Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN Przeglądaj w pełnej wielkości

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN

:

6,49 zł

:

5903018051062

dostępny

59 szt. na stanie

SMOOTHIE POMARAŃCZA SPIRULINA 250ML - FOODS BY ANN


Składniki: sok pomarańczowy, przecier bananowy, przecier jabłkowy, sok cytrynowy, spirulina

Pyszna, naturalna przekąska wieloowocowa do picia składająca się z soków i przecierów, bez cukru i sztucznych dodatków. Gwarantuje dobry smak i bogactwo wartości odżywczych: witamin i minerałów, doskonale wpływając na funkcjonowanie całego o
rganizmu.

Pomarańcza & Spirulina detox
To połączenie doskonale sprawdzi się jako detox, odtruwając cały organizm i oczyszczając go ze szkodliwych toksyn. Zrób coś dobrego dla swojego ciała i pomóż mu wrócić do naturalnej równowagi



Smoothie to idealna wieloowocowa przekąska pełna składników odżywczych, witamin oraz minerałów. Smoothie pomarańcza & spirulina zostało stworzone, aby wspomóc proces regeneracji Twojego organizmu. Owoce pomarańczy, cytryny oraz spirulina to dos
konałe źródła antyoksydantów i substancji ułatwiających oczyszczenie organizmu z toksyn. Dzięki nim szybciej powrócisz do stanu równowagi


Dlaczego warto sięgnąć po smoothie

Smoothie ma dużą przewagę nad sokami, ponieważ zawiera wszystkie części rośliny, w tym błonnik. Błonnik owocowy jest naturalnym źródłem włókna roślinnego, który pomaga utrzymać prawidłową pracę Twojego przewodu pokarmowego. Wiele bada
wskazuje również, że codziennie dostarczanie odpowiedniej ilości błonnika pomaga utrzymać prawidłową masę ciała, zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów dietozależnych oraz reguluje trawienie. Błonnik zapewnia również prawidłową pracę
mikrobiomu jelitowego, który ma ogromny wpływ na odporność naszego organizmu.


Pomarańcza

Pomarańcze zawierają wiele związków aktywnych biologicznie, do których możemy zaliczyć m. in. dużą grupę flawonoidów. Jednym z najważniejszych flawonoidów w owocu pomarańczy jest hesperydyna, regulująca wiele ważnych procesów w naszym org
anizmie. Badania naukowe wykazały, że związek ten ma właściwości przeciwzapalne, przeciwalergiczne, zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu oraz reguluje gospodarkę lipidową. Hesperydyna obniża poziom złego cholesterolu (frakcji LDL), podnosi p
oziom dobrego cholesterolu (frakcji HDL) oraz obniża stężenie triacylogliceroli krwi. Dodatkowo, wraz z witaminą C bierze udział w regeneracji kolagenu. Osoby, które regularnie spożywają sok pomarańczowy mają mniejsze ryzyko zachorowania na cho
roby układu sercowo-naczyniowego oraz inne choroby dietozależne.


Spirulina

Spirulina zyskała popularność po tym, jak Narodowa Agencja Aeronautyki i Przestrzeni Kosmicznej (NASA) postanowiła wprowadzić ją jako suplement diety kosmonautów. Spirulina pozytywnie moduluje układ immunologiczny oraz redukuje zapalenie, poprzez
hamowanie uwalniania histaminy. Zawiera wiele witamin i minerałów, w tym antyoksydatków, np. -karoten. Przeprowadzono liczne badania nad skutecznością i potencjalnymi klinicznymi zastosowaniami spiruliny. Okazało się, że wykazuje działanie prze
ciwnowotworowe, przeciwwirusowe i przeciwalergiczne. Spirulina ma również właściwości detoksykacyjne. Spożywanie ekstraktów ze spiruliny zmniejsza efekty zatrucia niektórymi toksynami i przyspiesza regenerację organizmu.


Cytryna

Cytryna jest jednym z najbardziej popularnych owoców cytrusowych. Owoce cytryny są bogatym źródłem polifenoli, witamin, minerałów, błonnika pokarmowego, olejków eterycznych i karotenoidów. Sok z cytryny wykazuje wysoki potencjał antyoksydacyjny
dzięki obecności flawonoidów oraz witaminy C. Włączenie owoców cytrusowych do diety pozwala obniżyć ryzyko otyłości, cukrzycy, nadciśnienia oraz rozwoju niektórych nowotworów.



Źródła:

1. Aptekmann NP, Cesar TB. Long-term orange juice consumption is associated with low LDL-cholesterol and apolipoprotein B in normal and moderately hypercholesterolemic subjects. Lipids in Health and Disease. 201312:119. doi:10.1186/1476-511X-12-119.
2. Karkos PD, Leong SC, Karkos CD, Sivaji N, Assimakopoulos DA. Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications. Evidence-based Complementary and Alternative Medicine: eCAM. 20112011:531053. doi:10.1093/ecam/nen058.
3.Gonzlez-Molina E, Domnguez-Perles R, Moreno DA, Garca-Viguera C.Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. J Pharm Biomed Anal. 2010 Jan 2051(2):327-45.


Kategorie

Producenci