Wyświetlanie 1–20 z 69 wyników

  • BURACZKI CZERWONE GOTOWANE TALARKI BIO (POLSKA) (około 0,40 kg)

    SKŁADNIKI
    Burak* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 158 kJ / 38 kcal
    Tłuszcz: 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 9,5 g
    w tym cukry: 6,5 g
    Błonnik: 2,2 g
    Białko: 1,8 g
    Sól: 0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +21ᵒC.

    8,30 
  • BURGERY WARZYWNE Z BATATAMI, GRYKĄ I DYNIĄ BIO 160 g – LOTUS

    SKŁADNIKI
    bataty* 15 %, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), ziemniaki*, gryka* 11%, papryka* 10 %, marchew* 10 %, dynia* 8 %, cebula* 8 %, pestki dyni* 4 %, rukola*, kolendra*, olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt warzywny z batatami i dynią. Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
    2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
    3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1035 kJ/248 kcal
    Tłuszcz: 12 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 27 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 3,5 g
    Białko: 5,2 g
    Sól: 1,0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.

    15,00 
  • BURGERY WARZYWNE Z SOCZEWICĄ I ZE SŁONECZNIKIEM BIO 160 g – LOTUS

    SKŁADNIKI
    czerwona soczewica* 25 %, woda, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), dynia* 11 %, słonecznik* 7 %, ziemniaki* 6 %, cebula* 6 %, por* 6 %, płatki ziemniczane*, marchew* 5 %, sól morska, przyprawy*, olej słonecznikowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
    2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
    3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1082 kJ/259 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
    Węglowodany: 29 g
    w tym cukry: 5,9 g
    Błonnik: 6,8 g
    Białko: 7,8 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, GORCZYCĘ, SOJĘ, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA i SEZAM

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.

    15,00 
  • DANIE SZAKSZUKA BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    cebula* 56 %, pomidory pelatti* 28 %, koncentrat pomidorowy* 6 %, czosnek* 2,8 %, cukier trzcinowy*, woda, olej słonecznikowy*, kmin rzymski*, wędzona papryka*, mieszanka przypraw* ( sól, kolendra*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz*) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ekologiczny sos na bazie cebuli, pomidorów i czosnku. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 258 kJ/62 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 10 g
    w tym cukry: 6,8 g
    Błonnik: 1,8 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 0,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza.

    43,80 
  • DESER TIRAMISU FAIR TRADE BIO 300 g – GILDO RACHELLI

    SKŁADNIKI
    ŚMIETANKA*, mascarpone* 17 % [ŚMIETANKA*, regulator kwasowości: kwas mlekowy], MLEKO pełne*, surowy cukier trzcinowy*, biszkopt* [mąka PSZENNA*, cukier*, JAJA*, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, sól], woda, JAJA*, MLEKO odtłuszczone w proszku*, maltodekstryna*, alkohol etylowy*, skrobia z tapioki*, kakao w proszku*, ekstrakt z kawy* 0,9 %, substancja zagęszczająca: agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Deser z kremem mascarpone (77 %) oraz z nasączonymi kawą (11 %) biszkoptami (11 %), posypany kakao (1 %). Zawiera alkohol.
    Składniki Fair Trade 54 % [kakao, cukier i kawa – bez wody i przetworów mlecznych]

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1201 kJ/288 kcal
    Tłuszcz: 15 g
    w tym kwasy nasycone: 11 g
    Węglowodany: 30 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 5,0 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od 0 do +7°C. Nie zamrażać.

    38,70 
  • FALAFEL BEZGLUTENOWY BIO 240 g – FLORENTIN

    SKŁADNIKI
    namoczona ciecierzyca* (70 %), cebula* (12 %), natka pietruszki* (9 %), woda, sól morska, kminek*, olej słonecznikowy*, czosnek*, substancja zagęszczająca: guma guar*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu. Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, natka pietruszki, czosnek.
    Doskonały dodatek do chlebków pita.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Patelnia: smażyć przez 4-5 min na niewielkiej ilości oleju, od czasu do czasu obracać
    Piekarnik: piec przez 4-6 min w temperaturze 220°C
    Frytkownica: smażyć przez 6-8 min w temperaturze 180°C

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1009 kJ/241 kcal
    Tłuszcz: 14 g
    w tym kwasy nasycone: 2,2 g
    Węglowodany: 16 g
    w tym cukry: 2,0 g
    Białko: 7,6 g
    Sól: 1,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

    22,30 
  • FALAFEL Z CIECIERZYCY Z DYNIĄ I PRZYPRAWAMI ORIENTALNYMI BIO 220 g – LOTUS

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 47 %, pomidory* 15 %, mąka z ciecierzycy* 15 %, dynia hokkaido* 10 %, cebula* 10 %, sól morska, olej słonecznikowy*, kolendra*, przyprawy* 1 %, pietruszka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
    2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
    3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 909 kJ/217 kcal
    Tłuszcz: 8,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 2,8 g
    Błonnik: 8,5 g
    Białko: 10,0 g
    Sól: 1,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ, SEZAM, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA i GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni

    14,80 
  • FASOLKA PO KRÓLEWSKU BIO 900 ml – ZAKWASOWNIA

    SKŁADNIKI
    woda, fasola Jaś* 36 %, borowiki* 6 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, syrop z agawy*, ocet balsamiczny* (ocet winny*, zagęszczony i gotowany moszcz winogronowy*), papryka wędzona*, majeranek*, sól, czosnek*, pieprz czarny*, czosnek niedźwiedzi*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt pasteryzowany. Danie obiadowe z fasolą i borowikami.
    Najlepiej spożyć po podgrzaniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 478 kJ/114 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Białko: 4,8 g
    Sól: 0,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 4 dni.

    44,00