Wyświetlanie 21–21 z 21 wyników

  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
    Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
    Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
    Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 84 g
    Sól: 0,08 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu.

    6,60