Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
-
20,90 zł
BARSZCZ CZERWONY BIESZCZADZKI BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
woda, buraki* 13,5 %, ziemniaki*, kapusta*, fasola biała*, marchew*, pietruszka*, SELER*, wino białe* (zawiera SIARCZYNY), por*, grzyby suszone*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, olej rzepakowy*, majeranek*, kolendra*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ważnym elementem kultury Bieszczad są Bojkowie, jedna z unikalnych grup etnicznych Karpat Wschodnich. W Sanoku warto odwiedzić skansen etnograficzny, gdzie zobaczysz tradycyjne bojkowskie chaty. Jeśli fascynuje Cię odkrywanie miejsc z duszą, wybierz się do źródeł Sanu, gdzie kiedyś istniała bojkowska wieś Sianki. To miejsce na samym krańcu Bieszczad, gdzie nie prowadzi żadna droga. Zatrzymaj się tam i poczuj ciszę, która może naprawdę poruszyć.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 159 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,6 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
31,90 zł
GULASZ Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I BANANEM BRAZYLIJSKI BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
pomidory* 28 %, pieczona papryka* 17 %, napój kokosowy* 16,5 % (ekstrakt z kokosa* 80 %, woda), banan* 10 %, cukinia*, pieczarki*, cebula*, woda, prażone ORZESZKI ZIEMNE* 2 %, czosnek*, oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia*, kolendra*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Plemię Kayappo to jedno z rdzennych plemion Amazońskich, które zamieszkuje obszary Brazylii. Kayappo mają głęboką więź z ich środowiskiem lasów deszczowych i z rzeką Amazonką oraz umiejętność korzystania z darów natury w codziennej kuchni. Tradycyjny gulasz gotowany na bazie napoju kokosowego, pomidorów, pieczonej papryki to „moqueca”. Aksamitną konsystencję nadaje temu daniu rozpływający się banan, powolny nurt utrzymują prażone orzeszki ziemne. Ugotuj ryż i podaj je razem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 356 kJ / 85 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 8,6 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
23,90 zł
KAPUŚNIAK BESKIDZKI BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
27,20 zł
KREM Z POMIDORÓW Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I WINNYMI JABŁKAMI BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
pomidory* 35 %, woda, pieczona papryka czerwona* 17,5 %, winne jabłka* 7 %, cebula*, czosnek*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, marchew*, pietruszka*, por*, ocet jabłkowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz czarny*, cukier trzcinowy*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ten słoik przypomina mi schronisko na Hali Lipowskiej w Beskidzie Żywieckim. Było już późno, środek zimy, dotarliśmy tam na skiturach głodni i zmęczeni. Zupa, którą dostaliśmy była gęsta od pomidorów i to nas uratowało. W sercu tej potrawy są dojrzałe pomidory, starannie gotowane, by wydobyć pełnię ich wartości oraz głęboką barwę. Pomysł na dodanie winnych jabłek pochodzi z kuchni Dolnego Śląska, dla równowagi otula je słodka pieczona papryka.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczyce, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
32,90 zł
LECZO Z POMIDORÓW, PAPRYKI I CUKINII BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
pomidory* 55,5 %, papryka* 16 %, cukinia* 16 %, cebula*, czosnek*, ocet jabłkowy*, oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia*, pieprz czarny*, cukier trzcinowy*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tak jak mówi węgierskie przysłowie: „Obok wielkiej bramy zawsze jest mała furtka.” Czasem w życiu trafiamy na przeszkody, które wydają się nie do pokonania, ale warto poszukać innych dróg, które mogą nas doprowadzić do celu. W kuchni jest podobnie – to, co na pierwszy rzut oka może wydawać się trudne, często można zrealizować dzięki kilku skromnym składnikom. Leczo to świetny przykład tego, jak z prostych rzeczy można stworzyć coś naprawdę wyjątkowego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 142 kJ / 34 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 5,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
31,20 zł
RISOTTO Z DYNIĄ, POMARAŃCZĄ I PARMEZANEM BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
woda, dynia* 38 %, ryż pełnoziarnisty* 5 %, pomarańcza* 2 %, czosnek*, marchew*, pietruszka*, por*, wino białe* (zawiera SIARCZYNY), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, PARMEZAN* 0,5 %, MASŁO*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Risotto z dynią to klasyczne danie włoskiej kuchni, znane jako „risotto alla zucca”. Danie to jest ikoną prostoty i przejawów włoskiego geniuszu w łączeniu smaków. W tym słoiku słodycz dyni jest harmonijnie uzupełniana cytrusową nutą pomarańczy i mocno słonym smakiem parmezanu. Spędź chwilę z tym pożywnym posiłkiem, który przeniesie Cię do włoskiej knajpki, do stolika z widokiem na Dolomity.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 297 kJ / 71 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 7,8 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
22,80 zł
ZUPA Z SOCZEWICĄ LIBAŃSKA BIO 450 g – GAPA
SKŁADNIKI
pomidory* 31 %, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa* 80 %, woda), czerwona soczewica* 12,5 %, woda, cebula* 4,5 %, czosnek*, olej rzepakowy*, imbir* 2,5 %, chili* 1 %, kurkuma*, kolendra*, GORCZYCA*, cynamon*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kultura Libanu ma swoje korzenie w starożytnej cywilizacji Fenicjan, którzy słynęli z umiejętności żeglarskich i handlowych, a ich wpływ sięgał wielu regionów Morza Śródziemnego. Tak jak Fenicjanie prowadzili wymianę towarów i wiedzy, zupa soczewicowa przeszła przez pokolenia, stając się potrawą, która łączy ludzi. Ta przyprawiona na ostro soczewica z pomidorami, smażoną cebulą, chili i imbirem jest tak krzepiąca, jak tylko może być jedzenie na Bliskim Wschodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 289 kJ / 69 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 6,8 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.