Wyświetlanie jednego wyniku

  • POPCORN Z SOLĄ DO PRZYGOTOWANIA W MIKROFALÓWCE BEZGLUTENOWY BIO (3 x 90 g) 270 g – NATAIS

    SKŁADNIKI
    ziarno kukurydzy* (85,7 %), olej palmowy*, sól (1,75 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Popcorn powstający z ziaren kukurydzy, stanowi doskonałą alternatywę dla typowych, słodkich lub słonych przegryzek. To również naturalne źródło błonnika pokarmowego.
    Przygotowanie w kuchence mikrofalowej upraszcza proces prażenia, gwarantując chrupkość.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wyjmij papierową torebkę z folii i umieść ją na środku kuchenki mikrofalowej z napisem „UP” do góry.
    Nastaw moc na 1000 W przez 1,5-2,5 minuty; 800 W przez 2-3 minuty; 650 W przez 2,5-3,5 minuty.
    Gdy ziarna zaczynają pękać co 2-3 sekundy, to oznacza, że popcorn jest gotowy.

    Uwaga: torebka jest gorąca! Po wyjęciu z kuchenki mikrofalowej i otwarciu istnieje ryzyko oparzenia przez wydostającą się parę. Nie używaj ponownie ziaren kukurydzy i zużytych torebek!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1674 kJ/399 kcal
    Tłuszcz – 16 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 5,7 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 3,1 g
    Węglowodany – 52 g
    w tym cukry – 1,2 g
    Błonnik – 9,0 g
    Białko – 8,7 g
    Sól – 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,60