Wyświetlanie 1–20 z 38 wyników

  • AQUAFABA LIOFILIOZOWANA BIO 30 g – DARY NATURY

    SKŁADNIKI
    liofilizowany wyciąg z ciecierzycy (aquafaba)* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Aquafaba to naturalny wyciąg z ciecierzycy, który idealnie sprawdzi się w kuchni wegańskiej oraz diecie bezjajecznej.
    Doskonale zastąpi białka jaj w deserach, kremach, biszkoptach, plackach oraz naleśnikach. Może być wykorzystywana również jako baza wegańskiego majonezu.
    30 g rozpuszczalnej aquafaby z 450 ml wody zastępuje 15 białek jaj.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do 10 g aquafaby dodać 150 ml przegotowanej wody o temperaturze 15-25 stopni Celsjusza. Wymieszać, przykryć i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie produkt jest gotowy do użycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1488 kJ/350 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 65 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 21 g
    Sól: 0,7 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    30,40 
  • CZEKOLADA KETO KOKOSOWA Z OLEJEM MCT BEZ DODATKU CUKRU BIO 40 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    tłuszcz kakaowy*, substancja słodząca: erytrytol*, sproszkowany miąższ z kokosa* 18 %, sproszkowany olej MCT* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowane kakao*, inulina*, wanilia Bourbon*, lecytyny (ze słonecznika*) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
    Zawartość masy kakaowej minimum 46 %

    OPIS
    Zawiera substancję słodzącą. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2406 kJ/582 kcal
    Tłuszcz – 59 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 44 g
    Węglowodany – 29 g
    w tym cukry – 2,5 g
    w tym poliole – 23 g
    Błonnik – 6,0 g
    Białko – 3,4 g
    Sól – 0,13 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    13,30 
  • DESER OWSIANY O SMAKU WANILIOWYM BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, OWIES* (12,4 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, naturalny aromat waniliowy*, koncentrat z marchwi*, olej słonecznikowy*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma gellan*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 9,1 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    9,70 
  • DESER RYŻOWY O SMAKU WANILIOWYM BEZGLUTENOWY BIO (2 x 130 g) 260 g – THE BRIDGE

    SKŁADNIKI
    woda, ryż* (14,8 %), cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, olej słonecznikowy*, naturalny aromat waniliowy*, koncentrat z marchwi*, olej szafranowy*, sól morska, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt UHT.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 437 kJ/104 kcal
    Tłuszcz: 2,8 g
    w tym kwasy nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 19 g
    w tym cukry: 9,1 g
    Białko: <0,5 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY i soję

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.

    10,30 
  • GRYKA EKSPANDOWANA 80 g – NATURAVENA

    SKŁADNIKI
    gryka ekspandowana

    OPIS
    Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1573 kJ/371 kcal
    Tłuszcz 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
    Węglowodany 81,7 g
    w tym cukry 0,54 g
    Błonnik 2,67 g
    Białko 6,6 g
    Sól < 0,01 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    7,50 
  • KRUSZONE ZIARNO KAKAO W CZEKOLADZIE KETO BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 70 g – COCOA

    SKŁADNIKI
    czeklada* 65 % (nieprażone ziarno kakao*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy*, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70 %, błonnik z akacji* 30 %), sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*), kruszone ziarno kakao* 35 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Zawartość masy kakaowej minimum 60 %. Zawiera substancję słodzącą.
    Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 2248 kJ/544 kcal
    Tłuszcz – 49 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 31 g
    Węglowodany – 23 g
    w tym cukry – 1,4 g
    w tym poliole – 15 g
    Błonnik – 16 g
    Białko – 8,6 g
    Sól – 0,14 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać ORZECHY.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    20,00 
  • MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY BIO 385 g – DIET-FOOD

    SKŁADNIKI
    woda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
    Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
    Tłuszcz: <0,1 g
    w tym kwasy nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: <0,2 g
    w tym cukry: <0,1 g
    Błonnik: 2,6 g
    Białko: <0,1 g
    Sól: <0,1 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

    10,50