Wyświetlanie 81–100 z 311 wyników

  • KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM BIO 340 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kapusta czerwona* (59 %), woda, jabłko* (7,4 %), ocet winny*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartosc energetyczna – 146 kJ /35 kcal
    Tłuszcz – 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Weglowodany – 6,7 g
    w tym cukry – 5,8 g
    Błonnik – 1,8 g
    Białko – 0,8 g
    Sól – 0,4 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

    7,00 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 750 g – CHARSZNICKIE POLA NATURY

    SKŁADNIKI
    Ekologicza kapusta biała, sól.

    OPIS
    Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości, produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 86 kJ/20 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 2,5 g
    w tym cukry: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 1,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 ℃.
    Po otwarciu opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w pozycji pionowej w lodówce. Tak przechowywany produkt można jeszcze spożywać przez kilka dni po otwarciu.

    13,60 
  • KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) – BIO FOOD

    SKŁADNIKI
    kapusta kiszona* (98 %), sól kłodawska (2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.
    Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 10 kJ/4 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy nasycone: <0,2 g
    Węglowodany: 3,7 g
    w tym cukry: <0,4 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 1,8 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    10,10 
  • KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA BIO 980 g (550 g) (DOYPACK) – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* 98 %, zalewa* (sok z kapusty*, sól himaljska). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 192 kJ/46 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 7,8 g
    w tym cukry: 0,4 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 2,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SEZAM, SELER, ORZECHY, GORCZYCĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

    13,70 
  • KAPUSTA KISZONA BEZGLUTENOWA DOYPACK BIO 1 kg – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    SKŁAD
    kapusta biała (98,3 %), sól,

    OPIS
    Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan i wegetarian. Produkt niepasteryzowany

    WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g / ml
    Wartość energetyczna: 180 kJ / 43 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    Nasycone kwasy tłuszczowe: < 0,1 g
    Węglowodany: 7,3 g
    Cukry: 0,4 g
    Białko: 1,7 g
    Sól: 1,7 g
    Błonnik: 2,5 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    może zawierać: GORCZYCĘ, seler

    SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
    przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze od +4°C do +8°C)

    17,00 
  • KAPUSTA KISZONA BIAŁA BIO 900 g (800 g) – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    kapusta biała* 89 %, marchew* 10 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczna biała kapusta z marchewką. Idealnie nada się jako baza do zup, surówek bądź jedzona sama ze słoika.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 55 kJ/13 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 0,5 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 1,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

    16,90 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 450 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, sól kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz: 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2,3 g
    w tym cukry: 2 g
    Białko: 0,9 g
    Sól: 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    12,10 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    SKŁADNIKI
    Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sól

    OPIS
    Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków – bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
    Tłuszcz 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym cukry 0,1 g
    Błonnik 0 g
    Białko 0,7 g
    Sól 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C

    8,80 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 2,0 g
    w tym cukry – 0,1 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C

    8,80 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 2 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 0,7 g
    Sól: 2,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4⁰C

    8,50 
  • KAPUSTA KISZONA BIO 800 g – SĄTYRZ

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, kłodawska sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
    Węglowodany – 2,3 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    16,20 
  • KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    SKŁADNIKI
    ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.

    OPIS
    Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
    Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
    Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
    Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 2,9 g
    w tym cukry – 1,0 g
    Błonnik – 2,7 g
    Białko – 1,6 g
    Sól – 1,0 g
    Witamina C – 18 mg (23 %)**
    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin

    14,40 
  • Kapusta kiszona ekologiczna 800g – Sątyrz

    SKŁADNIKI
    kapusta biała*, marchew*, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Kapusta kiszona z marchwią z dodatkiem soli kamiennej niejodowanej. Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 71 kJ/17 kcal
    Tłuszcz – 0,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,06 g
    Węglowodany – 2,3 g
    w tym cukry – 2,0 g
    Białko – 0,9 g
    Sól – 0,8 g

    UWAGA
    Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać powoli.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    16,20