Wyświetlanie 21–27 z 27 wyników

  • OWOCE LIOFILIZOWANE MANGO BEZGLUTENOWE 15 g – CELIKO (FRUPP)

    SKŁADNIKI
    liofilizowane mango.

    OPIS
    Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
    Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
    Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych – wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
    Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 2,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 83 g
    w tym cukry: 83 g
    Błonnik: 9,7 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,15 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – produkt higroskopijny.

    9,20 
  • PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 30 g – CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

    SKŁADNIKI
    pektyny

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1327 kJ / 317 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79,2 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    6,50 
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY – CELIKO

    SKŁADNIKI
    regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
    Opakowanie na 1 kg mąki.

    Przepis na babkę piaskową
    Składniki:
    – 150 g skrobi ziemniaczanej
    – 100 g cukru
    – 125 g margaryny
    – 2 jaja
    – 1 cukier wanilinowy Celiko
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

    Sposób przyrządzenia:
    1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
    2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
    3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
    4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 – 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,40