Wyświetlanie 121–140 z 180 wyników
-
9,10 zł
SER MAZURSKI PLASTRY BIO 125 g – EKO ŁUKTA
SKŁADNIKI
MLEKO* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1389 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 25 g
Sól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C -
22,00 zł
SER PARMEZAN BIO 125 g – PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
SKŁADNIKI
MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 29,7 g
w tym kwasy nasycone: 19,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C. -
32,00 zł
SER PARMEZAN BIO 200 g – PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)
SKŁADNIKI
MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 29,7 g
w tym kwasy nasycone: 19,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,6 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C. -
14,90 zł
SER RICOTTA BIO 250 g – BIO VERDE
SKŁADNIKI
SERWATKA z MLEKA krowiego*, MLEKO krowie*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Idealny jako nadzienie do ravioli lub do deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 493 kJ/119 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 3,0 g
Białko: 6,0 g
Sól: 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C. -
14,00 zł
SER RICOTTA BIO 250 g – ZUGER
SKŁADNIKI
SERWATKA* (74,9 %), MLEKO* (25 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Ricotta jest niesamowicie kremowa i lekka, dlatego można przygotować z jej udziałem zarówno wyśmienite sosy, jak i znakomite desery. Trudno wyobrazić sobie słynne cannoli siciliani bez nadzienia z ricotty.
Ten serek serwatkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale odnajduje się w daniach wytrawnych, jak i tych serwowanych na słodko.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 641 kJ/154 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 4,0 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 13 g
Sól: 0,25 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
28,30 zł
SER SCAMORZA AFFUMICATA WĘDZONY BIO 240 g – AZIENDA AGRICOLA IL BARDELLONE
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Scamorza Affumicata to wędzony SER z MLEKA krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu SER jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
SER Scamorza to kuzyn mozzarelli, scamorza jest wytwarzana w taki sam sposób jak mozzarella, ale jest bardziej suchym, twardszym serem.
Scamorza sprzedawana jest w kształcie kuli lub gruszki zarówno w odmianach zwykłych, jak i wędzonych. Scamorza dobrze się topi i jest mniej wodnista niż świeża mozzarella.Propozycja podania:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Scamorzę umieścić w małym naczyniu żeliwnym, terakotowym lub innym żaroodpornym naczyniu i piec około 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Wyjmij z piekarnika i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Podawaj na ciepło z pieczywem.
Scamorza może być również spożywana na surowo lub dodana do makaronu (na przykład, jeśli latem robisz sałatkę z makaronem na zimno możesz ją pokroić i włożyć do sałatki).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 18 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 22 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze +4 ℃. -
11,90 zł
SER SMAŻONY BIO 150 g – FRĄCKOWIAK
SKŁADNIKI
TWARÓG chudy*, MASŁO*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
SER wyciągamy z lodówki przynajmniej godzinę przed jedzeniem i miękka konsystencja pozwala lepiej nałożyć go na pieczywo.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 954 kJ/229 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy nasycone: 11 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 19 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych -
8,80 zł
SER SWOJSKI PLASTRY BIO 100 g – EKO ŁUKTA
SKŁADNIKI
MLEKO* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
SER podpuszczkowy dojrzewający. SER typu holenderskiego.
Pakowano w atmosferze ochronnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1413 kJ/341 kcal
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,4 g
Węglowodany: 0,2 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 19,8 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. -
14,30 zł
SER TOPIONY BIO (8 x 17,5 g) 140 g – BIO VERDE
SKŁADNIKI
SER* (40 %), woda, MASŁO*, SERWATKA w proszku*, sól emulgująca: cytryniany sodu, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, węglany sodu, sól warzona. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
SER topiony to charakterystyczny smak oraz kształt w formie trójkącików sera o delikatnej strukturze, wyselekcjonowanej i najnowocześniejszej technologii wytwarzania.
Niewielkie trójkątne porcje są idealne do przygotowania pysznych przystawek serwowanych podczas spotkań z przyjaciółmi np. na party kanapeczki.
Zapakowane są w praktyczne okrągłe kartonikowe opakowanie z ośmioma trójkącikami sera topionego w wygodnych porcjach do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1172 kJ/283 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 3,5 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 11 g
Sól: 2,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8 °C. -
15,30 zł
SER TYLŻYCKI BIO 200 g – BIO PLANET
Składniki
MLEKO krowie pasteryzowane*, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1464 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 29 g;
w tym kwasy nasycone: 16 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Białko: 23 g;
Sól: 1,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera LAKTOZĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 st. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. -
13,80 zł
SER TYLŻYCKI PLASTRY BIO (45 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól kuchenna, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: <0,1 g
w tym cukry: <0,1 g
Białko: 25 g
Sól: 1,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +8°C -
10,60 zł
SER TYLŻYCKI PLASTRY BIO 125 g – BIO PLANET
SKŁADNIKI
MLEKO krowie pasteryzowane*, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1464 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 29 g;
w tym kwasy nasycone: 16 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Białko: 23 g;
Sól: 1,4 gINFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera LAKTOZĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 st. C. -
13,80 zł
SER TYPU FETA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO* (96 %), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Miękki SER solankowy, wytwarzany z krowiego MLEKA pasteryzowanego. SER o stałej, zwartej konsystencji – znakomity dodatek do sałatek. Nadaje się także do zapiekania i przyrządzania potraw na ciepło. Idealny dla miłośników świeżej kuchni śródziemnomorskiej.
Smaczne potrawy z serem typu feta – propozycje:
– Sałatka brokułowa z ogórkiem i serem
– Sałatka z pomidorów i oliwek z serem
– Tarta ze szpinakiem, serem i pomidoramiZawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1146 kJ/276 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 19 g
Sól: 3,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
15,00 zł
SER TYPU PANEER BIO 200 g – ZUGER
SKŁADNIKI
MLEKO*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Rodzaj domowego twarogu wykorzystywany szeroko w kuchnii indyjskiej.
Można go dodawać do sałatek i kanapek, a także smażyć, piec, gotować, grillować.
Często używany w potrawach wegetariańskich typu curry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1226 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 2,4 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 24 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
16,10 zł
SER Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI DO SMAŻENIA I GRILLOWANIA BIO (2 x 80 g) 160 g – ZUGER
SKŁADNIKI
SER miękki z pasteryzowanego MLEKA* 94 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, marynata z ziołami prowansalskimi* (6,0 %) (olej słonecznikowy*, olej palmowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), zioła* (tymianek*, bazylia*, lubczyk*, natka pietruszki*, rozmaryn*, oregano*, cząber*, wawrzyn*, lawenda*), sól, przyprawy* (pieprz*, cebula*, czosnek*, imbir*, gałka muszkatołowa*)). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
SER o zwartej konsystencji. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania – w tej formie znakomicie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do dań obiadowych i sałatek. Można go też wykorzystać do przygotowania szaszłyków lub jako składnik wegetariańskich burgerów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1328 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 2,9 g
Białko: 23 g
Sól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C -
132,70 zł
SER ŻÓŁTY DOJRZEWAJĄCY Z TRUFLAMI (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO (około 4,5 kg) – HOOIDAMMER
SKŁADNIKI
pasteryzowane krowie MLEKO*, sól, mieszanka truflowa* (trufle letnie* 1,4 %, oliwa z oliwek*, sól, naturalny aromat), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
Tłuszcz – 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
Węglowodany – <0,5 g
w tym cukry – <0,5 g
Białko – 24 g
Sól – 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C -
27,20 zł
SER ŻÓŁTY DOJRZEWAJĄCY Z ZIOŁOWYM PESTO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie* sól, koncentraty* (ze spiruliny*, szafranu*), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
Tłuszcz – 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
Węglowodany – <0,5 g
w tym cukry – <0,5 g
Białko – 24 g
Sól – 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C -
13,70 zł
SER ŻÓŁTY MAŚLANY PLASTRY BIO (45 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA
SKŁADNIKI
pasteryzowane MLEKO krowie*, sól kuchenna, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1407 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: <0,1 g
w tym cukry: <0,1 g
Białko: 24 g
Sól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +8°C