Wyświetlanie jednego wyniku

  • MIESZANKA NA GRANOLĘ BEZGLUTENOWA 400 g – GRANO

    SKŁADNIKI
    płatki OWSIANE bezglutenowe 55 %, rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy), siemię lniane, pestki dyni, ziarno słonecznika, chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) 

    OPIS
    Granola bezglutenowa – zrób to sam jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych proporcjach.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    • Zawartość opakowania wsypać na suchą patelnię,
    • Prażyć ciągle mieszając około 10 minut, aż płatki OWSIANE nieco się zrumienią,
    • Dodać 4-5 łyżek miodu i smażyć całość jeszcze około 1 minuty,
    • Gotowa granole rozłożyć na płaskiej powierzchni tworząc 1 cm warstwę,
    • Po ostygnięciu pokruszyć na mniejsze kawałki.
    Nadaje się również do bezpośredniego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu
    Wartość energetyczna: 1721 kJ / 413 kcal
    Tłuszcz: 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
    Węglowodany: 32 g
    w tym cukry: 4,3 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 17 g
    Sól: 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,20