Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

  • KOZI JOGURT JAGODOWY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, MLEKO kozie zagęszczone, cukier, owoce jagody 4,5%, koncentraty: z marchwi, aronii, winogron, soku z buraka ćwikłowego, aromat jagodowy, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus

    OPIS
    JOGURT zagęszczany poprzez filtrację, bez dodatku żelatyny. Bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus. 
    Źródło białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 392 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 10 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI JOGURT NATURALNY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie pasteryzowane, białka MLEKA koziego, kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus

    OPIS
    Kozi JOGURT naturalny jest produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia kierowanym do wszystkich grup konsumentów z wyłączeniem niemowląt. Nie zawiera substancji zagęszczających. Stanowi źródło białka, jest lekkostrawny. Posiada znaki jakości PDŻ- Poznaj Dobra Żywność oraz Jakość Tradycja Wielkopolska. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus subsp. Bulgaricus. Surowiec do produkcji jogurtu pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 237 kJ / 57 kcal
    Tłuszcz: 2,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 4,1 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI JOGURT TRUSKAWKOWY 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, MLEKO kozie zagęszczone, cukier, owoce truskawki 4,5 %, sok truskawkowy 0,8 %, aromat truskawkowy, barwnik: kwas karminowy, karmin; kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.

    OPIS
    JOGURT zagęszczany poprzez filtrację, bez dodatku żelatyny. Bez syropu glukozowo-fruktozowego. Zawiera korzystne dla układu pokarmowego żywe kultury bakterii Lactobacillus.
    Źródło białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 392 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
    Węglowodany: 13 g
    w tym cukry: 9,5 g
    Białko: 4,2 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    4,30 
  • KOZI SER DOJRZEWAJĄCY 150 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia; bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka i wapnia
    Naturalna lekkostrawność
    Bez konserwantów, bez barwników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
    Tłuszcz: 30 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 25 g
    Sól: 1,7 g
    Wapń: 707 mg (88,3%)*
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    19,20 
  • KOZI SER DOJRZEWAJĄCY PLASTRY 100 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka i wapnia.
    Naturalnie lekkostrawny
    Bez konserwantów, bez barwników

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
    Tłuszcz: 90 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 25 g
    Sól: 1,70 g
    Wapń: 707 mg (88,3 %)*
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.

    12,90 
  • KOZI SER SAŁATKOWY 160 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    kozie MLEKO, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej

    OPIS
    Ta sama konsystencja, którą znacie w wiodącym produkcie tego segmentu, lecz w naszym przypadku – czysta etykieta – receptura bez dodatku GDL!
    Idealny do sałatek.
    Wysoka zawartość białka.
    Proste otwarcie, łatwe krojenie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 716 kJ / 172 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 3,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    12,80 
  • KOZI SER TWAROGOWY PIRAMIDKA 125 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    TWARÓG kozi 98%, białka MLEKA koziego, sól.

    OPIS
    Naturalny serek kozi zagęszczony na linii ultrafiltracji – ze strukturą odrobinę wzmocnioną kozimi białkami oraz doprawioną szczyptą soli do smaku.
    Wysoka zawartość białka.
    Bez GMO

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 682 kJ / 164 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 5,0 g
    w tym cukry: 3,1 g
    Białko: 9,0 g
    Sól: 0,85 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperatura od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    11,70 
  • KOZI SER TWAROGOWY PLASTRY 100 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    TWARÓG kozi 50 %, kozi SER twardy, kozie MASŁO , żelatyna wieprzowa, sole emulgujące: fosforany sodu, polifosforany, sól.

    OPIS
    Kozi SER twarogowy w plastrach jest produktem kierowanym do wszystkich grup konsumentów z wyłączeniem niemowląt. Produkt ten jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Pakowany hermetycznie. Nie zawiera barwników. Posiada wysoką zawartość wapnia i białka. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej. Surowiec do produkcji pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego, karmiących swoje stada paszami bez GMO.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1351 kJ / 326 kcal
    Tłuszcz: 28 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
    Węglowodany: 1,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Białko: 17 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    9,00 
  • KOZI TWARÓG KANAPKOWY 150 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej

    OPIS
    Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
    Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 682 kJ / 164 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,7 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w warunkach chłodniczych.

    8,40 
  • KOZI TWARÓG WIEJSKI 200 g – DANMIS

    SKŁADNIKI
    MLEKO kozie, bakterie fermentacji mlekowej.

    OPIS
    Wytwarzany metodą tradycyjną. Ziarno z kotła serowarskiego jest odsączane w chustach. Niezwykle delikatna struktura twarogu wynika ze stosowania wyłącznie samoprasowania grawitacyjnego. 
    Wysoka zawartość białka.
    Bez dodatku soli

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 793 kJ / 191 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
    Węglowodany: 2,0 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.

    15,00 
  • KOZIE MLEKO 500 ml – DANMIS

    KOZIE MLEKO 500 ml – DANMIS
    SKU: 5901680000111
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.548 kg
    Cena za kg: 16.06
    Objętość netto: 500 ml
    Cena za l: 17.60

    8,80 
  • KOZIE MLEKO BEZ LAKTOZY 500 ml – DANMIS

    KOZIE MLEKO BEZ LAKTOZY 500 ml – DANMIS
    SKU: 5901680000142
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.548 kg
    Cena za kg: 17.15
    Objętość netto: 500 ml
    Cena za l: 18.80

    9,40