Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
-
49,10 zł
CZEKOLADA DO PICIA – 50 % KAKAO FAIR TRADE BIO 425 g – TERRA ETICA
SKŁADNIKI
kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50 %, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32 % kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.Propozycja 1 – Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.Propozycja 2 – Kubek mlecznej czekolady do picia
Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1688 kJ/403 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 20 g
Białko: 11 g
Sól: 0,15 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNYZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
44,10 zł
KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g – TERRA ETICA
SKŁADNIKI
ekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku.OPIS
Doskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu.
Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.Świetny pomysł na deser:
– Kakao na gorąco z pianką
– Kakao z pomarańczową nutą
– Naleśniki z kakao
– Sernik z okruszkami kakao
– Kakao korzenneSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jako napój: Wymieszać 1-3 łyżeczki kakao z odrobiną gorącego mleka. Następnie dodać pozostałe MLEKO i cukier. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję kakao, podgrzewaj je delikatnie przez kilka minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 46 g
Białko: 25 g
Sól: 0,3 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z laktozą), JAJA, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SELER i SIARCZYNY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.