- Nie możesz dodać "BARSZCZ BIAŁY NA ZAKWASIE BIO 480 ml - PISKOREK" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 1–20 z 311 wyników
-
20,50 zł
.IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
.IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
5904057003951 -
17,90 zł
AGREST 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
agrest*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyny, regulator kwasowości – kwas askorbionowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 454 kJ/107 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,2 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 22 g
Białko – 0,7 g
Sól – 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
13,10 zł
ANANAS KAWAŁKI W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS
SKŁADNIKI
ananas*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 303 kJ / 72 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 0,8 g
Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni -
17,90 zł
ARONIA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
aronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 563 kJ/133 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 19 g
Białko – 1,3 g
Sól – <0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza. -
13,40 zł
BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT 300 ml – KROKUS
SKŁADNIKI
Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony sok z buraków ćwikłowych 65 % (41%), cebula, kwas mlekowy -regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 33 g;
w tym cukry: 29 g;
Białko: 2,1 g;
Sól: 1,4 g;ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do 30 °C. -
25,10 zł
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g – SAD DANKÓW
SKŁADNIKI
borówki amerykańskie*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca – pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców borówki amerykańskiej z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 501 kJ/119 kcal
Tłuszcz – <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g
Węglowodany – 26 g
w tym cukry – 24 g
Białko – 0,6 g
Sól – <0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C -
10,90 zł
BOTWINA NA ZUPĘ 480 g – KROKUS
SKŁADNIKI
liście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól.OPIS
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.Botwina na zupę:
– Młode liście i korzenie buraczków ćwikłowych
– Botwinka lub chłodnik w 20 min
– Botwinka przez cały rok
– Tylko 22 kcal w 100 g produktuWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 95 kJ/22 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 °C do 30 °C -
16,40 zł
BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g – KROKUS
SKŁADNIKI
brzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu.OPIS
Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli lub po prostu jeść same ze słoika.Brzoskwinie przetarte i zagęszczone:
– bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
– zawierają naturalnie występujące cukry
– całe owoce przetarte ze skórką
– gładka, smarowna konsystencja
– nietypowy smakWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 359 kJ/85 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. -
14,40 zł
BRZOSKWINIE PLASTRY W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g) (SŁOIK) – AARTS
SKŁADNIKI
brzoskwinia*, woda, cukier*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 288 kJ /68 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 16 g
Białko: 0,5 g
Sól:< 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni -
6,50 zł
BURACZKI CZERWONE GOTOWANE NA PARZE BIO (POLSKA) 500 g
Produkt sprzedawany na sztuki.
Opakowanie: folia.
Podana cena za jedną sztukę.
Zalecane przechowywanie w temperaturze pokojowej od +15°C do +22°C
Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
-
8,30 zł
BURACZKI CZERWONE GOTOWANE TALARKI BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)
SKŁADNIKI
Burak* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 158 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +21ᵒC. -
18,40 zł
BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G – FOLWARK WĄSOWO
FOLWARK WĄSOWO
BURACZKI DROBNO TARTE EKOLOGICZNE 480G -FOLWARK WĄSOWO
3265 -
18,40 zł
BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO
FOLWARK WĄSOWO
BURACZKI GRUBO TARTE EKOLOGICZNE 430G – FOLWARK WĄSOWO
3124 -
8,70 zł
BURACZKI KONSERWOWE KULKI BIO 300 g (180 g) – RUNOLAND
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy* (60 %), woda, cukier trzcinowy*, ocet, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Buraczki konserwowe kulki. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 215 kJ/51 kcal
Tłuszcz – 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 12 g
w tym cukry – 10 g
Białko – 1,2 g
Sól – 0,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃.