Wyświetlanie 1–20 z 23 wyników

  • Kasza manna z płaskurki ekologiczna 400g – Niro

    SKŁADNIKI
    Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal
    Tłuszcz: 2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
    Węglowodany: 61 g
    w tym cukry: 1,6 g
    Błonnik: 9,6 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,004 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    12,00 
  • MĄKA ORKISZOWA TYP 00 (NA PIZZĘ) BIO 1 kg – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona – przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie… jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto.
    Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia. Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1465 kJ/346 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 68,2 g
    w tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 13,5 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    25,50 
  • MĄKA ORKISZOWA TYP 2000 EKOLOGICZNA 1,5KG – NIRO

    SKŁADNIKI
    świeżo zmielona mąka z PSZENICY ORKISZ* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ / 345 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 60,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,90 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY TRÓJKOLOROWY) MUSZELKI BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka*, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu składniki odżywcze.
    Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 60,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,02 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) WSTĄŻKI BIO 400 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, pochodzącej z pełnego przemiału ziarna, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka składniki odżywcze.
    Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1457 kJ/345 kcal
    Tłuszcz: 1,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 60,3 g
    w tym cukry: 0,3 g
    Błonnik: 10 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,02 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON (ORKISZOWY Z BAZYLIĄ) WSTĄŻKI BIO 250 g – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (99 %), bazylia kruszona*, woda. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZOWEJ i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie ORKISZU i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.
    Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko JAJA kurzego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1456 kJ/344 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 69 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 12,5 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,80 
  • MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY JEŻYKI KOLOROWE EKOLOGICZNY Z DODATKIEM WARZYW 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY ŁAZANKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY NITKI LUKSUSOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY NITKI ZŁOCISTE Z KURKUMĄ EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (99,9 %), woda, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem kurkumy. Bez dodatku jaj i soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY SPIRELLI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • Makaron orkiszowy świderki, ekologiczny 250 g – Niro

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 71,7 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 11,7 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY ŚLIMACZKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 – 10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 73 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 3,9 g
    Białko: 11 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1484 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,01 g
    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON ORKISZOWY WSTĄŻKI SZPINAKOWE EKOLOGICZNY 250G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak* (*certyfikowany składnikekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY NITKI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,99 g
    Błonnik: 3,85 g
    Białko: 14,4 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40 
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY ORKISZOWY SPAGHETTI EKOLOGICZNY 400G – NIRO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gotować 7-10 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1409 kJ/332 kcal
    Tłuszcz: 2,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 64 g
    w tym cukry: 5,9 g
    Błonnik: 3,8 g
    Białko: 14 g
    Sól: 0,015 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    14,40