Wyświetlanie 1–20 z 29 wyników

  • CHRZAN EXTRA WIELUŃSKI 230 g – LUNIAK

    SKŁADNIKI
    korzeń chrzanu 75 %, cukier, woda, cytryna, olej rzepakowy, sól.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 458 kJ/109 kcal
    Tłuszcz: 1,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 25 g
    w tym cukry: 17 g
    Błonnik: 5,2 g
    Białko: 2,0 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

    9,10 
  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól.

    OPIS
    Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów.
    Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 7,1 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

    10,60 
  • DRESSING DO DAŃ NA ZIMNO 2-FAZOWY BIO 250 ml – BIO PLANETE

    SKŁADNIKI
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 35 %, mieszanka oliwy z oliwek i pomarańczy* 30 % (oliwa z oliwek* 99 %, ekstrakt z pomarańczy* 1 %), biały ocet balsamiczny* 25 % (koncentrat moszczu winogronowego*, ocet winny*), mieszanka oliwy z oliwek i chili* 10 % (oliwa z oliwek* 99,6 %, ekstrakt z chili* 0,4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). 

    OPIS
    Mieszanka oliwy z oliwek (75 %) i białego octu balsamicznego (25 %).
    Gotowy dressing dwufazowy idealnie nadaje się do sałatek z roszponką i cykorią. Łagodna kwasowość białego octu balsamicznego wspaniale komponuje się z oliwą z oliwek, pomarańczą i odrobiną chili. Nadaje się również do marynowania warzyw takich jak buraki czy czerwona kapusta, a jako owocowy, słodko-kwaśny składnik dobrze komponuje się z mocnymi serami w sałatkach.
    Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać.
    Produkt jest naturalny. Rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym. 

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
    Wartość energetyczna: 2866 kJ / 685 kcal
    Tłuszcz: 69 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    Węglowodany: 17 g
    w tym cukry: 17 g
    Zawiera znikome ilości białka i soli.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.

    39,90 
  • DRESSING NA BAZIE BIAŁEGO OCTU WINNEGO BIO 250 ml – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ocet z białego wina*, koncentrat soku z białych winogron Trebbiano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jest to doskonały dodatek do wielu śródziemnomorskich potraw, marynat do mięs, sałat lub jako składnik samodzielnie przygotowanego sosu Vinegret.
    Kwasowość 5,5 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna – 803 kJ/190 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 49 g
    w tym cukry – 49 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Zawiera SIARCZYNY

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    29,70 
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 22 % BIO 100 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny przecier pomidorowy

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 310 kJ/73 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,4 g
    w tym cukry: 10,5 g
    Białko: 4,6 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,60 
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 22 % BIO 200 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny przecier pomidorowy

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 310 kJ/73 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 13,4 g
    w tym cukry: 10,5 g
    Białko: 4,6 g
    Sól: 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    11,10 
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 22 % BIO 70 g – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    ekologiczny koncentrat pomidorowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 383 kJ/91 kcal
    Tłuszcz: 0,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 14 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    5,60 
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 30 % BEZGLUTENOWY BIO 200 g – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    ekologiczne przetarte pomidory.

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, wyprodukowany z 1 kg świeżych ekologicznych pomidorów.
    Zawartość ekstraktu 30 % +/- 2 %.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 360 kJ/87 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 13 g
    Białko: 3,6 g
    Sól: 0,05 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C nie dłużej niż 48 godzin.

    12,50 
  • PASSATA POMIDOROWA BIO 680 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    ekologiczne pomidory 100 %

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, do zup, do makaronów, do pizzy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 128 kJ/31 kcal
    Tłuszcz – 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
    Węglowodany – 4,5 g
    w tym cukry – 3,3 g
    Błonnik – 1,2 g
    Białko – 1,4 g
    Sól – 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    9,90 
  • PASSATA POMIDOROWA Z BAZYLIĄ BIO 680 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    pomidory* 99,6 %, bazylia* 0,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany, do zup, do makaronów, do pizzy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 128 kJ/31 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 3,3 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 0,03 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    10,60 
  • PESTO CZERWONE BIO 140 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    pomidory suszone* (42 %), olej słonecznikowy* (33 %), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (13,5 %), bazylia*, ocet winny*, płatki ziemniaczane*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealne jako dodatek do dań z makaronem, sałatek, pizzy lub bruschetty.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1824 kJ / 442 kcal
    Tłuszcz – 42 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,8 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 6,8 g
    Błonnik – 4,7 g
    Białko – 2,4 g
    Sól – 2,4 g

    ZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.

    11,60 
  • PESTO Z BAZYLII BIO 140 g – VITALIANA

    SKŁADNIKI
    bazylia* 66 %, olej słonecznikowy* 14 %, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 14 %, ORZECHY NERKOWCA* 4 %, sól, sok z cytryn*, płatki ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy *Produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

    OPIS
    Zielone Pesto to uniwersalny sos z bazylii, pasuje niemal do każdej potrawy. Jest on idealny do przygotowania dań z makaronem na szybko lub różnych przekąsek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1732 kJ/ 421 kcal
    Tłuszcz 43 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g
    Węglowodany 1,7 g
    w tym cukry <0,5 g
    Błonnik 3,3 g
    Białko 5,1 g
    Sól 3,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.

    13,30 
  • POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 400 g (PUSZKA) – LA BIO IDEA

    SKŁADNIKI
    pomidory* 64 %, sok pomidorowy* 36 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Warość energetyczna: 96 kJ/23 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 3,3 g
    w tym cukry: 2,3 g
    Białko: 1,0 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    8,00