Wyświetlanie 41–60 z 64 wyników

  • GALARETKA TRUSKAWKOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 40G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat truskawkowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1587 kJ/373 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 93 g
    w tym cukry – 92 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    4,90 
  • GALARETKA Z AGAREM ANANAS – POMARAŃCZA BEZGLUTENOWA 45 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
    Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.

    OPIS
    Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
    2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
    3. Przelać do naczynia, wystudzić.

    Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
    Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 89 g
    w tym cukry: 79 g
    Błonnik: 3,8 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,60 
  • GALARETKA Z AGAREM O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWA 45 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
    Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.

    OPIS
    Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
    2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
    3. Przelać do naczynia, wystudzić.

    Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
    Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 90 g
    w tym cukry: 82 g
    Błonnik: 3,3 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,60 
  • KISIEL CYTRYNOWY Z WITAMINĄ C EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, skrobia ziemniaczana*, kurkuma mielona*, naturalny aromat cytrynowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna – 1667 kJ/392 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 98 g
    w tym cukry – 60 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0 g
    Witamina C: 12 mg (15 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    2,30 
  • KISIEL DZIKA RÓŻA BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z owoców dzikiej róży* 2 %, ekstrakt z owoców dzikiej róży* 2 %, sok z cytryny*, maltodekstryna*, ekstrakt z hibiskusa*, płatki dzikiej róży* 0,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kisiel dzika róża, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna: 190 kJ / 45 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 6,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • KISIEL DZIKIE OWOCE LASU BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z borówki wysokiej* 2,1 %, sok z owoców bzu czarnego* 2,1 %, ekstrakt z hibiskusa*, maltodekstryna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kisiel dzikie owoce lasu, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna: 194 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 6,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • KISIEL JAGODOWY BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy), sól, barwnik: antocyjany, aromat.

    OPIS
    Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
    2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
    3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
    Wartość energetyczna: 1327 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79,2 g
    w tym cukry: 1,1 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,60 
  • KISIEL KURKUMA Z DYNIĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, ekstrakt z kurkumy* 2,2 %, sok z dyni* 2,2 %, sok z cytryny*, maltodekstryna*, cynamon*, kardamon*, imbir*, kuklik*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kisiel kurkuma z dynią z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna: 190 kJ / 45 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 6,4 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • KISIEL MNISZEK Z POMARAŃCZĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z pomarańczy* 2,2 %, sok z mniszka lekarskiego* 2,2 %, maltodekstryna*, skórka pomarańczy* 0,4 %, cynamon*, kardamon*, imbir*, kuklik kłącze*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kisiel mniszek z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
    Wartość energetyczna: 194 kJ / 46 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 6,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70 
  • KISIEL O SMAKU CYTRYNOWYM Z RABARBAREM BIO 38 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia*, rabarbar liofilizowany* 2,6 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
    Wartość energetyczna – 230 kJ/55 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 8,6 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • KISIEL O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH Z OWOCAMI JAGODOWYMI BIO 38 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia*, owoce jagodowe* 3,7 % (sok z aronii w proszku*, liofilizowana jeżyna* i czarna porzeczka*), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
    Wartość energetyczna – 235 kJ/55 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 8,7 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • KISIEL O SMAKU POMARAŃCZOWYM Z BANANAMI BIO 38 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia*, banan liofilizowany* 3,0 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, burak czerwony w proszku*, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
    Wartość energetyczna – 235 kJ/55 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 8,7 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON

    SKŁADNIKI
    cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, naturalny aromat truskawkowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna – 1663 kJ/391 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 97 g
    w tym cukry – 60 g
    Białko – <0,5 g
    Sól – 0 g
    Witamina C: 12 mg (15 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

    2,30 
  • KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM Z TRUSKAWKAMI BIO 38 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    skrobia*, truskawki liofilizowane* 2,6 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
    Wartość energetyczna – 230 kJ/55 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 14 g
    w tym cukry – 8,7 g
    Białko – 0 g
    Sól – 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).

    WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    2,70 
  • KISIEL O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok wiśniowy), sok z buraka czerwonego w proszku, barwnik: antocyjany, aromat, sól.

    OPIS
    Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
    Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
    2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
    3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
    Wartość energetyczna: 1324 kJ/317 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 79,1 g
    w tym cukry: 0,8 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    1,50 
  • KISIEL PIGWOWIEC Z POMARAŃCZĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, suszony sok z pigwowca* 4 %, suszony sok z pomarańczy* 3,2 %, suszony sok z cytryny*, maltodekstryna*, ekstrakt z kurkumy*, pomarańcza skórka liofilizowana 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny kisiel pigwowiec z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYRZĄDZENIU
    Wartość energetyczna: 205 kJ / 48 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 12 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    3,70