Pozostałe ekologiczne przyprawy – jednorodne, mieszanki, sole, kostki rosołowe, buliony, przyprawy do rosołu i innych zup, panierki, pasty, jak również inne.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 39
-
45,50 zł
EKSTAKT WANILIOWY EKOLOGICZNY 50ML – ROYAL BRAND
SKŁADNIKI
woda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Naturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej -
18,90 zł
GOMASIO – SÓL SEZAMOWA BIO 225 g – LIMA
SKŁADNIKI
SEZAM*, sól morska (5,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Gomasio (’goma’ to Japońskie słowo oznaczające 'SEZAM’) jest to mieszanka delikatnie prażonego SEZAMU z nierafinowaną solą morską.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2297 kJ / 555 kcal
Tłuszcz – 46,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,5 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone – 19,6 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone – 21,2 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 10,5 g
Białko – 18,8 g
Sól – 8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY. -
31,50 zł
MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g – LIMA
SKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI – minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,1 g
Węglowodany – 7,3 g
w tym cukry – 0,8 g
Błonnik – 8,8 g
Białko – 23 g
Sól – 8,8 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
23,80 zł
MISO KOSTKI BIO (8 x 10 g) 80 g – DANIVAL
SKŁADNIKI
nierafinowana sól morska, oleje roślinne* (palmowy*, słonecznikowy*), miso* (19 %) (SOJA*, JĘCZMIEŃ*, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1596 kJ/381 kcal
Tłuszcz – 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 9,7 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 6,7 g
Sól – 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
39,40 zł
MISO MUGI (PASTA Z SOI I JĘCZMIENIA) BIO 350 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 606 kJ/145 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 9,5 g
w tym cukry – 5,6 g
Błonnik – 5,1 g
Białko – 11 g
Sól – 11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
32,50 zł
MISO NATTO (PRZYPRAWA NA BAZIE SYROPU I PASTY Z JĘCZMIENIA I SOI) 300 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
syrop (tapioka, ziemniak, batat i/lub kukurydza), JĘCZMIEŃ 29,9 %, woda, sól morska, ziarna SOI 6 %, imbir, chlorek potasu, kombu, kwas: kwas mlekowy, fermentowane koji.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Użyj 1 łyżki zamiast kostki bulionowej lub użyj jej do 200 ml zupy miso. Stosować jako bazę do sosu, marynaty lub dressingu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 935 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 48,7 g
w tym cukry: 19,2 g
Białko: 3,7 g
Sól: 6,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
39,40 zł
MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g – LIMA
SKŁADNIKI
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu – kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz – 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 26 g
Błonnik – 2,0 g
Białko – 9,1 g
Sól – 5,0 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
31,40 zł
MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
MISO SHIRO BIAŁE (PASTA Z RYŻU I SOI) BEZGLUTENOWE BIO 200 g – DANIVAL
SKU: 3431590013526
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.33 kg
Cena za kg: 95.15 -
20,20 zł
OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY
SKŁADNIKI
marchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw.
Polecane weganom i wegetarianom.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu -
8,90 zł
PANIERKA KUKURYDZIANA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 200G -AMYLON
SKŁADNIKI
Ekstrudowana kukurydza* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1454 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. -
18,30 zł
PASTA TAJSKA CZERWONE CURRY BIO 120 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
papryka chili czerwona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*, skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
Produkt pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 403 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 12 g
Białko: 4,7 g
Sól: 13,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy. -
55,00 zł
PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA
SKŁADNIKI
pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,7 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 0,3 g
Sól – 14,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
40,10 zł
Pasta waniliowa ekologiczna 50 g – Royal Brand
SKŁADNIKI
cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1037 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,5 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 51 g
Białko: < 0,5 g
Sól: < 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
17,40 zł
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM
SKŁADNIKI
drożdże suszone 100 %.OPIS
Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1440 kJ/344 kcal
Tłuszcz – 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 37 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 22 g
Białko – 51 g
Sól – 0,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
20,10 zł
POMIDORY SUSZONE SOLONE EKOLOGICZNE 400G – BIO PLANET
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone pomidory 90 %, sól 10 %.OPIS
Doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1079 kJ / 258 kcal
Tłuszcz – 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 38 g
Błonnik – 12 g
Białko – 14 g
Sól – 0,27 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. -
19,20 zł
WŁOSZCZYZNA SUSZONE WARZYWA EKOLOGICZNE 150G – BATOM
SKŁADNIKI
marchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Mieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włoszczyznę należy gotować 15 minut.INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.