Sklep: 575 97 67 97, Ania: 609 828 499, Asia 504 305 445  

MIÓD MANUKA 400+ 250G MANUKA HEALTH NEW ZEALAND

MIÓD MANUKA 400+ 250G MANUKA HEALTH NEW ZEALAND Przeglądaj w pełnej wielkości

MIÓD MANUKA 400+ 250G MANUKA HEALTH NEW ZEALAND

:

130,55 zł

:

9421023620067

Dodaj do koszyka

Brak towaru, dostawa w drodze.

Miód Manuka MGO 400+ 250g - MANUKA HEALTH

Informacje podstawowe

Nowozelandzki Miód Manuka MGO 400+ 250 g to jeden z najczęściej kupowanych produktów w naszym sklepie. Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu do ceny, w małym słoiku. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 4
00 mg/kg (MGO 400+). Informacje o certyfikacie MGOó

Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:

- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Naukowo potwierdzone właściwości:

Miód Manuka MGO jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mier
zone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w
Dreźnie, w Niemczech.

śPo raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal. - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porówna
nia, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).

Kategorie

Producenci