Wyświetlanie 121–140 z 180 wyników

  • SER MAZURSKI PLASTRY BIO 125 g – EKO ŁUKTA

    SKŁADNIKI
    MLEKO* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Pakowano w atmosferze ochronnej

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1389 kJ/334 kcal
    Tłuszcz: 26 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 0,1 g
    w tym cukry: 0,1 g
    Białko: 25 g
    Sól: 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

    9,10 
  • SER PARMEZAN BIO 125 g – PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)

    SKŁADNIKI
    MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
    Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 29,7 g
    w tym kwasy nasycone: 19,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 23,4 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.

    22,00 
  • SER PARMEZAN BIO 200 g – PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)

    SKŁADNIKI
    MLEKO*, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego (z żołądka cielęcego), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Parmezan może być produkowany wyłącznie w prowincjach Bolonia, Regio Emilia, Parma, Modena i Mantua. Nazywa się „Parmigiano“ po włosku. Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“.
    Krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter. Dobrze komponuje się również na półmiskach z serami jako twardy SER połamany na kawałki.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
    Tłuszcz: 29,7 g
    w tym kwasy nasycone: 19,8 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 23,4 g
    Sól: 1,6 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.

    32,00 
  • SER RICOTTA BIO 250 g – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    SERWATKA z MLEKA krowiego*, MLEKO krowie*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny jako nadzienie do ravioli lub do deserów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 493 kJ/119 kcal
    Tłuszcz: 9,0 g
    w tym kwasy nasycone: 6,1 g
    Węglowodany: 3,0 g
    w tym cukry: 3,0 g
    Białko: 6,0 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8°C.

    14,90 
  • SER RICOTTA BIO 250 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    SERWATKA* (74,9 %), MLEKO* (25 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ricotta jest niesamowicie kremowa i lekka, dlatego można przygotować z jej udziałem zarówno wyśmienite sosy, jak i znakomite desery. Trudno wyobrazić sobie słynne cannoli siciliani bez nadzienia z ricotty.
    Ten serek serwatkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale odnajduje się w daniach wytrawnych, jak i tych serwowanych na słodko.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 641 kJ/154 kcal
    Tłuszcz: 9,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 4,0 g
    w tym cukry: 4,0 g
    Białko: 13 g
    Sól: 0,25 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    14,00 
  • SER SCAMORZA AFFUMICATA WĘDZONY BIO 240 g – AZIENDA AGRICOLA IL BARDELLONE

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Scamorza Affumicata to wędzony SER z MLEKA krowiego wytwarzany techniką pasta filata. Jest on rozciągany w gorącej wodzie i nadawany jest mu charakterystyczny okrągły kształt. Po wysuszeniu SER jest wędzony dymem z drewna bukowego. Idealny na deskę serów oraz jako dodatek do win.
    SER Scamorza to kuzyn mozzarelli, scamorza jest wytwarzana w taki sam sposób jak mozzarella, ale jest bardziej suchym, twardszym serem.
    Scamorza sprzedawana jest w kształcie kuli lub gruszki zarówno w odmianach zwykłych, jak i wędzonych. Scamorza dobrze się topi i jest mniej wodnista niż świeża mozzarella.

    Propozycja podania:
    Rozgrzej piekarnik do 220°C. Scamorzę umieścić w małym naczyniu żeliwnym, terakotowym lub innym żaroodpornym naczyniu i piec około 10 minut lub do rozpuszczenia sera. Wyjmij z piekarnika i skrop odrobiną oliwy z oliwek. Podawaj na ciepło z pieczywem.
    Scamorza może być również spożywana na surowo lub dodana do makaronu (na przykład, jeśli latem robisz sałatkę z makaronem na zimno możesz ją pokroić i włożyć do sałatki).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1374 kJ/331 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy nasycone: 18 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Białko: 22 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze +4 ℃.

    28,30 
  • SER SMAŻONY BIO 150 g – FRĄCKOWIAK

    SKŁADNIKI
    TWARÓG chudy*, MASŁO*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER wyciągamy z lodówki przynajmniej godzinę przed jedzeniem i miękka konsystencja pozwala lepiej nałożyć go na pieczywo.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 954 kJ/229 kcal
    Tłuszcz: 16 g
    w tym kwasy nasycone: 11 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych

    11,90 
  • SER SWOJSKI PLASTRY BIO 100 g – EKO ŁUKTA

    SKŁADNIKI
    MLEKO* pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER podpuszczkowy dojrzewający. SER typu holenderskiego.
    Pakowano w atmosferze ochronnej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1413 kJ/341 kcal
    Tłuszcz: 29 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,4 g
    Węglowodany: 0,2 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Białko: 19,8 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

    8,80 
  • SER TOPIONY BIO (8 x 17,5 g) 140 g – BIO VERDE

    SKŁADNIKI
    SER* (40 %), woda, MASŁO*, SERWATKA w proszku*, sól emulgująca: cytryniany sodu, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, węglany sodu, sól warzona. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER topiony to charakterystyczny smak oraz kształt w formie trójkącików sera o delikatnej strukturze, wyselekcjonowanej i najnowocześniejszej technologii wytwarzania.
    Niewielkie trójkątne porcje są idealne do przygotowania pysznych przystawek serwowanych podczas spotkań z przyjaciółmi np. na party kanapeczki.
    Zapakowane są w praktyczne okrągłe kartonikowe opakowanie z ośmioma trójkącikami sera topionego w wygodnych porcjach do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1172 kJ/283 kcal
    Tłuszcz: 25 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 3,5 g
    w tym cukry: 3,5 g
    Białko: 11 g
    Sól: 2,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +8 °C.

    14,30 
  • SER TYLŻYCKI BIO 200 g – BIO PLANET

    Składniki
    MLEKO krowie pasteryzowane*, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1464 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 29 g;
    w tym kwasy nasycone: 16 g;
    Węglowodany: 0 g;
    w tym cukry: 0 g;
    Białko: 23 g;
    Sól: 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt zawiera LAKTOZĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 st. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

    15,30 
  • SER TYLŻYCKI PLASTRY BIO (45 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO krowie*, sól kuchenna, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1424 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
    Węglowodany: <0,1 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Białko: 25 g
    Sól: 1,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +8°C

    13,80 
  • SER TYLŻYCKI PLASTRY BIO 125 g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    MLEKO krowie pasteryzowane*, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1464 kJ / 353 kcal
    Tłuszcz: 29 g;
    w tym kwasy nasycone: 16 g;
    Węglowodany: 0 g;
    w tym cukry: 0 g;
    Białko: 23 g;
    Sól: 1,4 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt zawiera LAKTOZĘ.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 st. C.

    10,60 
  • SER TYPU FETA O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 150 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO* (96 %), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Miękki SER solankowy, wytwarzany z krowiego MLEKA pasteryzowanego. SER o stałej, zwartej konsystencji – znakomity dodatek do sałatek. Nadaje się także do zapiekania i przyrządzania potraw na ciepło. Idealny dla miłośników świeżej kuchni śródziemnomorskiej.
    Smaczne potrawy z serem typu feta – propozycje:
    – Sałatka brokułowa z ogórkiem i serem
    – Sałatka z pomidorów i oliwek z serem
    – Tarta ze szpinakiem, serem i pomidorami

    Zawartość laktozy <0,1 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1146 kJ/276 kcal
    Tłuszcz: 22 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 19 g
    Sól: 3,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    13,80 
  • SER TYPU PANEER BIO 200 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    MLEKO*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Rodzaj domowego twarogu wykorzystywany szeroko w kuchnii indyjskiej.
    Można go dodawać do sałatek i kanapek, a także smażyć, piec, gotować, grillować.
    Często używany w potrawach wegetariańskich typu curry.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1226 kJ/295 kcal
    Tłuszcz: 21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
    Węglowodany: 2,4 g
    w tym cukry: 2,4 g
    Białko: 24 g
    Sól: 1,2 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    15,00 
  • SER Z ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI DO SMAŻENIA I GRILLOWANIA BIO (2 x 80 g) 160 g – ZUGER

    SKŁADNIKI
    SER miękki z pasteryzowanego MLEKA* 94 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, marynata z ziołami prowansalskimi* (6,0 %) (olej słonecznikowy*, olej palmowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), zioła* (tymianek*, bazylia*, lubczyk*, natka pietruszki*, rozmaryn*, oregano*, cząber*, wawrzyn*, lawenda*), sól, przyprawy* (pieprz*, cebula*, czosnek*, imbir*, gałka muszkatołowa*)). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    SER o zwartej konsystencji. Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania – w tej formie znakomicie sprawdzi się jako przekąska, dodatek do dań obiadowych i sałatek. Można go też wykorzystać do przygotowania szaszłyków lub jako składnik wegetariańskich burgerów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1328 kJ/320 kcal
    Tłuszcz: 24 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
    Węglowodany: 2,9 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Białko: 23 g
    Sól: 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C

    16,10 
  • SER ŻÓŁTY DOJRZEWAJĄCY Z TRUFLAMI (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO (około 4,5 kg) – HOOIDAMMER

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane krowie MLEKO*, sól, mieszanka truflowa* (trufle letnie* 1,4 %, oliwa z oliwek*, sól, naturalny aromat), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
    Tłuszcz – 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
    Węglowodany – <0,5 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Białko – 24 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C

    132,70 
  • SER ŻÓŁTY DOJRZEWAJĄCY Z ZIOŁOWYM PESTO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO krowie* sól, koncentraty* (ze spiruliny*, szafranu*), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury serowarskie. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1662 kJ/397 kcal
    Tłuszcz – 34 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21 g
    Węglowodany – <0,5 g
    w tym cukry – <0,5 g
    Białko – 24 g
    Sól – 2,0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze od +4 do +7°C

    27,20 
  • SER ŻÓŁTY MAŚLANY PLASTRY BIO (45 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA

    SKŁADNIKI
    pasteryzowane MLEKO krowie*, sól kuchenna, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1407 kJ/339 kcal
    Tłuszcz: 27 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
    Węglowodany: <0,1 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Białko: 24 g
    Sól: 1,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze do +8°C

    13,70