Wyświetlanie 1–20 z 311 wyników

  • .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco

    .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco

    .IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
    5904057003951

    20,50 
  • AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 22 g
    Białko – 0,7 g
    Sól – 0,04 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    17,90 
  • ANANAS KAWAŁKI W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    ananas*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 303 kJ / 72 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,8 g
    Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    13,10 
  • ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 19 g
    Białko – 1,3 g
    Sól – <0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.

    17,90 
  • BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS

    SKŁADNIKI
    Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
    Tłuszcz: 0 g;
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
    Węglowodany: 33 g;
    w tym cukry: 29 g;
    Białko: 2,1 g;
    Sól: 1,4 g;

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C.

    13,40 
  • BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW

    SKŁADNIKI
    borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
    Tłuszcz – <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
    Węglowodany – 26 g
    w tym cukry – 24 g
    Białko – 0,6 g
    Sól – <0,07 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C

    25,10 
  • BOTWINA NA ZUPĘ 480 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    liście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól.

    OPIS
    Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
    Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.

    Botwina na zupę:
    – Młode liście i korzenie buraczków ćwikłowych
    – Botwinka lub chłodnik w 20 min
    – Botwinka przez cały rok
    – Tylko 22 kcal w 100 g produktu

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 95 kJ/22 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 3,8 g
    w tym cukry: 1,5 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 °C do 30 °C

    10,90 
  • BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.

    OPIS
    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
    Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
    Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.

    Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
    – bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
    – zawierają naturalnie występujące cukry
    – całe owoce przetarte ze skórką
    – gładka, smarowna konsystencja
    – nietypowy smak

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 18 g
    w tym cukry: 15 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    16,40 
  • BRZOSKWINIE PLASTRY W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS

    SKŁADNIKI
    brzoskwinia*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 288 kJ /68 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 16 g
    Białko: 0,5 g
    Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni

    14,40 
  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE NA PARZE BIO (POLSKA) 500 g

    Produkt sprzedawany na sztuki.

    Opakowanie: folia.

    Podana cena za jedną sztukę.

    Zalecane przechowywanie w temperaturze pokojowej od +15°C do +22°C

    Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.

    6,50 
  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE TALARKI BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)

    SKŁADNIKI
    Burak* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 158 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,5 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +21ᵒC.

    8,30 
  • BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G – FOLWARK WĄSOWO

    FOLWARK WĄSOWO
    BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G -FOLWARK WĄSOWO
    3265

    18,40 
  • BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO

    FOLWARK WĄSOWO
    BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO
    3124

    18,40 
  • BURACZKI KONSERWOWE KULKI BIO 300 g (180 g) – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (60 %), woda, cukier trzcinowy*, ocet, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Buraczki konserwowe kulki. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 215 kJ/51 kcal
    Tłuszcz – 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 12 g
    w tym cukry – 10 g
    Białko – 1,2 g
    Sól – 0,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃.

    8,70