Pozostałe ekologiczne przyprawy – jednorodne, mieszanki, sole, kostki rosołowe, buliony, przyprawy do rosołu i innych zup, panierki, pasty, jak również inne.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 39

  • EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND

    SKŁADNIKI
    woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

    45,50 
  • GOMASIO – SÓL SEZAMOWA BIO 225 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    SEZAM*, sól morska (5,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gomasio (’goma’ to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM’) jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMU z nierafinowaną solą morską.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2297 kJ / 555 kcal
    Tłuszcz – 46,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,5 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 19,6 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 21,2 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 10,5 g
    Białko – 18,8 g
    Sól – 8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY.

    18,90 
  • MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
    Tłuszcz – 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
    Węglowodany – 7,3 g
    w tym cukry – 0,8 g
    Błonnik – 8,8 g
    Białko – 23 g
    Sól – 8,8 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    31,50 
  • MISO KOSTKI BIO (8 x 10 g) 80 g – DANIVAL

    SKŁADNIKI
    nierafinowana sól morska, oleje roślinne* (palmowy*, słonecznikowy*), miso* (19 %) (SOJA*, JĘCZMIEŃ*, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1596 kJ/381 kcal
    Tłuszcz – 35 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 9,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Białko – 6,7 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    23,80 
  • MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
    Tłuszcz – 5,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 9,5 g
    w tym cukry – 5,6 g
    Błonnik – 5,1 g
    Białko – 11 g
    Sól – 11 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    39,40 
  • MISO NATTO (PRZYPRAWA NA BAZIE SYROPU I PASTY Z JĘCZMIENIA I SOI) 300 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    syrop (tapioka, ziemniak, batat i/lub kukurydza), JĘCZMIEŃ 29,9 %, woda, sól morska, ziarna SOI 6 %, imbir, chlorek potasu, kombu, kwas: kwas mlekowy, fermentowane koji.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Użyj 1 łyżki zamiast kostki bulionowej lub użyj jej do 200 ml zupy miso. Stosować jako bazę do sosu, marynaty lub dressingu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 935 kJ / 220 kcal
    Tłuszcz: 0,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 48,7 g
    w tym cukry: 19,2 g
    Białko: 3,7 g
    Sól: 6,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    32,50 
  • MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA

    SKŁADNIKI
    ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
    Tłuszcz – 4,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 26 g
    Błonnik – 2,0 g
    Białko – 9,1 g
    Sól – 5,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    39,40 
  • MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL

    MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
    SKU: 3431590013526
    Ilość w opakowaniu: 6
    Waga: 0.33 kg
    Cena za kg: 95.15

    31,40 
  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    marchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw.
    Polecane weganom i wegetarianom.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu

    20,20 
  • PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON

    SKŁADNIKI
    Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 70 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: 9,8 g
    Sól: 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    8,90 
  • PASTA TAJSKA CZERWONE CURRY BIO 120 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    papryka chili czerwona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*, skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
    Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
    Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 403 kJ/97 kcal
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 11 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 12 g
    Białko: 4,7 g
    Sól: 13,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.

    18,30 
  • PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,7 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 3,6 g
    Białko – 0,3 g
    Sól – 14,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    55,00 
  • Pasta waniliowa ekologiczna 50 g – Royal Brand

    SKŁADNIKI
    cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 51 g
    Białko: < 0,5 g
    Sól: < 0,02 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    40,10 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM

    SKŁADNIKI
    drożdże suszone 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
    Tłuszcz – 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 37 g
    w tym cukry – 12 g
    Błonnik – 22 g
    Białko – 51 g
    Sól – 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,40 
  • POMIDORY SUSZONE SOLONE EKOLOGICZNE 400G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczne suszone pomidory 90 %, sól 10 %.

    OPIS
    Doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1079 kJ / 258 kcal
    Tłuszcz – 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
    Węglowodany – 44 g
    w tym cukry – 38 g
    Błonnik – 12 g
    Białko – 14 g
    Sól – 0,27 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,10 
  • WŁOSZCZYZNA SUSZONE WARZYWA EKOLOGICZNE 150G – BATOM

    SKŁADNIKI
    marchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Włoszczyznę należy gotować 15 minut.

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    19,20