Wyświetlanie 1–20 z 51 wyników
-
7,00 zł
BULION – KOSTKI WARZYWNE WEGETARIAŃSKIE, EKOLOGICZNE, BEZ DODATKU OLEJU PALMOWEGO 100G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
sól, cukier trzcinowy*, suszone warzywa* 13,5 % (cebula* 5 %, SELER* 5 %, marchew* 3,2 %, pietruszka* 0,3 %), skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, ekstrakt z drożdży, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kostki warzywne Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, są idealne do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić 1 kostkę w 0,5 l wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 836 kJ / 199 kcal
Tłuszcz – 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 35 g
w tym cukry – 19 g
Błonnik – 2,5 g
Białko – 3,0 g
Sól – 50,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać GLUTEN i MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ). -
14,70 zł
BULION W PROSZKU WEGETARIAŃSKI, EKOLOGICZNY 120G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
sól, suszone płatki ziemniaczane*, mąka kukurydziana*, suszone warzywa* (9,4 %) [cebula* (5 %), marchew* (3,3 %), SELER* (1 %), pomidory* (0,1 %)], cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, bazylia*, natka pietruszki* (0,4 %). (*składniki ekologiczne)OPIS
Bulion warzywny w proszku Alce Nero bez dodatku oleju palmowego, jest idealny do przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów czy risotto.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 722 kJ /172 kcal
Tłuszcz – 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 4,9 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 3,9 g
Sól – 53 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).SPOSÓB UŻYCIA
Rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody lub użyć jako przyprawy do potraw.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośrednich źródeł pary. -
18,30 zł
CIASTKA JABŁKOWO – CYNAMONOWE Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN (15 %) BIO 250 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA „Solina”* (57 %), oliwa z oliwek extra virgin* (15 %), cukier trzcinowy*, jabłka w kostkach* (7 %), przecier jabłkowy* (5 %), odtłuszczone MLEKO w proszku*, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), cynamon* (0,2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pyszna przekąska, która sprawdzi się jako pierwsze lub drugie śniadanie – w domu, pracy, na wycieczce, czy też na podwórku. Ciasteczka są lekkie i mega chrupiące. Kochają je dzieci i dorośli. W opakowaniu jest około 36 ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1945 kJ/463 kcal
Tłuszcz – 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
Węglowodany – 67 g
w tym cukry – 22 g
Błonnik – 2,2 g
Białko – 7,1 g
Sól – 0,29 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO, GORCZYCĘ, JAJA, ORZECHY i SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego kontaktu ze światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte. -
15,10 zł
CIASTKA JOGURTOWO – MIODOWE Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN (12 %) BIO 250 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* (63 %), cukier trzcinowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), JOGURT* (6 %) („MLEKO sienne TSG”*), miód* (4 %), substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pyszna przekąska, która sprawdzi się jako pierwsze lub drugie śniadanie – w domu, pracy, na wycieczce, czy też na podwórku. Ciasteczka są lekkie i mega chrupiące. Kochają je dzieci i dorośli. W opakowaniu jest około 45 ciasteczek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1915 kJ/456 kcal
Tłuszcz – 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,6 g
Węglowodany – 70 g
w tym cukry – 20 g
Błonnik – 1,8 g
Białko – 7,2 g
Sól – 0,48 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCĘ, MLEKO, ORZECHY, JAJA, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego kontaktu ze światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte. -
10,10 zł
CIECIERZYCA CZARNA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ciecierzyca czarna* (53 %), woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niesamowita, niepowtarzalna, bardzo rzadka, bardzo mała, nieregularnie ukształtowana i pomarszczona czarna ciecierzyca. Jest to odmiana uprawiana głównie w basenie Morza Śródziemnego, którego Włochy posiadają cenną produkcję.
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegańskiego pasztetu.
Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna – 470 kJ/112 kcal
Tłuszcz – 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 12 g
w tym cukry – 0,3 g
Błonnik – 9,4 g
Białko – 7,0 g
Sól – 0,91 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni -
13,40 zł
CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY FAIR TRADE BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Cukier trzcinowy brązowy to doskonały zamiennik zwykłego cukru, idealny do słodzenia zwykłych i aromatycznych kaw i herbat oraz innych napojów. Jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1639 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 94 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu szczelnie zamknięte. -
13,30 zł
Czekolada gorzka 100% kakao ekologiczna 50g – Alce Nero
SKŁADNIKI
masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 % tabliczka kakaowa z dodatkiem wanilii. Tabliczka kakaowa jest bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 2726 kJ / 649 kcal
Tłuszcz – 60 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 37 g
Węglowodany – 8,0 g
w tym cukry – 0,6 g
Błonnik- 15 g
Białko -12 g
Sól – 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 16 – 18 ℃. -
11,40 zł
KASZA KUSKUS RAZOWY BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
pełnoziarnista semolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kuskus z PSZENICY durum Alce Nero wytwarzany jest wyłącznie w 100 % z włoskiej PSZENICY durum, uprawianej przez naszych rolników. Kuskus to typowe danie północnoafrykańskie, składające się z granulowanej semoliny z PSZENICY durum. Proces produkcji kuskusu Alce Nero obejmuje tradycyjne etapy przygotowania tego produktu, inspirowane sposobem, w jaki pierwotnie był on przygotowywany w domu przez kobiety z Afryki Północnej. Jest to mieszanina semoliny i wody, którą następnie poddaje się parowaniu i suszeniu gorącym powietrzem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do niskiego i szerokiego garnka wsypać po 70 g kuskusu na osobę, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać. Dodać 100 ml wrzącej, osolonej wody na osobę. Przykryć i odstawić na 5 minut, po czym ponownie zamieszać. Jeśli chcesz, możesz przetrzymać na małym ogniu przez 1-2 minuty z odrobiną masła. Podawać z ulubionymi dodatkami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1453 kJ/346 kcal
Tłuszcz – 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 66 g
wtym cukry – 1,9 g
Błonnik – 6,4 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
12,60 zł
KAWA ZBOŻOWA MOKKA EKOLOGICZNA 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
prażony i mielony JĘCZMIEŃ (orzo mondo)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kawy zbożowe nie zawierają kofeiny.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
porcja na 1 filiżankę: wsypać 2-3 łyżeczki kawy do filtra ekspresu do kawy.WARTOŚĆ ODZYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1528 kJ/359 kcal
Tłuszcz – 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 82 g
w tym cukry – 0,5 g
Błonnik – 6,7 g
Białko – 6,8 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w zamkniętym pojemniku. -
17,90 zł
KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY EKOLOGICZNY 150ML – ALCE NERO
SKŁADNIKI
gotowany moszcz winogronowy*, ocet balsamiczny z Modeny* (min. 10 %) (gotowany moszcz winogronowy*, ocet winny*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny, gęsty, słodko-kwaśny krem na bazie octu balsamicznego z Modeny. Idealny do mięs, sałatek, a nawet owoców i lodów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1113 kJ/265 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 65 g
w tym cukry – 63 g
Błonnik – 0 g
Białko – 1,0 g
Sól – 0,04 gUWAGI
Na dnie butelki podczas przechowywania w temperaturze poniżej 18°C może się pojawić osad wynikający z krystalizacji cukru.
Osad nie stanowi wady jakościowej produktu. W przypadku pojawienia się osadu, butelkę przed użyciem należy podgrzać w kąpieli wodnej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 18 – 30°C. -
24,50 zł
KREM ORZECHOWO CZEKOLADOWY EKOLOGICZNY 180G FAIR TRADE – ALCE NERO
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, ORZECHY LASKOWE* (16 %), olej słonecznikowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (9 %), odtłuszczone MLEKO w proszku*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Składniki z certyfikatem Fairtrade pochodzące od producentów Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 63 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2150 kJ/512 kcal
Tłuszcz – 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,4 g
Węglowodany – 59 g
w tym cukry – 55 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 6,3 g
Sól – 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ORZECHY oraz SOJĘ.UWAGA
Ewentualna obecność białych plam i/lub „wykwitów” tłuszczowych wynika z naturalnej krystalizacji tłuszczu kakaowego i nie wpływa na jakość produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 16 – 18 stopni Celsjusza. -
11,10 zł
MĄKA PSZENNA TYP „00” DO SŁODKICH WYPIEKÓW BIO 1 kg – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mąka PSZENNA typu 00 przeznaczona jest do specjalnego rodzaju wypieków, głównie aromatycznej pizzy włoskiej, puszystego pieczywa foccacia, a także drożdżowych bułek.
Z mąką pszenną 00 wyczarować można pierożki ravioli, które, dzięki użyciu tak miękkiej mąki, zachwycą swoją delikatnością i wysublimowanym smakiem. Oprócz wytrawnych specjałów kuchni włoskiej wyczarować z niej można apetyczne, słodkie ciasteczka i pulchne biszkopty.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1487 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 11 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,40 zł
MĄKA PSZENNA TYP 0 EKOLOGICZNA 1KG – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Jest idealna do pizzy, można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1541 kJ /367 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN oraz SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
11,90 zł
MAKARON GNIAZDA TAGIATELLE ORKISZOWY EKOLOGICZNY 250G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,30 zł
MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) PACCHERI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalnaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 13 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,10 zł
MAKARON GRAGNANO (SEMOLINOWY) RIGATONI BIO 500 g – ALCE NERO
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalnaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycęZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,80 zł
MAKARON ORKISZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Makaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
16,00 zł
MAKARON ORKISZOWY RAZOWY PENNE EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1539 kJ / 342 kcal
Tłuszcz – 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 67 g
w tym cukry – 2,9 g
Błonnik – 5,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,60 zł
MAKARON PENNE RAZOWY SEMOLINOWY EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 66 g
w tym cukry – 3,2 g
Błonnik – 7,7 g
Białko – 12 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
9,70 zł
MAKARON SEMOLINOWY FARFALLE (KOKARDKI) EKOLOGICZNY 500G – ALCE NERO
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.