Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

  • CZEKOLADA DO PICIA – 50 % KAKAO FAIR TRADE BIO 425 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
    Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
    Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.

    Propozycja 1 – Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
    Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.

    Propozycja 2 – Kubek mlecznej czekolady do picia
    Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 50 g
    Błonnik: 20 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,15 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    49,10 
  • KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g – TERRA ETICA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku.

    OPIS
    Doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu.
    Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    Świetny pomysł na deser:
    – Kakao na gorąco z pianką
    – Kakao z pomarańczową nutą
    – Naleśniki z kakao
    – Sernik z okruszkami kakao
    – Kakao korzenne

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Jako napój: Wymieszać 1-3 łyżeczki kakao z odrobiną gorącego mleka. Następnie dodać pozostałe MLEKO i cukier. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję kakao, podgrzewaj je delikatnie przez kilka minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 46 g
    Białko: 25 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z laktozą), JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER i SIARCZYNY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    44,10