Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • HERBATA CZARNA ASSAM BIO 100 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    ekologiczna herbata czarna Assam 100 %.

    OPIS
    Assam to niewątpliwie perła wśród czarnych herbat – szlachetna, o głębokim smaku, znajduje uznanie na całym świecie. Swą nazwę zawdzięcza północno-wschodniej prowincji Indii.
    Ogród Sewpur produkuje organiczne herbaty o najwyższym standardzie z pełnym body i dobrze obrobionymi liśćmi. Assam TGBOP posiada złote tipsy i mocny, słodowy smak, a także bardzo ciemny kolor naparu.
    Herbata ta jest zbierana dwa razy w roku – zbiór pierwszy odbywa się pod koniec marca, drugi natomiast na przełomie czerwca i lipca. Smak herbaty Assam jest silnie związany z regionem, z którego pochodzi – wysokie temperatury i poziom wilgotności, a także intensywne opady powodują, że napar nabiera wybitnych walorów smakowych.
    Można w nim odnaleźć nuty JĘCZMIENNE, miodowe, karmelowe i orzechowe – sprawiają one, że nie można pomylić jej z żadną inną.
    Assam to nie tylko region, który produkuje najwięcej herbaty w Indiach, ale również na całym świecie – znajduje się tu około 2000 plantacji, a dodatkowo słynie z herbat najwyższej jakości.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcję 3 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 3-5 minut do zaparzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. 

    24,70 
  • HERBATKA OWOCOWA MORINGA MANGO BIO 100 g – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    jabłko*, moringa*, marchew*, kawałki mango*, liście słodkiej jeżyny*, kawałki ananasa*, naturalny aromat mango, płatki róży*, naturalny aromat arbuzowy, naturalny aromat cytrynowy, naturalny aromaty cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czysta słodycz egzotycznych owoców, połączona z unikalnym smakiem moringi.
    Moringa to gatunek wyjątkowego drzewa tropikalnego, pochodzącego głównie z północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Inna jego nazwa to drzewo chrzanowe, pochodząca od korzenia, który w smaku zbliżony jest właśnie do chrzanu.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Porcję 5 g herbaty sypanej zalej wodą o temp. 95℃ i odczekaj 4-7 minut do zaparzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. 

    29,70 
  • KAWA ZIARNISTA ARABICA 100% HONDURAS EKOLOGICZNA 250G – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100% kawa ziarnista arabica palona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawy pochodzące z zachodnich regionów Hondurasu są uważane za jedne z najlepszych w kraju. W zachodniej części Hondurasu leżą najwyższe partie gór, gdzie kawa jest uprawiana na większej wysokości, w umiarkowanych warunkach klimatycznych i w niższej temperaturze. Przez to wytwarza się wolniej dojrzewające owoce i ziarna wiekszej gęstości, co tworzy bardziej pożądany profil smakowy. Wyczuwalna słodycz cukru trzcinowego z nutami karmelu, kakao i gorzkiej czekolady, delikatny posmak brzoskwiniowy. Lekka cytrusowa kwasowość.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

    39,10 
  • KAWA ZIARNISTA BEZKOFEINOWA ARABICA 100 % PERU BIO 1 kg – QUBA CAFFE

    SKŁADNIKI
    100 % kawa ziarnista palona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Najwyższej jakości ziarna kawy z prowincji Rodriguez de Mendoza w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę.
    Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
    W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
    Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.
    Kawę należy mielić bezpośrednio przed zaparzeniem.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów.

    151,70