Wyświetlanie wszystkich wyników: 15

  • FASOLKA A’LA PO BRETOŃSKU BEZGLUTENOWA 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, fasola „Jaś” 47 %, koncentrat pomidorowy 18 %, cebula, teksturowane białko SOJOWE 7 %, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają SOJĘ), sól, olej rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, zioła (zawierają SELER), aromat z ekstraktu drożdżowego.

    OPIS
    Jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej teraz dostępne także w wersji 100 % roślinnej. Dzięki nam możesz odkryć na nowo smak tej wyjątkowej potrawy. W dodatku bez godzin spędzonych w kuchni!
    Podstawowym składnikiem tego dania jest oczywiście fasola. Warto wspomnieć, że jest ona znakomitym źródłem pełnowartościowego białka. Oprócz fasoli bazę potrawy stanowią pomidory, które są znakomitym źródłem sodu i potasu. Kiełbasę i boczek zastąpiliśmy autorsko przygotowanym roślinnym białkiem, które wraz z odpowiednio dobranymi przyprawami i pozostałymi składnikami składają się na całość tego wyjątkowego dania. Rozsmakuj się w naszej fasoli a’la po bretońsku, która z pewnością zaskoczy Cię swoim wyrazistym, pysznym smakiem.
    Do Polski danie przywędrowało prosto z Francji po wojnach napoleońskich. Polscy żołnierze zajadając się na froncie właśnie tamtejszą fasolką, postanowili nadać jej typowo polski akcent, dodając kiełbasę i boczek. Później potrawa ta rozpowszechniła się na terenie całego kraju i do dnia dzisiejszego cieszy się nieustanną popularnością i na stałe wpisała się do tradycyjnych dań kuchni polskiej. My proponujemy Wam ten sam, znany smak, ale w wersji całkowicie roślinnej.
    Fasolka a’la po bretońsku to świetny pomysł na pożywny posiłek. Podgrzaną fasolkę a’la po bretońsku podawać możecie samodzielnie lub w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź ziemniaczanego puree.
    Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

    Zalety produktu:
    – wysoka zawartość białka
    – źródło błonnika pokarmowego
    – niska zawartość tłuszczu
    – nie zawiera tłuszczów nasyconych

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 448 kJ/106 kcal
    Tłuszcz – 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 17 g
    w tym cukry – 4,1 g
    Błonnik – 3,3 g
    Białko – 6,1 g
    Sól – 0,68 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    12,50 
  • MASŁO ORZECHOWE BEZ DODATKU SOLI I CUKRU DLA AKTYWNYCH, BEZGLUTENOWE 470G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ORZESZKI ARACHIDOWE prażone 98 %, błonnik PSZENNY (bezglutenowy).

    OPIS
    Pasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych, bez dodatku soli i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2376 kJ/143 kcal
    Tłuszcz – 45 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 6,1 g
    Błonnik – 8,7 g
    Białko – 25 g
    Sól – 0,04 g

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    UWAGI
    Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU oraz inne ORZECHY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.

    22,10 
  • MASŁO ORZECHOWE MIX ORZECHÓW CRUNCHY DLA AKTYWNYCH BEZGLUTENOWE 470G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    prażone ORZESZKI ZIEMNE 49 %, prażone ORZECHY NERKOWCA 25 %, prażone MIGDAŁY 15 %, prażone ORZECHY LASKOWE 10 %, sól morska.

    OPIS
    Mix orzechowy może być świetnym uzupełnieniem tzw. power ball’sów. Do ich przyrządzenia potrzebujecie suszonych moreli albo śliwek, ulubionych orzechów, wiórków kokosowych, MASŁA orzechowego i blendera. Całość miksujemy, robimy kulki i gotowe.
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2480 kJ/599 kcal
    Tłuszcz: 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 5,6 g
    Bonnik: 6,9 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,42 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i inne orzechy.

    UWAGA
    Olej na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.

    38,50 
  • MASŁO ORZECHOWE Z PRAŻONYCH ORZESZKÓW ARACHIDOWYCH Z KAWAŁKAMI ORZECHÓW 100% CRUNCHY, BEZGLUTENOWE 350G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ORZESZKI ARACHIDOWE prażone 100 %.

    OPIS
    Pasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych z kawałkami orzechów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. Bez dodatku soli i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2527 kJ/609 kcal
    Tłuszcz – 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,8 g
    Węglowodany – 16 g
    w tym cukry – 4,0 g
    Błonnik – 7,0 g
    Białko – 26 g
    Sól – <0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i inne orzechy.

    UWAGI
    Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.

    18,50 
  • PAPRYKARZ Z KASZĄ JAGLANĄ WEGETARIAŃSKI, BEZGLUTENOWY 160G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ugotowane białko roślinne 51 % (woda, teksturowane białko SOJOWE), warzywa w zmiennych proporcjach 11 % (marchew, cebula 4 %, SELER, pietruszka), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 11 %, kasza jaglana 9 %, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), sól morska, hydrolizat białka roślinnego, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepkowy, kurkuma, lubczyk nać], substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

    OPIS
    Pasta kanapkowa – paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 730 kJ/175 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 2,5 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    8,90 
  • PASTA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ W STYLU WŁOSKIM BEZGLUTENOWA 160 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ugotowana cieciorka 52 % (woda, cieciorka), cebula, koncentrat pomidorowy 10 %, olej rzepakowy, sok z cytryny, drożdże suszone nieaktywne, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), błonnik PSZENNY (bezglutenowy), bazylia suszona 0,4 %, przyprawy (zawierają SELER).

    OPIS
    Pasta powstała przez zmiksowanie ugotowanej cieciorki z koncentratem pomidorowym, bazylią, warzywami i przyprawami. Produkt pasteryzowany.
    Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp.. Może stanowić bazę do zup np. pomidorowej.
    Źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 689 kJ/165 kcal
    Tłuszcz: 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Błonnik 3,2 g
    Białko: 4,5 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    8,20 
  • PASZTET POMIDOROWY Z CIECIORKĄ BEZGLUTENOWY 160 G – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    ugotowana cieciorka 70 % (woda, cieciorka), cebula, koncentrat pomidorowy 8 %, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik PSZENNY (nie zawiera glutenu), bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

    OPIS
    Pasta kanapkowa z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło białka i błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera nauralnie występujące cukry. Niska zawartość tłuszczów nasyconych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 511 kJ/122 kcal
    Tłuszcz: 4,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 15 g
    w tym cukry: 2,2 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,79 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać SOJĘ i nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    8,20