Wyświetlanie wszystkich wyników: 11
-
11,60 zł
WAFLE RYŻOWE W CZEKOLADZIE DESEROWEJ BEZGLUTENOWE BIO 72 g – LESTELLO
SKŁADNIKI
61 % czekolada deserowa* [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], 39 % ryż brązowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wafle ryżowe Lestello wytwarzane są w 100 % z naturalnego ryżu brązowego, polane prawdziwą czekoladą.
Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową.
W opakowaniu są 4 wafle. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1957 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 27 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,09 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym i chłodnym miejscu (max. 20 ℃), z dala od światła słonecznego. -
5,90 zł
WAFLE Z CIECIERZYCY W CZEKOLADZIE DESEROWEJ Z MALINĄ BEZGLUTENOWE 36 g – LESTELLO
SKŁADNIKI
52 % czekolada deserowa (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z SOI), naturalny aromat wanilii), 42 % wafle z ciecierzycy (mąka z ciecierzycy 50 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól), 6 % malina liofilizowana.OPIS
Wafle z ciecierzycy w czekoladzie deserowej z kawałkami maliny liofilizowanej nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową.
W opakowaniu są 2 wafle. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2044 kJ/489 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 8,8 g
Sól: 0,33 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu. -
5,70 zł
WAFLE Z SOCZEWICY BEZGLUTENOWE 135 g – LESTELLO
SKŁADNIKI
mąka z soczewicy 48 %, mąka kukurydziana, skrobia grochowa, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól, pieprz zielony.OPIS
Wafle bezglutenowe z soczewicy Lestello to przekąska, która oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Oto niektóre z zalet spożywania wafli bezglutenowych z soczewicy:
– Bezglutenowe – Osoby z nietolerancją glutenu lub celiakią mogą bezpiecznie spożywać wafle bezglutenowe z soczewicy marki Lestello. Wafle te nie zawierają PSZENICY, JĘCZMIENIA ani ŻYTA, co czyni je idealnym wyborem dla osób, które chcą unikać glutenu.
– Źródło białka dzięki soczewicy – Białko jest podstawowym elementem budulcowym mięśni, a także pomaga podtrzymać uczucie sytości po spożyciu posiłku.
– Wysoka zawartość błonnika – Wafle bezglutenowe z soczewicy są źródłem błonnika, który pomaga w prawidłowej pracy jelit, a także pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi.
– Niski indeks glikemiczny – Soczewica ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że wafle z soczewicy pomagają utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. Odpowiedni poziom cukru we krwi może pomóc uniknąć zmian nastroju, zmęczenia i innych problemów zdrowotnych.
– Bogactwo składników odżywczych – Wafle bezglutenowe z soczewicy zawierają również wiele ważnych składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, żelazo, magnez, fosfor, miedź i inne składniki mineralne. Te składniki odżywcze są ważne dla utrzymania dobrego zdrowia, w szczególności dla zachowania dobrego stanu kości i układu krwionośnego.
– Szybka i wygodna przekąska – Lestello wafle bezglutenowe z soczewicy są łatwe do przechowywania i idealnie nadają się na szybką przekąskę w pracy, w szkole czy w podróży.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1570 kJ / 375 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 16 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.