Wyświetlanie wszystkich wyników: 15

  • BIGOS WEGETARIAŃSKI BEZGLUTENOWY 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    kapusta biała 36 %, kapusta kiszona 24 %, woda, cebula, pieczarka świeża 9 %, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko SOJOWE, olej rzepakowy, bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, śliwka suszona 0,4 % (śliwka, mąka ryżowa), grzyby suszone 0,36 % (borowik suszony, podgrzybek suszony), przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).

    OPIS
    Poszatkowana kapusta biała i kiszona, połączona z drobnymi cząstkami suszonych grzybów i śliwek oraz teksturatem sojowym. Produkt pasteryzowany. Źródło białka. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 243 kJ/58 kcal
    Tłuszcz: 3,2 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 4,5 g
    w tym cukry: 2,9 g
    Błonnik: 1,9 g
    Białko: 3,3 g
    Sól: 0,94 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Bigos najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.

    12,10 
  • BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 250 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet zbożowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ i SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    7,50 
  • CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA

    CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA
    SKU: 5902605410343
    Ilość w opakowaniu: 1
    Waga: 5.04 kg
    Cena za kg: 13.23

    66,70 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA (GROCH WŁOSKI) BEZGLUTENOWA 1 KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS:
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1445 kJ / 343 kcal
    Tłuszcz – 4,6 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
    Węglowodany – 45 g,
    w tym cukry – 11 g
    Błonnik – 17 g
    Białko – 22 g
    Sól – 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    16,70 
  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,10 
  • FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 440 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    woda, fasola* (67 %), koncentrat pomidorowy* (15 %), cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, bulion wegetariański* (sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól), sól morska, subsancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierają GORCZYCĘ), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jedno z najpopularniejszych w Polsce i na świecie gotowych dań w słoików. Można podawać samodzielnie lub z „wkładką” do ryżu, ziemniaków lub z pieczywem. Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika pokarmowego. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość eneregtyczna: 564 kJ / 134 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 6,7 g
    Sól: 0,62 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    13,30 
  • FASOLKA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 400 g (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola biała* (50 %), woda, pomidory* (27 %), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym. Produkt gotowy do spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 1,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 13,5 g
    w tym cukry: 4,9 g
    Błonnik: 5,3 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,9 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,80 
  • GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWE 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, kapusta biała 43 %, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, marchew, kasza jaglana 5,5 % (kasza jaglana 5 %, mąka jaglana 0,5 %), teksturowane białko SOJOWE, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, sól morska, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przyprawy.

    OPIS
    Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Produkt pasteryzowany. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gołąbki najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 197 kJ/47 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,8 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 1,4 g
    Białko: 2,7 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    12,90 
  • GOŁĄBKI Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWE 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, kapusta biała 43 %, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, marchew, ryż 5,5 %, teksturowane białko SOJOWE, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, sól morska, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przyprawy.

    OPIS
    Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Produkt pasteryzowany. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gołąbki najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 195 kJ/46 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,8 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 2,5 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.

    12,90 
  • QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) EKOLOGICZNA 500g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1638 kJ / 388 kcal
    Tłuszcz – 6,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
    Węglowodany – 68 g
    w tym cukry – 0 g
    Błonnik – 4,8 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    15,70 
  • QUINOA BIAŁA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    quinoa biała (komosa ryżowa)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1532 kJ / 363 kcal
    Tłuszcz – 5,9 g,
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
    Węglowodany – 62 g,
    w tym cukry – 1,6 g
    Białko – 12 g
    Sól – 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,80 
  • QUINOA CZARNA (KOMOSA RYZOWA) EKOLOGICZNA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa czarna (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna – 1494 kJ/354 kcal
    Tłuszcz – 6,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
    Węglowodany – 57 g
    w tym cukry – 4,9 g
    Błonnik – 7,0 g
    Białko – 14 g
    Sól – 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    10,50