Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

  • CHRUPKI PROTEINOWE Z SOCZEWICY Z CIECIERZYCĄ BEZGLUTENOWE BIO 50 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    mąka z czerwonej soczewicy* (63 %), kukurydza*, oleje roślinne* (wysokooleinowy olej słonecznikowy*, olej kukurydziany*), mąka z ciecierzycy* (9 %), białko z grochu*, sól morska, naturalny aromat oliwkowy.(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Chrupki z soczewicy i ciecierzycy to świetna alternatywa dla tradycyjnych chrupek ziemniaczanych.
    Wysoka zawartość białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1672 kJ / 397 kcal
    Tłuszcz: 10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
    Węglowodany: 46 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 26 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i mleko.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności.

    10,60 
  • PASKI PROTEINOWE SOJOWE BIO 150 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI 
    ekologiczna mąka SOJOWA teksturowana i częściowo odtłuszczona.

    OPIS 
    Paski sojowe to doskonały produkt dla osób praktykujących wegańską dietę. Dzięki tym SOJOWYM krajankom, wegańska dieta nie musi oznaczać wyrzeczeń. Ten zamiennik mięsa mielonego doskonale sprawdza się w różnych potrawach i stanowi idealną bazę dla wegetariańskich przepisów.
    Z paskami sojowymi możesz stworzyć smakowite wegetariańskie sosy bolońskie, aromatyczne lazanie, pikantne chili sin carne czy też pyszne roślinne tortille. 
    Ciesz się pełnymi smaku i satysfakcji posiłkami, korzystając z pasków sojowych. Ich wyjątkowa jakość i wszechstronność pozwolą Ci odkryć całkowicie roślinne dania, które nie tylko będą smaczne, ale także korzystne dla Twojego zdrowia. 

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Paski sojowe pozostawić do napęcznienia w ciepłej wodzie (1 część pasków i 1/2 części płynu) przez około 10 minut. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    100 g pasków sojowych namoczonych w 120 ml wody daje 220 g pasków sojowych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g 
    Wartość energetyczna: 1497 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 7,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 6,2 g
    Błonnik: 15 g
    Białko: 50 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, NASIONA SEZAMU i łubin

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności

    13,10 
  • PIECZYWO CHRUPKIE PROTEINOWE GROCH ŻÓŁTY – SOCZEWICA BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO ZENTRALE

    SKŁADNIKI
    mąka z żółtego grochu* (44 %), mąka z czerwonej soczewicy* (23,6 %), mąka z zielonej soczewicy* (23,6 %), skrobia z grochu* (6 %), mąka z ciecierzycy* (2 %), sól morska (0,8 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
    Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 59 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 24 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności

    11,10