Wyświetlanie 1–20 z 71 wyników

  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE TALARKI BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)

    SKŁADNIKI
    Burak* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 158 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,5 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +21ᵒC.

    8,70 
  • CHRZAN TARTY EKOLOGICZNY 150G – RUNOLAND

    SKŁADNIKI
    korzeń chrzanu* (82 %), woda, sól, kwas askorbinowy – regulator kwasowości, olej rzepakowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt niepasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 306 kJ/73 kcal
    Tłuszcz – 1,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
    Węglowodany – 15 g
    w tym cukry – 4,8 g
    Białko – 3,7 g
    Sól – 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze +4°C

    8,40 
  • DANIE SZAKSZUKA BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    cebula* 56 %, pomidory pelatti* 28 %, koncentrat pomidorowy* 6 %, czosnek* 2,8 %, cukier trzcinowy*, woda, olej słonecznikowy*, kmin rzymski*, wędzona papryka*, mieszanka przypraw* ( sól, kolendra*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz*) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos na bazie cebuli, pomidorów i czosnku. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 258 kJ/62 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 6,8 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza.

    46,00 
  • FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    namoczona ciecierzyca* (70 %), cebula* (12 %), natka pietruszki* (9 %), woda, sól morska, kminek*, olej słonecznikowy*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek.
    Doskonały dodatek do chlebków pita.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Patelnia: smażyć przez 4-5 min na niewielkiej ilości oleju, od czasu do czasu obracać
    Piekarnik: piec przez 4-6 min w temperaturze 220°C
    Frytkownica: smażyć przez 6-8 min w temperaturze 180°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1009 kJ/241 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy nasycone: 2,2 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 7,6 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

    21,70 
  • FASOLKA PO KRÓLEWSKU BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    woda, fasola Jaś* 36 %, borowiki* 6 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, syrop z agawy*, ocet balsamiczny* (ocet winny*, zagęszczony i gotowany moszcz winogronowy*), papryka wędzona*, majeranek*, sól, czosnek*, pieprz czarny*, czosnek niedźwiedzi*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Danie obiadowe z fasolą i borowikami.
    Najlepiej spożyć po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 478 kJ/114 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 4 dni.

    46,20