Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
-
24,70 zł
HERBATA CZARNA ASSAM BIO 100 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
ekologiczna herbata czarna Assam 100 %.OPIS
Assam to niewątpliwie perła wśród czarnych herbat – szlachetna, o głębokim smaku, znajduje uznanie na całym świecie. Swą nazwę zawdzięcza północno-wschodniej prowincji Indii.
Ogród Sewpur produkuje organiczne herbaty o najwyższym standardzie z pełnym body i dobrze obrobionymi liśćmi. Assam TGBOP posiada złote tipsy i mocny, słodowy smak, a także bardzo ciemny kolor naparu.
Herbata ta jest zbierana dwa razy w roku – zbiór pierwszy odbywa się pod koniec marca, drugi natomiast na przełomie czerwca i lipca. Smak herbaty Assam jest silnie związany z regionem, z którego pochodzi – wysokie temperatury i poziom wilgotności, a także intensywne opady powodują, że napar nabiera wybitnych walorów smakowych.
Można w nim odnaleźć nuty JĘCZMIENNE, miodowe, karmelowe i orzechowe – sprawiają one, że nie można pomylić jej z żadną inną.
Assam to nie tylko region, który produkuje najwięcej herbaty w Indiach, ale również na całym świecie – znajduje się tu około 2000 plantacji, a dodatkowo słynie z herbat najwyższej jakości.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcję 3 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 3-5 minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. -
35,30 zł
HERBATA CZARNA EARL GREY BIO 100 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
czarna herbata*, naturalny aromat bergamotowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Herbata Earl Grey od Quba Caffe to połączenie czarnej herbaty z dodatkiem olejku bergamotkowego.
Olejek z bergamotki powoduje, że herbata nabiera smaku i aromatów, dzięki którym trudno pomylić ją z inną. Earl Grey to kompozycja uwielbiana przez koneserów herbaty.
Herbatę czarną otrzymuje się w wyniku fermentacji herbaty zielonej. Działa ona pobudzająco przez dużą zawartość teiny.
Kompozycja została nazwana Earl Greyem na cześć Charlesa Greya, który prawdopodobnie otrzymał herbatę aromatyzowaną olejkiem z pomarańczy bergamoty jako prezent dyplomatyczny. Legenda głosi, że powodem wręczenia podarku było uratowanie syna mandaryna chińskiego przez jednego z ludzi Greya.
Legenda ta jednak poddana została w wątpliwość ze względu na wiele nieścisłości.
Ekologiczna herbata to pewność, że liście produkowane są bez użycia substancji chemicznych, sztucznych nawozów i pestycydów, a ich zbiór odbywa się w sposób ręczny.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcję 3 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 3-5 minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. -
22,80 zł
HERBATA ZIELONA SENCHA BIO 100 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
ekologiczna herbata zielona China Sencha 100 %.OPIS
Sencha jest to najpopularniejszy rodzaj zielonej herbaty. Pochodzi z wczesnych, wiosennych zbiorów. Liście tej herbaty są młodsze, przez co stężenie substancji odpowiadających za smak jest w nich większe. Stąd też bardziej zdecydowane nuty herbaty z wiosennych zbiorów.
Ma też ona zwiększone działanie pobudzające, ponieważ zawiera więcej teiny.
Chińskie odmiany Senchy są intensywniejsze w smaku i bardziej pobudzające, częściej dominuje w nich znana nam trawiastość i goryczka.
Kwiatowy smak o delikatnym, warzywnym aromacie z nutą alg. Wyczuwalna subtelna słodycz. Pozostawia dług, przyjemny posmak.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcję 3 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 75-80℃ i odczekaj 1-3 minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. -
29,70 zł
HERBATKA OWOCOWA MORINGA MANGO BIO 100 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
jabłko*, moringa*, marchew*, kawałki mango*, liście słodkiej jeżyny*, kawałki ananasa*, naturalny aromat mango, płatki róży*, naturalny aromat arbuzowy, naturalny aromat cytrynowy, naturalny aromaty cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czysta słodycz egzotycznych owoców, połączona z unikalnym smakiem moringi.
Moringa to gatunek wyjątkowego drzewa tropikalnego, pochodzącego głównie z północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Inna jego nazwa to drzewo chrzanowe, pochodząca od korzenia, który w smaku zbliżony jest właśnie do chrzanu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcję 5 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 4-7 minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. -
24,80 zł
HERBATKA OWOCOWA PEACH ME UP BIO 100 g – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
jabłko*, owoc dzikiej róży*, biały hibiskus*, liście słodkiej jeżyny*, prażony korzeń cykorii*, naturalny aromat brzoskwiniowy, kawałki brzoskwini*, kwiaty nagietka*, naturalny aromat smoczego owocu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Organiczna mieszkanka owocowa z dominującą nutą soczystej brzoskwini. Nie zawiera kofeiny, dlatego idealnie nadaje się dla kobiet w ciąży i dzieci.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcję 4 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 4-7 minut do zaparzenia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. -
38,60 zł
KAWA ZIARNISTA ARABICA 100% HONDURAS EKOLOGICZNA 250G – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100% kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kawy pochodzące z zachodnich regionów Hondurasu są uważane za jedne z najlepszych w kraju. W zachodniej części Hondurasu leżą najwyższe partie gór, gdzie kawa jest uprawiana na większej wysokości, w umiarkowanych warunkach klimatycznych i w niższej temperaturze. Przez to wytwarza się wolniej dojrzewające owoce i ziarna wiekszej gęstości, co tworzy bardziej pożądany profil smakowy. Wyczuwalna słodycz cukru trzcinowego z nutami karmelu, kakao i gorzkiej czekolady, delikatny posmak brzoskwiniowy. Lekka cytrusowa kwasowość.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem. -
151,70 zł
KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 1 kg – QUBA CAFFE
SKŁADNIKI
100 % kawa ziarnista palona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Najwyższej jakości ziarna kawy z prowincji Rodriguez de Mendoza w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę.
Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.
Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.