Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

  • BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
    Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
    Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1502 kJ/356 kcal
    Tłuszcz – 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 3,0 g
    Błonnik – 8,0 g
    Białko – 4,8 g
    Sól – 0,76 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,60 
  • CHRUPKI JAGLANE DELIKATNIE SOLONE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza jaglana*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Bezglutenowe chrupki jaglane, lekko solone. Idealna zdrowa przekąska. Może być stosowana jako dodatek do zup.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1646 kJ/389 kcal
    Tłuszcz: 3,4 g
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 75,8 g
    W tym cukry: 0,6 g
    Błonnik: 3,2 g
    Białko: 12,1 g
    Sól: 0,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i ORZECHY ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,80 
  • CHRUPKI KUKURYDZIANE LEKKO SOLONE BEZGLUTENOWE BIO 55 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, olej słonecznikowy*, słony aromat (5 %) (maltodekstryna*, sól morska, ekstrakt drożdżowy, cukier trzcinowy*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne na każdą okazję, niezależnie od tego, czy chodzi o imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, wieczór filmowy, czy mecz z kolegami.
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukru. Niesmażone.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1821 kJ/434 kcal
    Tłuszcz – 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,3 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 2,1 g
    Błonnik – 4,5 g
    Białko – 8,0 g
    Sól – 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,20 
  • CHRUPKI KUKURYDZIANE O SMAKU PIZZY BEZGLUTENOWE BIO 55 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, olej słonecznikowy*, sól morska, pomidory w proszku*, mieszanka przypraw do pizzy* (1 %) (bazylia*, oregano*, papryka*, pasternak*), cukier trzcinowy*, cebula w proszku*, naturalny aromat pomidorowy, papryka w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne na każdą okazję, niezależnie od tego, czy chodzi o imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, wieczór filmowy, czy mecz z kolegami.
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukru. Niesmażone.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1792 kJ/427 kcal
    Tłuszcz – 16 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,3 g
    Węglowodany – 60 g
    w tym cukry – 3,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 8,2 g
    Sól – 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,80 
  • CHRUPKI KUKURYDZIANE O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 55 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    kasza kukurydziana*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, maltodekstryna*, proszek buraczany*, proszek truskawkowy* (0,5 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy*, naturalny aromat truskawkowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne na każdą okazję, niezależnie od tego, czy chodzi o imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, wieczór filmowy, czy mecz z kolegami.
    Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukru. Niesmażone.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1887 kJ/450 kcal
    Tłuszcz – 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
    Węglowodany – 64 g
    w tym cukry – 6,1 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 6,1 g
    Sól – 0,05 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,40 
  • CHRUPKI KUKURYDZIANE O SMAKU WANILIOWYM BEZGLUTENOWE BIO 25 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    mąka kukurydziana* (64 %), olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy*, maltodekstryna*, wanilia w proszku* (0,046 %), naturalny aromat waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Delikatne w smaku i chrupiące, szczególnie lubiane przez dzieci.
    Pakowano w atmosferze ochronnej. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1858 kJ/443 kcal
    Tłuszcz: 17 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 6,1 g
    Białko: 3,5 g
    Sól: 0,024 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać orzeszki ziemne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,90 
  • CHRUPKI RYŻOWE ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONEM BEZGLUTENOWE BIO 55 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    brązowy ryż*, olej słonecznikowy*, agawa sproszkowana*, śliwka sproszkowana* (2 %), burak sproszkowany*, naturalny aromat śliwkowy, mielony cynamon* (0,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chrupki ryżowe ze śliwkami i cynamonem. Produkt odpowiedni dla wegan. Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1815 kJ / 432 kcal
    Tłuszcz: 15,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 65,3 g
    w tym cukry: 23 g
    Błonnik: 5,9 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,08 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE oraz MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5,90 
  • CHRUPKI Z SOCZEWICY DELIKATNIE SOLONE BEZGLUTENOWE BIO 60 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    soczewica* 42 %, grys kukurydziany*, olej słonecznikowy*, słony dodatek smakowy (maltodekstryna*, sól morska 1,5 %, cukier trzcinowy, wyciąg z drożdży*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chrupki z ekstrudowanej soczewicy lekko solone (bezglutenowe)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1666 kJ / 398 kcal
    Tłuszcz: 14,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 48 g
    w tym cukry: 1,9 g
    Błonnik: 11,2 g
    Białko: 12 g
    Sól: 2,37 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,40 
  • CHRUPKI Z SOCZEWICY Z CEBULĄ I CZARNYM PIEPRZEM BEZGLUTENOWE BIO 60 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    soczewica* 41 %, grys kukurydziany*, olej słonecznikowy*, cebula w proszku* 1,6 %, sól morska, czarny pieprz mielony* 0,1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chrupki z ekstrudowanej soczewicy z cebulą i pieprzem (bezglutenowe)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1754 kJ / 420 kcal
    Tłuszcz: 19 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
    Węglowodany: 44 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Białko: 11,8 g
    Sól: 2,31 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    5,80 
  • PALUSZKI PAPRYKOWE BEZGLUTENOWE BIO 45 g – BIOPONT

    SKŁADNIKI
    skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), woda, mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), olej słonecznikowy*, syrop ryżowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski babki płesznik*, błonnik bambusowy, papryka w proszku*, pomidor w proszku*, czerwona cebula w proszku*, pieprz mielony*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, suszone drożdże, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pyszne połączenie chrupkości krakersa i intensywnego smaku papryki. Stanowią doskonałą przekąskę między posiłkami. Dzięki wygodnemu opakowaniu można je od razu postawić na stole na imprezie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1844 kJ/440 kcal
    Tłuszcz – 20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,3 g
    Węglowodany – 62 g
    w tym cukry – 7,8 g
    Błonnik – 2,4 g
    Białko – 1,8 g
    Sól – 3,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5,90