Wyświetlanie wszystkich wyników: 16

  • BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 250 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Można podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal
    Tłuszcz: 3,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 11 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 1,4 g
    Sól: 1,2 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    9,30 
  • CIECIERZYCA EKOLOGICZNA (GROCH WŁOSKI) BEZGLUTENOWA 1 KG – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna ciecierzyca 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
    Tłuszcz 6,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 43 g
    w tym cukry 11 g
    Błonnik 17 g
    Białko 19 g
    Sól 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    21,60 
  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) (PUSZKA) – AMAIZIN

    SKŁADNIKI
    fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal
    Tłuszcz: 0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 12,4 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 4,9 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    8,10 
  • FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 440 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    SKŁADNIKI
    woda, fasola* (67 %), koncentrat pomidorowy* (15 %), cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna, bulion wegetariański* (sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól), sól morska, subsancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierają GORCZYCĘ), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jedno z najpopularniejszych w Polsce i na świecie gotowych dań w słoików. Można podawać samodzielnie lub z „wkładką” do ryżu, ziemniaków lub z pieczywem. Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika pokarmowego. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość eneregtyczna: 564 kJ / 134 kcal
    Tłuszcz: 0,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 22 g
    w tym cukry: 3,8 g
    Błonnik: 4,7 g
    Białko: 6,7 g
    Sól: 0,62 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SELER.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

    17,00 
  • GOŁĄBKI Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWE 480 g – PRIMAVIKA

    SKŁADNIKI
    woda, kapusta biała 43 %, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, marchew, ryż 5,5 %, teksturowane białko SOJOWE, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, sól morska, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przyprawy.

    OPIS
    Idealne danie obiadowe dla całej rodziny. Produkt pasteryzowany. Źródło białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Gołąbki najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię, podgrzewać na małym ogniu.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 195 kJ/46 kcal
    Tłuszcz: 1,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
    Węglowodany: 6,8 g
    w tym cukry: 2,6 g
    Błonnik: 1,6 g
    Białko: 2,5 g
    Sól: 0,93 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.

    15,30 
  • QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) EKOLOGICZNA 500g – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
    Tłuszcz 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 6,8 g
    Błonnik 7,2 g
    Białko 14 g
    Sól 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    17,60 
  • QUINOA BIAŁA EKOLOGICZNA, BEZGLUTENOWA 250G – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa) 100 %.

    OPIS
    Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    ziarno quinoa przepłukać na sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 15 min. Posolić pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1546 kJ/367 kcal
    Tłuszcz 6,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
    Węglowodany 60 g
    w tym cukry 6,8 g
    Błonnik 7,2 g
    Białko 14 g
    Sól 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    9,90 
  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 1,5 kg – BIO PLANET

    SKŁADNIKI
    ekologiczny słonecznik łuskany 100 %.

    OPIS
    Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

    Wartość odżywcza w 100 g
    Wartość energetyczna 1656 kJ/392 kcal
    Tłuszcz 2,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
    Węglowodany 75 g
    w tym cukry 0,9 g
    Błonnik 10 g
    Białko 12 g
    Sól 0,01 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    23,00