Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • BEZMIĘSNE BURGERY 200 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, olej rzepakowy, teksturowane białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 11 %, ekspandowana kasza jaglana, izolowane białko grochowe 2,3 %, ekstrakt jabłkowy, aromaty, emulgator: metyloceluloza; skrobia ziemniaczana, sól, olej kokosowy, skrobia grochowa, pieprz czarny mielony, koncentrat soku z buraka, warzywa suszone (cebula smażona [cebula suszona, olej słonecznikowy], cebula suszona), maltodekstryna.

    OPIS
    100 % smaku i 100 % soczystości. Wspaniale się smażą i grillują. Najlepiej smakują w pełnym dodatków i sosów burgerze lub z ulubioną sałatą. Tak mięsiste, że aż ciężko uwierzyć… że 100 % roślinne.
    Roślinne burgery na bazie białka pszennego i grochowego. Produkt pieczony. Produkt nadaje się do mrożenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Smaż na odrobinie oleju ok. 3-4 minuty z każdej strony.
    Grilluj około 3-4 minuty z każdej strony.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1060 kJ/254 kcal
    Tłuszcz: 17,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 1,4 g
    Błonnik: 0,6 g
    Białko: 10,6 g
    Sól: 1,9 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, NASIONA SEZAMU, dwutlenek siarki i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    17,00 
  • BEZMIĘSNE KIEŁBASKI GRILLOWE 180 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, teksturowane białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 20,8 %, modyfikowana skrobia ziemniaczana, białko PSZENNE 6,4 %, olej rzepakowy, ekstrakty przypraw, warzywa suszone (czosnek, pomidor), przyprawy, ziarno GORCZYCY żółtej, sos SOJOWY (woda, fermentowana SOJA, fermentowana PSZENICA, sól), substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma, guma Konjac, sól), emulgator: metyloceluloza, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym dymu wędzarniczego), glukoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, hydrolizat białka roślinnego (PSZENNY).

    OPIS
    Roślinne kiełbaski na bazie białka pszennego. Produkt pakowany próżniowo, pasteryzowany.
    Jak sama nazwa mówi – te kiełbaski są wprost stworzone, by wrzucić je na ruszt! Przyprawy nadają im wyjątkowego smaku, a ich tekstura gwarantuje, że rozgrzeją serce niejednego amatora letniego grillowania.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Smaż na odrobinie oleju ok. 3 minuty
    Grilluj około 3-4 minuty
    Piecz ok. 5 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 829 kJ/198 kcal
    Tłuszcz: 6,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 15,4 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 18,1 g
    Sól: 2,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać NASIONA SEZAMU, dwutlenek siarki i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    15,50 
  • BEZMIĘSNE KIEŁBASKI ŚLĄSKIE 180 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, teksturowane białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 22,8 %, modyfikowana skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 4,3 %, ekstrakty przypraw, warzywa suszone (burak czerwony, czosnek), przyprawy, sos SOJOWY (woda, fermentowana SOJA, fermentowana PSZENICA, sól), substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty z gatunku Eucheuma, guma konjac; sól, emulgator: metyloceluloza; aromaty (w tym dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, glukoza, hydrolizat białka roślinnego (PSZENNY).

    OPIS
    Roślinny zamiennik kiełbasy śląskiej. Produkt roślinny na bazie białka pszennego.
    Klasyk nad klasykami! Bez nich nie uda się żadne ognisko. Poznaj klasyczny smak bezmięsnej kiełbasy śląskiej podkreślony odrobiną kolendry, pieprzu, czosnku i wędzonej papryki w roślinnym wydaniu. Idealnie się grillują – polecamy serwować w towarzystwie ulubionego sosu i grillowanych warzyw.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    – Smaż na oleju ok. 4 – 6 minut
    – Grilluj ok. 4 minuty
    – Piecz ok. 5 minut

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 870 kJ / 208 kcal
    Tłuszcz – 5,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 15,6 g
    w tym cukry – 2,3 g
    Błonnik – 2,3 g
    Białko – 21,6 g
    Sól – 1,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Mogą zawierać GORCZYCĘ, nasiona SEZAMu, dwutlenek siarki i siarczyny.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    15,80 
  • BOCZEK ROŚLINNY 100 g – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, białko PSZENNE 34 %, olej rzepakowy, płatki drożdżowe nieaktywne, SOJA, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), sól kłodawska. Produkt wędzony drewnem bukowym.

    OPIS
    Bezmięsny Boczek to prawdziwy król wszystkich uczt. Jest dość słony, lekko pomidorowy, bardzo wyrazisty i dymny – po prostu boczkowy, czyli pyszny! Niezwykłą wielowymiarowość swojego smaku zawdzięcza naturalnym źródłom umami: pomidorom, płatkom drożdżowym i sosowi sojowemu.
    Struktura Bezmięsnego Boczku jest elastyczna, ale nie gumowata.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Bezmięsny Boczek możesz dodać na przykład do domowego burgera, tofucznicy czy spaghetti a’la carbonara. Po krótkim smażeniu na odrobinie oleju staje się cudownie chrupiący. Możesz go także piec, dusić, grillować albo jeść na surowo – inwencja jest tu niczym nieograniczona. Pamiętaj, że tak jak wszystkie nasze produkty, Bezmięsny Boczek można mrozić!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 949 kJ/226 kcal
    Tłuszcz: 6,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: 8,1 g
    w tym cukry: 3,6 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: 31,0 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SEZAM, GORCZYCĘ i seler.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    9,80 
  • KABANOSY KLASYCZNE, BEZMIĘSNE, WEGAŃSKIE 160G – BEZMIĘSNY

    SKŁADNIKI
    woda, białka roślinne (PSZENNE, grochowe), olej rzepakowy, olej kokosowy, płatki drożdżowe nieaktywne, SOJA, sos SOJOWY, sól kłodawska, czarny pieprz, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, mąka ryżowa, dekstroza, naturalne aromaty, błonniki (bambusowy, grochowy, babki jajowatej), maltodekstryna.

    OPIS
    Bezmięsna przekąska o smaku kabanosa z dodatkiem soli kłodawskiej i czarnego pieprzu. Produkt roślinny na bazie białka pszennego i grochowego.
    Bezmięsne Kabanosy to produkt, nad którym pracowaliśmy prawie rok. Tak jak wszystkie nasze produkty, kabanosy także bazują na połączeniu białka grochu i pszenicy. Jak sama nazwa mówi, celowaliśmy w klasykę – w smaku są więc słono-pieprzne z nutą kminku. Poddaliśmy je naturalnym procesom wędzenia oraz suszenia, tak aby w niczym nie ustępowały swym pierwowzorom.
    Produkt nadaje się do mrożenia i smażenia.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Wyjmij kabanos z paczki i zdejmij celulozową osłonkę.
    2. Weź gryza i ciesz się smakiem!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1249 kJ/298 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 5,3 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 29 g
    Sól: 1,53 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać nasiona SEZAMU, SELER i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.

    18,00