Pasty, pasztety i inne smarowidła dla wegan i wegetarian.
- Nie możesz dodać ".Pasta czuszka ostra 470g – Bul Eco" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie 1–20 z 212 wyników
-
20,50 zł
.IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
.IKRA Pasta z bakłażanów grillowanych w sosie pomidorowym 540g – Bul Eco
5904057003951 -
20,40 zł
BIOALLO – PASTA Z GRZYBÓW BOCZNIAK Z CIECIERZYCĄ I ŻURAWINĄ BIO 180 g – ORGANICHOUSE
SKŁADNIKI
50 % ciecierzyca gotowana*, 34 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebul*, 2 % suszona żurawina*, ocet spirytusowy*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), cukier trzcinowy*, przyprawy: goździki*, sól kamienna kłodawska, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*składniki z rolnictwa ekologicznego)OPIS
BIOallô – smaczna pasta na bazie grzybów boczniak z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
BIOallô smakuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 653 kJ/157 kcal
Tłuszcz: 8,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 11,9 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,9 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
20,40 zł
BIOALLO CLASSIC – PASTA Z GRZYBÓW BOCZNIAK BIO 180 g – ORGANICHOUSE
SKŁADNIKI
56 % świeże grzyby boczniaki*, świeża cebula*, ogórki kiszone* (ogórki*, woda, sól kamienna, koper*, czosnek*, chrzan*), przecier z pomidorów*, suszone śliwki*, sos SOJOWY* (woda, ziama SOI*, sól morska), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, przyprawy: majeranek*, sól kamienna kłodawska, słodka papryka*, cynamon*, papryczki chili*, GORCZYCA*, liść laurowy*, pieprz czamy*, ziele angielskie*, lubczyk*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)OPIS
BIOallô – smaczna pasta na bazie grzybów boczniak z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
BIOallô smakuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 374 kJ/90 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 8,9 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,7 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
22,20 zł
BIOALLO MARYNATA – GRZYBY BOCZNIAK W DELIKATNEJ ZALEWIE BIO 180 g – ORGANICHOUSE
SKŁADNIKI
68 % świeże grzyby boczniaki*, olej rzepakowy*, świeża cebula*, suszona żurawina*, sos SOJOWY* (woda, ziarna SOI*, sól morska), ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, przyprawy: sól kamienna kłodawska, goździki*, liść laurowy*, pieprz czarny*, ziele angielskie*. (*Składniki z rolnictwa ekologicznego)OPIS
BIOallô – smaczna przekąska z grzybów boczniak. Produkt tylko pasteryzowany. Prawdziwie czysta etykieta. Tylko organiczne składniki, bezglutenowe i wegańskie.
BIOallô makuje wyśmienicie z pieczywem lub jako dodatek do makaronów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 992 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 19,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 11,4 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przerabia się ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY i nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni. -
17,00 zł
BIOSEŁKO WEGAŃSKIE KOKOSOWE CZOSNKOWO – ZIOŁOWE BIO 200 g – POLONIAK
SKŁADNIKI
olej kokosowy* (50 %), olej rzepakowy* (41 %), przyprawy* 8 % (czosnek* 5 %, bazylia* 1 %, oregano* 1 %, natka pietruszki* 1 %), sok z cytryny*, kurkuma*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Miks olejowy z czosnkiem i ziołami. Zawartość tłuszczu 78 %.
Zastosowanie do gotowania, smażenia, grillowania, smarowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2930 kJ/699 kcal
Tłuszcz: 79 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 46 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 °C do +8 °C -
17,90 zł
BIOSEŁKO WEGAŃSKIE KOKOSOWE Z OLIWĄ Z OLIWEK BIO 200 g – POLONIAK
SKŁADNIKI
olej kokosowy* (58 %), olej rzepakowy* (31 %), oliwa z oliwek* (10 %), sok z cytryny*, kurkuma*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Miks olejowy z oliwą z oliwek. Zawartość tłuszczu 80 %.
Zastosowanie do gotowania, smażenia, grillowania, smarowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3014 kJ/720 kcal
Tłuszcz: 80 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,53 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 °C do +8 °C -
27,40 zł
CZEDAR Z NERKOWCÓW BIO 200 g – ZAKWASOWNIA
CZEDAR Z NERKOWCÓW BIO 200 g – ZAKWASOWNIA
SKU: 5907739367860
Ilość w opakowaniu: 6
Waga: 0.228 kg
Cena za kg: 117.11 -
20,20 zł
DAIRY FREE SPREAD – TŁUSZCZ ROŚLINNY DO SMAROWANIA BIO 500 g – VITAQUELL
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy* (43 %), woda, oleje roślinne* (olej palmowy*, olej kokosowy*), koncentrat soku z marchwi*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), koncentrat soku z cytryn*, naturalny aromat cytrynowy*, naturalny aromat waniliowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Tłuszcze do smarowania 70 %.
Doskonały zamiennik MASŁA, idealny do smarowania pieczywa, gotowania, smażenia i pieczenia.
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Wysoka zawartość witaminy E. Bez soli, bez MLEKA, bez glutenu.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi].
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ograniczenie spożywania sodu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2590 kJ/630 kcal
Tłuszcz: 70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 23 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 26 g
Węglowodany: 0,07 g
w tym cukry: 0,07 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 25 mg (208 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożyciaZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. -
17,10 zł
HUMMUS BEZGLUTENOWY BIO 200 g – FLORENTIN
SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca* 63 % (woda, ciecierzyca*), pasta SEZAMOWA* (TAHINI*) 15 %, olej słonecznikowy*, woda, regulator kwasowości: kwas mlekowy**, sól morska, czosnek*, kminek* (*certyfikowany składnik ekologiczny, ** składnik pozyskany z trzciny cukrowej).OPIS
Hummus jest bardzo popularny na Bliskim Wschodzie. Jego głównymi składnikami są gotowana ciecierzyca oraz pasta SEZAMowa tahini. Hummus Florentin może być wykorzystywany na wiele sposobów: jako dip polany oliwą z oliwek i cytryną, z chlebem pita, do mięs oraz sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 866 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 14,9 g
w tym kwasy nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do +7°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni. -
9,80 zł
HUMMUS CZOSNEK NIEDŹWIEDZI 200 g – LAVICA FOOD
SKŁADNIKI
55 % ciecierzyca gotowana (ciecierzyca, woda), olej rzepakowy, woda, pasta SEZAMOWA Tahini, zagęszczony sok z cytryny, sól, suszony czosnek niedźwiedzi 1 %, czosnek suszony, kmin rzymski.OPIS
Pasta z ciecierzycy i tahini z czosnkiem niedźwiedzim.
Zapakowano w atmosferze ochronnej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 809 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 8,9 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 4,7 g
Sól: 1,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni.