Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • GRANOLA CZEKOLADOWA Z KOKOSEM FERMENTOWANA BIO 50 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE*, cukier trzcinowy*, olej kokosowy*, mąka z PSZENICY ORKISZ razowa*, dropsy czekoladowe* 6,4 % (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*, proszek waniliowy*), kokos* 6,4 %, len brązowy*, pestki słonecznika*, kakao*, cynamon*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Granolę podawaj z mlekiem, jogurtem, owocami lub tak po prostu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1980 kJ/473 kcal
    Tłuszcz: 23 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 54 g
    w tym cukry: 18 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 8,9 g
    Sól: 0,24 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, SELER, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 20°C, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

    5,00 
  • KMINEK MIELONY BEZGLUTENOWY BIO 100 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczny kminek mielony.

    OPIS
    Możesz go wykorzystać w wielu potrawach. Służy do przyprawiania zup jarzynowych i ziemniaczanych, duszonych mięs, jest niezastąpioną przyprawą do chleba żytniego, ciast, mieszanek przyprawowych, sosów, zup, przy gotowaniu ziemniaków, do konserwowania, przy robieniu nalewek itp.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SELER, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,70 
  • MĄKA GRYCZANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 500G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka gryczana.

    OPIS
    Mąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływa na uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedli, pierożków, naleśników oraz omletów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1428 kJ/337 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 12 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturzedo 25 °C

    16,80 
  • MĄKA JĘCZMIENNA TYP 1850 BIO 1 kg – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka JĘCZMIENNA razowa.

    OPIS
    Doskonała jako dodatek do innych mąk przy wypieku chleba, klusek, placków. 
    Mąka JĘCZMIENNA nie sprawdzi się w przypadku lekkich ciast, jednak nie oznacza to, że całkowicie nie nadaje się do wypieków. Wręcz przeciwnie można ją wykorzystać do przygotowania: babeczek, ciastek, muffinów, naleśników, gofrów, zagęszczania zup, zagęszczania sosów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 2,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 12 g
    Błonnik: 8,2 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w w suchym miejscu, w temperaturze do 25°C.

    11,90 
  • MĄKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 450G – PROBIO

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1401 kJ/330 kcal
    Tłuszcz: 2,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 1,3 g
    Błonnik: 6,3 g
    Białko: 8,6 g
    Sól: <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona SEZAMU.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C

    6,20 
  • MĄKA PSZENNA KRUPCZATKA TYP 450 BIO 1 kg – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka PSZENNA.

    OPIS
    Idealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C.

    11,00 
  • MĄKA ŻYTNIA TYP 720 CHLEBOWA BIO 1 kg – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna mąka ŻYTNIA

    OPIS
    ŻYTO jest zbożem mocnym i odpornym. Jest bogatym źródłem błonnika.
    Do produkcji mąki chlebowej wybieramy ziarna o najlepszej jakości piekarniczej. Podczas mielenia zachowujemy część osłonki zbożowej i zarodków, dlatego mąka chlebowa Probio zawiera więcej błonnika niż mąka biała i zapewnia uczucie sytości na dłużej. Nie tylko do chleba, ale także do wypieku bułek żytnich, krakersów, pierników, pizzy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1432 kJ/338 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 6,7 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.

    8,60 
  • OTRĘBY GRYCZANE BIO 500 g – PROBIO

    SKŁADNIKI
    ekologiczne otręby gryczane.

    OPIS
    Otręby to drobno zmielona pokrywa oddzielona od ziarna wraz z częścią bielma. Mają wysoką zawartość błonnika i są też źródłem białka.
    Można dodawać je do mąki do wypieku ciast, do owsianek śniadaniowych, placków czy smoothie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1436 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 5,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 33 g
    w tym cukry: 4,2 g
    Błonnik: 11 g
    Białko: 35 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25°C.

    7,90