Wyświetlanie 21–40 z 57 wyników

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 100 g – INTENSON

    SKŁADNIKI
    100 % suszone drożdże nieaktywne.

    OPIS
    Płatki drożdżowe polecane są dla wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem.
    Płatki są doskonałym dodatkiem do jogurtu, koktajlu. Służą do zagęszczania sosu lub zupy.
    Idealne jako składnik panierki, jak również farszu mięsnego lub warzywnego.
    Sprawdzą się również jako:
    – alternatywa dla sera
    – posypka do sałatek lub ziemniaków
    – dodatek do dań makaronowych,
    – alternatywa dla soli np. na kanapkach

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1370 kJ/327 kcal
    Tłuszcz: 5,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
    Węglowodany: 9,0 g
    w tym cukry: 8,0 g
    Błonnik: 27 g
    Białko: 49 g
    Sól: 0,5 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.

    15,30 
  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    SKŁADNIKI
    nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.

    OPIS
    Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
    Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
    Tłuszcz: 4,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 21 g
    w tym cukry: 0,2 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 45 g
    Sól: 0,1 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

    17,30 
  • Rama Crema 31% śmietanka wegańska 200ml – Rama

    Rama
    Rama Crema 31% śmietanka wegańska 200ml – Rama
    8719200251083

    6,40 
  • SEITAN W PROSZKU BIO 120 g – AMYLON

    SKŁADNIKI
    gluten PSZENNY*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Seitan, zwany też inaczej „chińskim mięsem” jest wysokobiałkowym produktem wegańskim, wytwarzanym z glutenu pszennego. Stosuje się go głównie jako substytut mięsa.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1) Do miski wlać szklankę wody (ok. 125 ml) i wsypać cały seitan w proszku z torebki. Mieszać (najlepiej widelcem), aby nie powstały grudki do momentu, aż ciasto wchłonie całą wodę.
    2) W garnku średniej wielkości zagotować 1,5 litra wody, dodać szczyptę soli i 3 – 4 łyżki sosu sojowego. Gotowe ciasto podzielić i pokroić na kawałki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, każdy kawałek lekko spłaszczyć dłonią.
    3) Wrzucić do gotującej się wody i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 minut.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1775 kJ/422 kcal
    Tłuszcz: 7,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 4,6 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 85 g
    Sól: 0,27 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

    16,10 
  • SER KREMOWY O SMAKU CHEDDARA BEZGLUTENOWY 150G – ALTERNATYWA SERA DLA WEGAN – VIOLIFE

    VIO LIFE
    SER KREMOWY O SMAKU CHEDDAR 150G – ALTERNATYWA SERA DLA WEGAN – VIOLIFE
    5202390021497

    14,99 
  • SER WAGAŃSKI KREMOWY CZOSNEK ZIOŁA BEZGLUTENOWY 150G – VIOLIFE

    VIO LIFE
    SER WAGAŃSKI KREMOWY CZOSNEK ZIOŁA 150G – VIOLIFE
    5202390021510

    14,99 
  • Ser wegański cheddar w plastrach, bezglutenowy 100 g – Violife

    Vio Life
    Ser wegański cheddar w plastrach 100 g – Vio Life
    5202390023835

    10,40 
  • ŚMIETAN-FIX W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (3 x 6 g) 18 g – BIOVEGAN

    SKŁADNIKI
    skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, cukier puder*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Utrzymuje właściwą konsystencję kremów do tortów i innych kremów.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1649 kJ/388 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 96 g
    w tym cukry: 33 g
    Błonnik: <0,5 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania potrzebujesz 200-250 ml zimnego kremu roślinnego do ubijania lub innej wegańskiej śmietanki.
    Zimny ​​płyn krótko ubić, wsypać zawartość saszetki i ubijać dalej, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie wstawić do lodówki, aż będzie gotowy do podania.

    Porady:
    1. Nałóż gotowy śmietan-fix na spód do tortu, aby nie rozmókł.
    2. Możesz zamrozić i rozmrozić wegańskie kremy przygotowane ze śmietan-fixem bez utraty konsystencji i smaku.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

    5,40 
  • SOCZEWICA CZERWONA BIO 400 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    ekologiczna soczewica czerwona

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1397 kJ/335 kcal
    Tłuszcz 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
    Węglowodany 55 g
    w tym cukry 0 g
    Błonnik 8,9 g
    Białko 24 g
    Sól 0 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,70