Budynie kisiele i galaretki – ekologiczne przekąski, bio słodycze – dostępne w Bio Zakątek – w sklepie internetowym, jak również stacjonarnym.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 61
-
1,60 zł
.KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRU, Z SOKIEM OWOCOWYM 40G – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok truskawkowy), barwniki: karoteny, antocyjany; aromat, sól.OPIS
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
Wartość energetyczna: 1319 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 78,7 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0,21 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,70 zł
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
4,30 zł
BUDYŃ MORELOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 %), naturalny aromat morelowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna – 1480 kJ/349 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 86 g
w tym cukry – 5,9 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
1,30 zł
BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9 %), aromat.OPIS
Smaczny budyń czekoladowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1392 kJ / 333 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 78,6 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,60 zł
BUDYŃ O SMAKU CZEKOLADOWYM Z ŻURAWINĄ BIO 40 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* (17,5 %), żurawina liofilizowana* (2,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Budyń o smaku czekoladowym w proszku z dodatkiem liofilizowanej żurawiny. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l MLEKA lub napoju roślinnego odlej 1/2 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 25 g cukru (ok.1,5 łyżki), a następnie dokładnie wymieszaj. Resztę MLEKA lub napoju roślinnego zagotuj. Do gotującego się MLEKA lub napoju wlej rozpuszczony proszek. Gotuj, ciągle mieszając, do momentu zgęstnienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU Z MLEKIEM 2 % TŁUSZCZU
Wartość energetyczna – 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz – 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,2 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,8 g
Białko – 3,3 g
Sól – 0,10 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,50 zł
BUDYŃ O SMAKU JAGODOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 % (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.OPIS
Smaczny budyń jagodowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1458 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86,6 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,50 zł
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.OPIS
Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g budyniu w proszku
Wartość energetyczna – 1456 kJ/348 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 86,6 g
w tym cukry – 0,3 g
Białko – 0,3 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,10 zł
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BIO 38 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, maliny liofilizowane* (5,3 %), burak czerwony w proszku*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Budyń o smaku malinowym w proszku z dodatkiem liofilizowanych malin. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
z 0,5 l MLEKA lub napoju roślinnego odlej 1/2 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 25 g cukru (ok. 1,5 łyżki), a następnie dokładnie wymieszaj. Resztę MLEKA lub napoju roślinnego zagotuj. Do gotującego się MLEKA lub napoju wlej rozpuszczony proszek. Gotuj, ciągle mieszając, do momentu zgęstnienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU Z MLEKIEM 2 % TŁUSZCZU
Wartość energetyczna – 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,9 g
Białko – 3,4 g
Sól – 0,11 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,50 zł
BUDYŃ O SMAKU ŚMIETANKOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.OPIS
Smaczny budyń śmietankowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN – możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
*Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86,7 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,10 zł
BUDYŃ O SMAKU WANILIOWYM BIO 38 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, naturalny aromat, wanilia Bourbon* (0,1 %), kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Budyń o smaku waniliowym w proszku z dodatkiem wanilii Bourbon. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l MLEKA lub napoju roślinnego odlej 1/2 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 25 g cukru (ok. 1,5 łyżki), a następnie dokładnie wymieszaj. Resztę MLEKA lub napoju roślinnego zagotuj. Do gotującego się MLEKA lub napoju wlej rozpuszczony proszek. Gotuj, ciągle mieszając, do momentu zgęstnienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU Z MLEKIEM 2 % TŁUSZCZU
Wartość energetyczna – 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,8 g
Białko – 3,1 g
Sól – 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,60 zł
BUDYŃ PROTEINOWY O SMAKU CZEKOLADOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 45 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, koncentrat białka SERWATKOWEGO* (37,5 %), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach.
Czym jest WPC – źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców.
Jakie są właściwości WPC?
– Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie.
– Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
– Wspomaga regenerację mięśni
– Uzupełnia porcję białka w diecieSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu
Wartość energetyczna: 1531 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 4,6 g
Białko: 35 g
Sól: 1,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. -
6,60 zł
BUDYŃ PROTEINOWY TRUSKAWKOWY BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY BIO 45 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, koncentrat białka SERWATKOWEGO* (37,5 %), suszone truskawki* (4 %), suszony burak*, naturalny aromat truskawkowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Co wyróżnia budyń proteinowy? Budyń proteinowy jest produktem funkcjonalnym będącym źródłem białka, dzięki zawartości WPC, jednocześnie zachowując wszystkie właściwości tradycyjnego budyniu tj. smak, konsystencja, czy zapach.
Czym jest WPC – źródło białka budyniu? Białko WPC to z angielskiego Whey Protein Concentrate, czyli w dosłownym tłumaczeniu koncentrat białka serwatki – znane i doceniane przez sportowców.
Jakie są właściwości WPC?
– Dzięki wysokiej zawartości protein białko WPC wspomaga organizm we wzroście masy mięśniowej bez ryzyka odkładania się masy mięśniowej w organizmie.
– Jego niska kaloryczność pozwala na redukcję masy tłuszczowej podczas odchudzania.
– Wspomaga regenerację mięśni
– Uzupełnia porcję białka w diecieSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 400 ml zimnego MLEKA odlać 300 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (100 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYM czy owsianym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu
Wartość energetyczna: 1574 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 6,5 g
Białko: 31 g
Sól: 1,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. -
3,70 zł
BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, naturalny aromat ŚMIETANKOWY, kurkuma mielona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1501 kJ/353 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
4,30 zł
BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone truskawki* (6 %), sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat truskawkowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna – 386 kJ/91 kcal
Tłuszcz – 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g
Węglowodany – 17 g
w tym cukry – 11 g
Białko – 2,9 g
Sól – 0,09 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
4,00 zł
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRU, EKOLOGICZNY 40G – AMYLON
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
3,40 zł
BUDYŃ ŻOŁĘDZIOWY BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, suszony ekstrakt z żołędzi* 13 %, maltodekstryna*, cynamon*, suszony ekstrakt z: kardamonu*, imbiru*, goździków*, korzenia kuklika*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny budyń żołędziowy z dodatkiem suszonego ekstraktu z żołędzi oraz ekologicznych przypraw korzennych. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 0,5 l MLEKA odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru lub innego słodziwa.
2. Pozostałe MLEKO zagotuj i wlej do niego rozmieszany proszek z cukrem, ciągle mieszając. Zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Doskonale smakuje na ciepło lub na zimno.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna – 378 kJ/90 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 15 g
w tym cukry – 8,1 g
Białko – 3,0 g
Sól – 0,15 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
7,70 zł
DESER RYŻOWY INSTANT Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 58 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
ryż* 35 %, cukier trzcinowy nierafinowany*, skrobia kukurydziana*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia ziemniaczana*, 5 % kawałki jabłek*, 1 % cynamon*, sól. (*certfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu delektuj się chwilą słodkiego ryżu samodzielnie lub posyp go według uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1684 kJ/398 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,60 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ŁUBIN i orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
7,70 zł
DESER RYŻOWY INSTANT Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 56 g – BIOVEGAN
SKŁADNIKI
53,5 % ryż*, cukier trzcinowy nierafinowany*, napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, sól, 0,35 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do filiżanki lub małej miski, zalać 150 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać łyżką. Pozostawić na 7 do 10 minut i na koniec ponownie dobrze wymieszać. Po namoczeniu możesz cieszyć się słodkim ryżem w czystej postaci lub posypać go według własnego uznania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1687 kJ/399 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 16 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,77 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. -
2,60 zł
GALARETKA BEZ CUKRU OWOCE LEŚNE BEZGLUTENOWA 14 g – CELIKO
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, proszek z owoców leśnych 1% (zagęszczone soki z owoców leśnych, maltodekstryna).OPIS
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.Przepis na galaretkę jogurtową
Składniki: opakowanie galaretki, 200 g jogurtu naturalnego typu islandzkiego, 300 ml wody, 2 łyżki cukru trzcinowego lub słodzik.
Przygotowanie: galaretkę zmieszać z cukrem i wsypać do 300 ml przegotowanej, gorącej wody (nie gotować!).
Dokładnie rozpuścić. Następnie do lekko przestudzonej galaretki dodać JOGURT i zmiksować.
Rozlać do salaterek i wstawić do lodówki do stężenia.
Przed podaniem udekorować owocami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ/307 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 72 g
Sól: 0,24 gUWAGA
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,90 zł
GALARETKA O SMAKU CYTRYNOWYM BEZGLUTENOWA BIO 40 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat*, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1582 kJ/382 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 92 g
w tym cukry – 92 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,90 zł
GALARETKA O SMAKU POMARAŃCZOWYM EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 40G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1574 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 92 g
w tym cukry: 92 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,90 zł
GALARETKA O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWA BIO 40 g – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1579 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 92 g
w tym cukry: 92 g
Białko < 0,5 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
4,90 zł
GALARETKA TRUSKAWKOWA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 40G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat truskawkowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1587 kJ/373 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 93 g
w tym cukry – 92 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,99 zł
GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO
CELIKO
GALARETKA WIŚNIOWA BEZGLUTENOWA 75G – CELIKO
5900038002302 -
3,60 zł
GALARETKA Z AGAREM ANANAS – POMARAŃCZA BEZGLUTENOWA 45 g – CELIKO
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 79 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodneZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,60 zł
GALARETKA Z AGAREM O SMAKU TRUSKAWKOWYM BEZGLUTENOWA 45 g – CELIKO
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 82 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodneZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,40 zł
KISIEL CYTRYNOWY Z WITAMINĄ C EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, skrobia ziemniaczana*, kurkuma mielona*, naturalny aromat cytrynowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna – 1667 kJ/392 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 98 g
w tym cukry – 60 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
Witamina C: 12 mg (15 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
3,70 zł
KISIEL DZIKA RÓŻA BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z owoców dzikiej róży* 2 %, ekstrakt z owoców dzikiej róży* 2 %, sok z cytryny*, maltodekstryna*, ekstrakt z hibiskusa*, płatki dzikiej róży* 0,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kisiel dzika róża, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 190 kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,70 zł
KISIEL DZIKIE OWOCE LASU BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z borówki wysokiej* 2,1 %, sok z owoców bzu czarnego* 2,1 %, ekstrakt z hibiskusa*, maltodekstryna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kisiel dzikie owoce lasu, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 194 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,60 zł
KISIEL JAGODOWY BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy), sól, barwnik: antocyjany, aromat.OPIS
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
Wartość energetyczna: 1327 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,2 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 0 g
Sól: 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,30 zł
KISIEL O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH Z OWOCAMI JAGODOWYMI BIO 38 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, owoce jagodowe* 3,7 % (sok z aronii w proszku*, liofilizowana jeżyna* i czarna porzeczka*), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
Wartość energetyczna – 235 kJ/55 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,7 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,30 zł
KISIEL O SMAKU POMARAŃCZOWYM Z BANANAMI BIO 38 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, banan liofilizowany* 3,0 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat, burak czerwony w proszku*, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
Wartość energetyczna – 235 kJ/55 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,7 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,40 zł
KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, naturalny aromat truskawkowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna – 1663 kJ/391 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 97 g
w tym cukry – 60 g
Białko – <0,5 g
Sól – 0 g
Witamina C: 12 mg (15 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
2,30 zł
KISIEL O SMAKU TRUSKAWKOWYM Z TRUSKAWKAMI BIO 38 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
skrobia*, truskawki liofilizowane* 2,6 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIU WG PRZEPISU
Wartość energetyczna – 230 kJ/55 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 14 g
w tym cukry – 8,7 g
Białko – 0 g
Sól – 0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
1,50 zł
KISIEL O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWY 40 g – CELIKO
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok wiśniowy), sok z buraka czerwonego w proszku, barwnik: antocyjany, aromat, sól.OPIS
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g kisielu w proszku
Wartość energetyczna: 1324 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,1 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,70 zł
KISIEL PIGWOWIEC Z POMARAŃCZĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, suszony sok z pigwowca* 4 %, suszony sok z pomarańczy* 3,2 %, suszony sok z cytryny*, maltodekstryna*, ekstrakt z kurkumy*, pomarańcza skórka liofilizowana 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kisiel pigwowiec z pomarańczą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYRZĄDZENIU
Wartość energetyczna: 205 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 3,0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
3,70 zł
KISIEL POKRZYWA Z MIĘTĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, sok z cytryny*, sok z pokrzywy* 2 %, maltodekstryna*, liść mięty* 0,8 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kisiel pokrzywa z miętą, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przyrządzeniu
Wartość energetyczna: 191 kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 5,9 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
2,40 zł
KISIEL WIŚNIOWY EKOLOGICZNY, BEZGLUTENOWY 30 G – AMYLON
SKŁADNIKI
cukier*, skrobia ziemniaczana*, sproszkowany burak czerwony*, naturalny aromat wiśniowy, kwas: kwas jabłkowy, kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna – 1659 kJ/390 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 97 g
w tym cukry – 59 g
Białko – 0,6 g
Sól – 0 g
Witamina C: 12 mg (15 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem. -
3,70 zł
KISIEL ŻURAWINA Z MALINĄ BEZGLUTENOWY BIO 30 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, suszony sok z żurawiny* 4 %, suszony sok z malin* 4 %, maltodekstryna*, malina owoc liofilizowany* 1 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczny kisiel żurawina z maliną, z dodatkiem naturalnych soków i w 100 % z naturalnych składników. Pyszna przekąska do szybkiego i łatwego przygotowania w kubku.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wsypać do kubka. Zalać niewielką ilością zimnej, przegotowanej wody (ok. 20 ml) i dokładnie wymieszać. Pozostałą część kubka wypełnić gorącą wodą (ok. 180 ml), energicznie mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYRZĄDZENIU
Wartość energetyczna: 203 kJ / 48 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 3,0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
10,10 zł
PUDDING RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 65 g) 130 g – BAUCK HOF
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* (68 %), kaszka ryżowa* (10 %), cukier buraczany*, wanilia*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje. Jedna torebka wystarczy na 2 porcje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 2 porcje potrzeba 0,5 litra mleka. Do miski wsypać 1 torebkę puddingu (65 g) i wymieszać z 7 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.
Na 4 porcje potrzeba 1 litr mleka. Obie torebki puddingu wsyp do miski i wymieszać z 14 łyżkami mleka. Pozostałą część MLEKA zagotować. Przygotowany pudding wlać do gorącego MLEKA i gotować około 1 minuty ciągle mieszając. Następnie wlać pudding do małych salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. W zależności od swych preferencji można dodać 100 g rodzynek/50 g posiekanych orzechów/owoce.Wersja wegańska
Na 1 torebkę puddingu (65 g) zagotować 450 ml napoju sojowego. Przygotowanie jak wyżej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1590 kJ/375 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,25 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
6,60 zł
ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON
SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.