Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN Przeglądaj w pełnej wielkości

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN

:

6,49 zł

:

5903018051062

dostępny

39 szt. na stanie

SMOOTHIE POMARACZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN


Skadniki: sok pomaraczowy, przecier bananowy, przecier jabkowy, sok cytrynowy, spirulina

Pyszna, naturalna przekska wieloowocowa do picia skadajca si z sokw i przecierw, bez cukru i sztucznych dodatkw. Gwarantuje dobry smak i bogactwo wartoŁci odywczych: witamin i mineraw, doskonale wpywajc na funkcjonowanie caego organizmu.

Pomaracza & Spirulina detox
To poczenie doskonale sprawdzi si jako detox, odtruwajc cay organizm i oczyszczajc go ze szkodliwych toksyn. Zrb coŁ dobrego dla swojego ciaa i pom mu wrci do naturalnej rwnowagi



Smoothie to idealna wieloowocowa przekska pena skadnikw odywczych, witamin oraz mineraw. Smoothie pomaracza & spirulina zostao stworzone, aby wspomc proces regeneracji Twojego organizmu. Owoce pomaraczy, cytryny oraz spirulina to doskonae rd
a antyoksydantw i substancji uatwiajcych oczyszczenie organizmu z toksyn. Dziki nim szybciej powrcisz do stanu rwnowagi


Dlaczego warto sign po smoothie

Smoothie ma du przewag nad sokami, poniewa zawiera wszystkie czŁci roŁliny, w tym bonnik. Bonnik owocowy jest naturalnym rdem wkna roŁlinnego, ktry pomaga utrzyma prawidow prac Twojego przewodu pokarmowego. Wiele bada wskazuje rwnie,
e codziennie dostarczanie odpowiedniej iloŁci bonnika pomaga utrzyma prawidow mas ciaa, zmniejsza ryzyko wystpienia nowotworw dietozalenych oraz reguluje trawienie. Bonnik zapewnia rwnie prawidow prac mikrobiomu jelitowego, ktry ma ogromny
wpyw na odpornoŁ naszego organizmu.


Pomaracza

Pomaracze zawieraj wiele zwizkw aktywnych biologicznie, do ktrych moemy zaliczy m. in. du grup flawonoidw. Jednym z najwaniejszych flawonoidw w owocu pomaraczy jest hesperydyna, regulujca wiele wanych procesw w naszym organizmie. Badania
naukowe wykazay, e zwizek ten ma waŁciwoŁci przeciwzapalne, przeciwalergiczne, zmniejsza ryzyko wystpienia nowotworu oraz reguluje gospodark lipidow. Hesperydyna obnia poziom zego cholesterolu (frakcji LDL), podnosi poziom dobrego cholesterolu (
frakcji HDL) oraz obnia stenie triacylogliceroli krwi. Dodatkowo, wraz z witamin C bierze udzia w regeneracji kolagenu. Osoby, ktre regularnie spoywaj sok pomaraczowy maj mniejsze ryzyko zachorowania na choroby ukadu sercowo-naczyniowego oraz
inne choroby dietozalene.


Spirulina

Spirulina zyskaa popularnoŁ po tym, jak Narodowa Agencja Aeronautyki i Przestrzeni Kosmicznej (NASA) postanowia wprowadzi j jako suplement diety kosmonautw. Spirulina pozytywnie moduluje ukad immunologiczny oraz redukuje zapalenie, poprzez hamowani
e uwalniania histaminy. Zawiera wiele witamin i mineraw, w tym antyoksydatkw, np. -karoten. Przeprowadzono liczne badania nad skutecznoŁci i potencjalnymi klinicznymi zastosowaniami spiruliny. Okazao si, e wykazuje dziaanie przeciwnowotworowe, pr
zeciwwirusowe i przeciwalergiczne. Spirulina ma rwnie waŁciwoŁci detoksykacyjne. Spoywanie ekstraktw ze spiruliny zmniejsza efekty zatrucia niektrymi toksynami i przyspiesza regeneracj organizmu.


Cytryna

Cytryna jest jednym z najbardziej popularnych owocw cytrusowych. Owoce cytryny s bogatym rdem polifenoli, witamin, mineraw, bonnika pokarmowego, olejkw eterycznych i karotenoidw. Sok z cytryny wykazuje wysoki potencja antyoksydacyjny dziki obe
cnoŁci flawonoidw oraz witaminy C. Wczenie owocw cytrusowych do diety pozwala obniy ryzyko otyoŁci, cukrzycy, nadciŁnienia oraz rozwoju niektrych nowotworw.



Ąrda:

1. Aptekmann NP, Cesar TB. Long-term orange juice consumption is associated with low LDL-cholesterol and apolipoprotein B in normal and moderately hypercholesterolemic subjects. Lipids in Health and Disease. 201312:119. doi:10.1186/1476-511X-12-119.
2. Karkos PD, Leong SC, Karkos CD, Sivaji N, Assimakopoulos DA. Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications. Evidence-based Complementary and Alternative Medicine: eCAM. 20112011:531053. doi:10.1093/ecam/nen058.
3.Gonzlez-Molina E, Domnguez-Perles R, Moreno DA, Garca-Viguera C.Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. J Pharm Biomed Anal. 2010 Jan 2051(2):327-45.


Kategorie

Producenci