Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY Przeglądaj w pełnej wielkości

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

:

13,70 zł

:

5902811251099

dostępny

1 Przedmiot na stanie

MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana, (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj maka
ron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 9- 11 minut, al dente 7 - 8 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, prz
elej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

Kategorie

Producenci