Wyświetlanie 1–20 z 45 wyników

  • BULION – KOSTKI WARZYWNE WEGETARIAŃSKIE, EKOLOGICZNE, BEZ DODATKU OLEJU PALMOWEGO 100G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    sól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5 % (cebula* 5 %, SELER* 5 %, marchew* 3,2 %, pietruszka* 0,3 %), skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, ekstrakt z drożdży, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kostki warzywne Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, są idealne do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Rozpuścić 1 kostkę w 0,5 l wrzącej wody.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 836 kJ / 199 kcal
    Tłuszcz – 4,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 35 g
    w tym cukry – 19 g
    Błonnik – 2,5 g
    Białko – 3,0 g
    Sól – 50,7 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać GLUTEN i MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    6,70 
  • BULION W PROSZKU WEGETARIAŃSKI, EKOLOGICZNY 120G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)

    OPIS
    Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
    Tłuszcz – 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 36 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 3,9 g
    Sól – 53 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    SPOSÓB UŻYCIA
    Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary.

    14,00 
  • CIASTKA JABŁKOWO – CYNAMONOWE Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN (15 %) BIO 250 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA „Solina”* (57 %), oliwa z oliwek extra virgin* (15 %), cukier trzcinowy*, jabłka w kostkach* (7 %), przecier jabłkowy* (5 %), odtłuszczone MLEKO w proszku*, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), cynamon* (0,2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pyszna przekąska, która sprawdzi się jako pierwsze lub drugie śniadanie – w domu, pracy, na wycieczce, czy też na podwórku. Ciasteczka są lekkie i mega chrupiące. Kochają je dzieci i dorośli. W opakowaniu jest około 36 ciasteczek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1945 kJ/463 kcal
    Tłuszcz – 18 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
    Węglowodany – 67 g
    w tym cukry – 22 g
    Błonnik – 2,2 g
    Białko – 7,1 g
    Sól – 0,29 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, GORCZYCĘ, JAJA, ORZECHY i SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego kontaktu ze światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    17,70 
  • CIASTKA JOGURTOWO – MIODOWE Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN (12 %) BIO 250 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (63 %), cukier trzcinowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), JOGURT* (6 %) („MLEKO sienne TSG”*), miód* (4 %), substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pyszna przekąska, która sprawdzi się jako pierwsze lub drugie śniadanie – w domu, pracy, na wycieczce, czy też na podwórku. Ciasteczka są lekkie i mega chrupiące. Kochają je dzieci i dorośli. W opakowaniu jest około 45 ciasteczek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1915 kJ/456 kcal
    Tłuszcz – 16 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,6 g
    Węglowodany – 70 g
    w tym cukry – 20 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 7,2 g
    Sól – 0,48 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCĘ, MLEKO, ORZECHY, JAJA, SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego kontaktu ze światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

    14,30 
  • CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
    Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
    Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
    Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
    Tłuszcz – 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 0,3 g
    Błonnik – 9,4 g
    Białko – 7,0 g
    Sól – 0,91 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni

    10,10 
  • Czekolada gorzka 100% kakao ekologiczna 50g – Alce Nero

    SKŁADNIKI
    masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 % tabliczka kakaowa z dodatkiem wanilii. Tabliczka kakaowa jest bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 2726 kJ / 649 kcal
    Tłuszcz – 60 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 37 g
    Węglowodany – 8,0 g
    w tym cukry – 0,6 g
    Błonnik- 15 g
    Białko -12 g
    Sól – 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 16 – 18 ℃.

    13,30 
  • KAWA ZBOŻOWA MOKKA EKOLOGICZNA 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    prażony i mielony JĘCZMIEŃ (orzo mondo)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kawy zbożowe nie zawierają kofeiny.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    porcja na 1 filiżankę: wsypać 2-3 łyżeczki kawy do filtra ekspresu do kawy.

    WARTOŚĆ ODZYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1528 kJ/359 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 82 g
    w tym cukry – 0,5 g
    Błonnik – 6,7 g
    Białko – 6,8 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w zamkniętym pojemniku.

    12,60 
  • KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY EKOLOGICZNY 150ML – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 65 g
    w tym cukry – 63 g
    Błonnik – 0 g
    Białko – 1,0 g
    Sól – 0,04 g

    UWAGI
    Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
    Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C.

    18,30 
  • KREM ORZECHOWO CZEKOLADOWY EKOLOGICZNY 180G FAIR TRADE – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy*, ORZECHY LASKOWE* (16 %), olej słonecznikowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (9 %), odtłuszczone MLEKO w proszku*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Składniki z certyfikatem Fairtrade pochodzące od producentów Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 63 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2150 kJ/512 kcal
    Tłuszcz – 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,4 g
    Węglowodany – 59 g
    w tym cukry – 55 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 6,3 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ORZECHY oraz SOJĘ.

    UWAGA
    Ewentualna obecność białych plam i/lub „wykwitów” tłuszczowych wynika z naturalnej krystalizacji tłuszczu kakaowego i nie wpływa na jakość produktu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 16 – 18 stopni Celsjusza.

    24,50 
  • MĄKA PSZENNA TYP 0 EKOLOGICZNA 1KG – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 1,8 g
    Błonnik: 2,9 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN oraz SOJĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,80 
  • MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    11,60 
  • MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) PACCHERI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

    OPIS
    Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
    Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
    — konsystencja: jędrna i elastyczna
    — jednorodność ugotowania: jednakowa
    — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
    — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 13 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) RIGATONI BIO 500 g – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.

    OPIS
    Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
    Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
    — konsystencja: jędrna i elastyczna
    — jednorodność ugotowania: jednakowa
    — jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
    — kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, gorczycę

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,40 
  • MAKARON ORKISZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Makaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    16,50 
  • MAKARON ORKISZOWY RAZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1539 kJ / 342 kcal
    Tłuszcz – 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 67 g
    w tym cukry – 2,9 g
    Błonnik – 5,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,80 
  • MAKARON PENNE RAZOWY SEMOLINOWY EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
    Tłuszcz – 2,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 66 g
    w tym cukry – 3,2 g
    Błonnik – 7,7 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE (KOKARDKI) EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
    Tłuszcz – 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 73 g
    w tym cukry – 3,1 g
    Błonnik – 2,9 g
    Białko – 11 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • MAKARON SEMOLINOWY FUSILLI EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,40 
  • MAKARON SEMOLINOWY GNIAZDA TAGLIATELLE EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
    Węglowodany – 72 g
    w tym cukry – 2,5 g
    Błonnik – 3,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,40 
  • MAKARON SPAGHETTI ORKISZOWY EKOLOGICZNY 500G 100% FARRO ITALIANO – ALCE NERO

    SKŁADNIKI
    mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 344 kcal
    Tłuszcz – 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 2,2 g
    Błonnik – 4,0 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,80