koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ocet ryżowy do sushi jest wykonana z wysokiej jakości składników ekologicznych, a także poddany jest długoterminowej fermentacji.
    Użyj octu by nadać posmak sushi do ryżu, sałatek, sosów, gulaszu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 13 kJ/3 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 0,4 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 0,4 g
    Sól – 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

    23,80 
  • SOS INDONEZYJSKI KETJAP MANIS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    cukier kokosowy*, woda, syrop z tapioki*, sos SOJOWY tamari* [woda, SOJA*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae], biały ocet winny*, sól, skrobia kukurydziana*, imbir w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Indonezyjski sos ketjap manis – słodki sos SOJOWY, powstały z połączenia cukru kokosowego, sosu sojowego oraz przypraw.
    Sos ketjap manis ma gęstszą konsystencję niż tradycyjne sosy sojowe i spływa powoli, niczym syrop.
    W powszechnie używanych sosach sojowych znajdziemy charakterystyczną słoność, to w tym przypadku na pierwsze miejsce przebija się smak słodki, który zawdzięczamy długotrwałej redukcji sosu z użyciem cukru kokosowego. Głęboki, karmelowo-zbożowy posmak oraz jedwabista konsystencja ketjapu nie mają sobie równych – to wyjątkowe doświadczenie już od pierwszej kropli.
    Ketjap manis to wszechstronny produkt, który wykorzystać możemy na wiele sposobów. Samodzielnie stanowi pyszną, gotową glazurę do mięs i ryb. Znakomicie sprawdzi się także jako składnik bardziej złożonych marynat. Użyty do polewania i maczania potraw, takich jak panierowane tofu, tempura czy sajgonki, nie tylko wspaniale podkreśli ich smak, ale też nada atrakcyjnego wyglądu. Dodatkowo możemy używać go jako przyprawy do dań z ryżu i makaronu oraz zup. Już odrobina ketjapu zupełnie odmieni Twoje danie.
    Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 929 kJ/220 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 53,7 g
    w tym cukry – 43,2 g
    Błonnik – 0,8 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 3,26 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    19,50