Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

SMOOTHIE ANANAS ACEROLA 250ML - FOODS BY ANN

SMOOTHIE ANANAS ACEROLA 250ML - FOODS BY ANN Przeglądaj w pełnej wielkości

SMOOTHIE ANANAS ACEROLA 250ML - FOODS BY ANN

:

6,49 zł

:

5903018051086

Dodaj do koszyka

Brak towaru, dostawa w drodze.

SMOOTHIE ANANAS ACEROLA 250ML - FOODS BY ANN

Składniki: sok ananasowy, przecier bananowy, przecier jabłkowy, liofilizowane owoce aceroli, ekstrakt kurkumy

Pyszna, naturalna przekąska wieloowocowa do picia składająca się z soków i przecierów, bez cukru i sztucznych dodatków. Gwarantuje dobry smak i bogactwo wartości odżywczych: witamin i minerałów, doskonale wpływając na funkcjonowanie całego o
rganizmu.

Ananas & Acerola moc
To połączenie bogate w witaminę C, zapewni Ci siłę i doda mocy Do tej wersji smakowej dodałam również kurkumę. Ta wyjątkowa mieszanka skutecznie wzmocni odporność Twojego organizmu. Infekcje precz



Smoothie to idealna wieloowocowa przekąska pełna składników odżywczych, witamin oraz minerałów. Smoothie ananas & acerola zostało skomponowane specjalnie, aby wspomóc odporność Twojego organizmu. Owoce ananasa, aceroli oraz ekstrakt z kurkumy t
o bogactwo antyoksydantów oraz witamin, które wzmocnią Twój układ odpornościowy i skuteczniej obronią Cię przed infekcją


Dlaczego warto sięgnąć po smoothie

Smoothie ma dużą przewagę nad sokami, ponieważ zawiera wszystkie części rośliny, w tym błonnik. Błonnik owocowy jest naturalnym źródłem włókna roślinnego, który pomaga utrzymać prawidłową pracę Twojego przewodu pokarmowego. Wiele bada
wskazuje również, że codziennie dostarczanie odpowiedniej ilości błonnika pomaga utrzymać prawidłową masę ciała, zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów dietozależnych oraz reguluje trawienie. Błonnik zapewnia również prawidłową pracę
mikrobiomu jelitowego, który ma ogromny wpływ na odporność naszego organizmu.


Ananas

Ananas to doskonałe źródło antyoksydantów. Znajdziemy w nim wiele różnych grup przeciwutleniaczy, do których należą: witaminy, polifenole oraz minerały niezbędne do prawidłowego działania enzymów antyoksydacyjnych. Ananas charakteryzuje si
wysoką zawartością witaminy C, -karotenu oraz wielu innych substancji o działaniu prozdrowotnym. Jedną z nich jest bromelaina. Wykazuje ona silne właściwości regeneracyjne, przeciwzapalne, ułatwia trawienie, zmniejsza ból, reguluje układ o
dpornościowy oraz przyspiesza gojenie się ran.


Acerola

Acerola jest odmianą wiśni o wyjątkowo silnych właściwościach przeciwutleniających. Uważana jest za jedno z najlepszych i najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C. Należy również pamiętać, że acerola jest bogata w inne grupy antyoksydan
tów, np. w polifenole. Tak duża zawartość przeciwutleniaczy sprawia, że acerola pomaga walczyć z infekcją na wiele różnych sposobów, wspomaga nasz układ odpornościowy, zmniejsza stan zapalny oraz wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe.


Kurkuma

Lecznicze właściwości kurkumy opierają się głównie na wysokiej zawartości substancji o działaniu antyoksydacyjnym. Ekstrakty tej przyprawy wyciszają stan zapalny, zmniejszają stres oksydacyjny, wspomagają układ odpornościowy oraz wykazują w
łaściwości antybakteryjne. Kurkuma jest od wielu stuleci jest stosowana w medycynie wschodniej do wspomagania leczenia takich schorzeniach jak: miażdżyca, otyłość, czy cukrzyca. Kurkuma pomaga poprawić profil lipidowy krwi, wyrównuje poziom chol
esterolu, uwrażliwia tkanki na działanie insuliny oraz obniża ciśnienie krwi.



Źródła:

1. Xin-Hua Lu, De-Quan Sun, Qing-Song Wu, Sheng-Hui Liu and Guang-Ming Sun. Physico-Chemical Properties, Antioxidant Activity and Mineral Contents of Pineapple Genotypes Grown in ChinaMolecules 2014, 19(6), 8518-8532 doi:10.3390/molecules19068518.
2. Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review. Biotechnology Research International. 20122012:976203. doi:10.1155/2012/976203.
3. Lemne Delva, Rene Goodrich-Schneid. Antioxidant activity and antimicrobial properties of phenolic extracts from acerola (Malpighia emarginata DC) fruit. 201348:1048-1056.
4. Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its Effects on Human Health. Foods. 20176(10):92. doi:10.3390/foods6100092.

Kategorie

Producenci