Wyświetlanie 81–100 z 311 wyników
-
7,00 zł
KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM BIO 340 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
kapusta czerwona* (59 %), woda, jabłko* (7,4 %), ocet winny*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPIS
Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna – 146 kJ /35 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Weglowodany – 6,7 g
w tym cukry – 5,8 g
Błonnik – 1,8 g
Białko – 0,8 g
Sól – 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. -
13,60 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 750 g – CHARSZNICKIE POLA NATURY
SKŁADNIKI
Ekologicza kapusta biała, sól.OPIS
Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości, produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 86 kJ/20 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 1,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 ℃.
Po otwarciu opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w pozycji pionowej w lodówce. Tak przechowywany produkt można jeszcze spożywać przez kilka dni po otwarciu. -
10,10 zł
KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) – BIO FOOD
SKŁADNIKI
kapusta kiszona* (98 %), sól kłodawska (2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.
Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 10 kJ/4 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: <0,4 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
13,70 zł
KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 980 g (550 g) (DOYPACK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁADNIKI
kapusta biała* 98 %, zalewa* (sok z kapusty*, sól himaljska). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 192 kJ/46 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,8 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 1,8 g
Sól: 2,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni. -
17,00 zł
KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA DOYPACK BIO 1 kg – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA
SKŁAD
kapusta biała (98,3 %), sól,OPIS
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan i wegetarian. Produkt niepasteryzowanyWARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g / ml
Wartość energetyczna: 180 kJ / 43 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
Nasycone kwasy tłuszczowe: < 0,1 g
Węglowodany: 7,3 g
Cukry: 0,4 g
Białko: 1,7 g
Sól: 1,7 g
Błonnik: 2,5 gINFORMACJA ALERGENNA
może zawierać: GORCZYCĘ, selerSPOSÓB PRZECHOWYWANIA
przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze od +4°C do +8°C) -
16,90 zł
KAPUSTA KISZONA BIAŁA BIO 900 g (800 g) – ZAKWASOWNIA
SKŁADNIKI
kapusta biała* 89 %, marchew* 10 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ekologiczna biała kapusta z marchewką. Idealnie nada się jako baza do zup, surówek bądź jedzona sama ze słoika.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 55 kJ/13 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: <0,2 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,1 gINFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. -
12,10 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 450 g – SĄTYRZ
SKŁADNIKI
kapusta biała*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 2 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
8,80 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE
SKŁADNIKI
Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sólOPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C -
8,80 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND
SKŁADNIKI
kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 2,0 g
w tym cukry – 0,1 g
Białko – 0,7 g
Sól – 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C -
8,50 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET
SKŁADNIKI
kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,7 g
Sól: 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4⁰C -
16,20 zł
KAPUSTA KISZONA BIO 800 g – SĄTYRZ
SKŁADNIKI
kapusta biała*, kłodawska sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
Węglowodany – 2,3 g
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 0,9 g
Sól – 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
14,40 zł
KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI
SKŁADNIKI
ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.OPIS
Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 2,9 g
w tym cukry – 1,0 g
Błonnik – 2,7 g
Białko – 1,6 g
Sól – 1,0 g
Witamina C – 18 mg (23 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin -
16,20 zł
Kapusta kiszona ekologiczna 800g – Sątyrz
SKŁADNIKI
kapusta biała*, marchew*, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz – 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
Węglowodany – 2,3 g
w tym cukry – 2,0 g
Białko – 0,9 g
Sól – 0,8 gUWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.